Skip to main content

DO IT YOURSELF

Σπιτική κρέμα προσώπου για κοκκινίλες

3 ΦΥΣΙΚΟΙ τρόποι για να απαλλαγείς από τις κοκκινίλες στο πρόσωπο. Κρέμες προσώπου με υλικά από το ψυγείο σου!


Κέλλυ Νόβακ

Είτε κοκκινίζεις πολύ εύκολα (ακόμα και με τον λίγο ήλιο του χειμώνα), είτε το δέρμα σου αλλάζει με τον καιρό (συμβαίνει και αυτό όσο μεγαλώνουμε!), είτε λόγο ακμής, τα κόκκινα σημάδια στο πρόσωπο μπορεί να αλλοιώσουν την εικόνα σου!

Γι’ αυτό, λοιπόν, και εγώ σου προτείνω 3 απολύτως φυσικούς τρόπους για να ξεφορτωθείς τις κοκκινίλες του προσώπου, οι οποίοι είναι απολύτως ασφαλείς και 100% αποτελεσματικοί!

1. Μάσκα αγγουριού: Παρόλο που δεν είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι το αγγούρι καταπολεμά τις κοκκινίλες από το πρόσωπο, εδώ και αιώνες το λαχανικό αυτό αποτελεί το τέλειο «γιατροσόφι» για τέτοιες περιπτώσεις. Πώς θα το εφαρμόσεις; Τρίψ' το ή βάλ' το στο μπλέντερ (με την φλούδα), έπειτα τοποθέτησέ το στο πρόσωπό σου για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέβγαλε καλά. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί άψογα και το καλοκαίρι, στις περιπτώσεις που έχεις «καεί» από τον ήλιο.

2. Τσάι: Διαθέτει πολυφαινόλες, οι οποίες τονώνουν τα κύτταρα του δέρματος. Τσάγια, όπως η μέντα και το χαμομήλι, είναι ιδανικά για αυτή την περίπτωση. Μπορείς να το πιείς ή ακόμη και να κάνεις πλύσεις προσώπου. Βράσε το τσάι για 10 λεπτά και έπειτα άφησέ το να κρυώσει. Στη συνέχεια, βούτηξε μια πετσέτα προσώπου μέσα σε αυτό και τοποθέτησέ την στο πρόσωπό σου για 1-2 λεπτά. Επανέλαβε την διαδικασία 1-2 φορές, την ημέρα. 

3. Μάσκα βρώμης: Βοηθάει στην καταπολέμηση της φαγούρας και της κοκκινίλας στο πρόσωπο. Η χρήση της μπορεί να αποβεί πολύ αποτελεσματική από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Για να φτιάξεις την μάσκα, θα χρειαστείς μερικές κουταλιές κολλώδους βρώμης και τόσο νερό ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα. Άφησε το μείγμα για 10 λεπτά στο πρόσωπό σου, μέχρι να στεγνώσει και έπειτα ξέβγαλε καλά. Χρησιμοποίησε την μάσκα αυτή, μέχρι και 4 φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.