«Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύομαι;» - AllYou.gr

Search

«Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύομαι;»

Σου δίνουμε την απάντηση!

06 Απριλίου 2016

Πόσο συχνά κουρεύεις τα μαλλιά σου; Οι απόψεις διίστανται σε αυτή την ερώτηση, καθώς πολλοί μπορεί να σου πουν ένα χρόνο, ενώ άλλοι 1 μήνα. Αλλά ποια είναι η σωστή απάντηση; Κάθε πότε πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου; Είσαι τυχερή, γιατί σήμερα σου δίνω την απάντηση!

Σύμφωνα με τους hairstylists, η "σωστή" απάντηση είναι 6 με 8 εβδομάδες. Γενικά, θα πρέπει να ξέρεις ότι κόβοντας τα μαλλιά σου, αποφεύγεις από το να «ανοίξει» η τρίχα στο τελείωμά της, κάτι που αν συμβεί, σπάει και καταστρέφεται. Οι 6 με 8 εβδομάδες, λοιπόν, το αποτρέπουν αυτό.

Κάθε τόσο, λοιπόν, είναι φρόνιμο να κουρεύεις τα μαλλιά σου, τουλάχιστον 1-2 πόντους. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από την υγεία και το μήκος τους.

Για παράδειγμα, τα κοντά μαλλιά χρειάζονται πιο συχνή περιποίηση. Συνήθως, οι κομμωτές συμβουλεύουν τις γυναίκες με κοντό κούρεμα, να κόβουν τα μαλλιά τους κάθε 3 εβδομάδες. Κάπως έτσι πρέπει να λειτουργείς και ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκονται τα μαλλιά σου.

Εάν έχεις μακριά αλλά υγιή μαλλιά, χρειάζεται να κουρεύεσαι μόνο 3-4 φορές τον χρόνο.

Για μαλλιά που είναι ταλαιπωρημένα ή κατεστραμμένα, πρέπει να ακολουθείς την συχνότητα που είπαμε παραπάνω. Κάθε 8 εβδομάδες, ένα «τριμάρισμα» στις άκρες είναι ό,τι χρειάζεσαι για να βοηθήσεις στην υγεία των μαλλιών σου.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!