Skip to main content

DO IT YOURSELF

4 τροφές για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους

Σιγουρέψου ότι δεν θα ξαναεμφανιστούν με αυτές τις τροφές!


Κέλλυ Νόβακ

Λίγο η έλλειψη ύπνου, λίγο το στρες, λίγο τα γονίδια που κληρονόμησες από την μητέρα σου, και να που οι μαύροι κύκλοι «σκάνε» από το πουθενά κάτω από τα μάτια σου.

Αυτοί φυσικά είναι μόλις μερικοί από τους λόγους που μπορεί να έχεις αυτό το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα στην περιοχή των ματιών σου. Ένας βασικός λόγος; Η κακή διατροφή σαφώς!

Το να συμπεριλαμβάνεις στην καθημερινή σου διατροφή, τροφές με βιταμίνη Ε και γενικά θρεπτικά φαγητά όχι μόνο θα κάνεις καλό στην υγεία και το σώμα σου, αλλά θα αποκτήσεις και νεανικό, υγιές και λαμπερό δέρμα!

Βάλε λοιπόν, στην ζωή σου τις παρακάτω 4 τροφές και δεν θα χάσεις, στο υπόσχομαι!

Αμύγδαλα

4foods4darkcircles_01.jpg

Και τι δεν κάνουν πια αυτά τα αμύγδαλα! Μόνο καφέ δεν ψήνουν! Είναι εκπληκτική τροφή, πέρα από την πλάκα. Πέρα από τα Ω-3 που έχουν που καταπολεμούν την γήρανση, διαθέτουν και βιταμίνη Ε η οποία μειώνει τις ζημιές που προκαλούν στο δέρμα οι ελεύθερες ρίζες. Βοηθάνε λοιπόν, στο να μην «σπάνε» τα κύτταρα του δέρματος κάτω από τα μάτια και μειώνουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Γλυκοπατάτες

4foods4darkcircles_02.jpg

Στην ίδια μοίρα με τα καρότα και την κολοκύθα, οι γλυκοπατάτες παίρνουν το πορτοκαλί χρώμα τους από την καροτίνη μια ουσία που οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Η καροτίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και προσφέρει μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, ενώ την προστατεύει παράλληλα από τους ρύπους.

Kale

4foods4darkcircles_03.jpg

Ξέρεις γιατί τα τελευταία χρόνια όλοι έχουν πάθει εμμονή με το kale λάχανο; Λόγω της βιταμίνης Κ! Η βιταμίνη Κ μειώνει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και «τσιτώνει» το δέρμα, καταπολεμώντας παράλληλα τις ρυτίδες.

Φράουλες

4foods4darkcircles_04.jpg

Οι φράουλες είναι εξαιρετικές για τους μαύρους κύκλους γιατί έχουν βιταμίνη C. Η βιταμίνη C λειτουργεί ως το τέλειο αντιοξειδωτικό και προστατεύει το δέρμα από το να καταστρέφονται τα δερματικά κύτταρα που προκαλούν είτε μαύρους κύκλους ή πρόωρη γήρανση.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.