Skip to main content

INTERVIEW

Σοφία Καραγιάννη: «Η μαγική δύναμη της γυναικείας φύσης»

H ταλαντούχα σχεδιάστρια των μαγιό ALISAHNE, μιλάει στο allyou.gr και την fashion editor Κέλλυ Νόβακ και αποκαλύπτει όλα της τα… μυστικά για το ρούχο-φετίχ του καλοκαιριού!


Κέλλυ Νόβακ

«Πρέπει» να πάρω καινούργιο μαγιό, φέτος», σκέφτηκες από μέσα σου με το που μπήκε ο Μάης. «Που θα βρω όμως το τέλειο μαγιό;», ήταν η δεύτερή σου σκέψη. Γιατί μια γυναίκα, όταν «εκτίθεται» στην παραλία, πρέπει (και θέλει) να έχει το τέλειο μαγιό. Γιατί πολύ απλά είναι το “super power” της.  Αυτό που θα της δώσει την αίσθηση σιγουριάς που χρειάζεται ώστε να βγει με απόλυτη αυτοπεποίθηση στην παραλία και να εκφράσει απόλυτα την θηλυκότητα της. Είναι σημαντικό λοιπόν, ένα μαγιό. Και αυτό το γνωρίζει απόλυτα η Σοφία Καραγιάννη. Η σχεδιάστρια «πίσω» από το μυστικιστικό, αιθέριο και απόλυτα whimsical brand, ALISAHNE.

Όπως και το όνομα προδίδει, τα μαγιό της Σοφίας έχουν κάτι το μεθυστικό. Είναι σαν να σε μαγεύει η Κίρκη και να θέλεις να μείνεις εκεί για πάντα, να τα κοιτάς και να τα θαυμάζεις. Μόνο που η Σοφία σε προσκαλεί να τα φορέσεις και να μετατραπείς εσύ σε «Κίρκη», μαγεύοντας τους πάντες στο διάβα σου, όταν περπατάς στην παραλία, φορώντας τα σχέδιά της.

Από την κουβέντα που κάναμε με την (εγκυμονούσα) Σοφία –σύντομα περιμένει δίδυμα!-, θα νιώσεις και εσύ αυτή την μαγεία που εκπέμπουν τα σχέδιά της. Γιατί, αυτό το υπέροχο  συναίσθημα που η ίδια  βγάζει σαν προσωπικότητα, θα ήταν αδύνατο να μην υπάρχει και στα σχέδιά της.

Μιλήσαμε λοιπόν, και μου αποκάλυψε την συνταγή για το τέλειο «ξόρκι»! Τι πρέπει να προσφέρει ένα μαγιό σε μία γυναίκα; Πόσο σημαντικό είναι να έχει σωστή εφαρμογή και καλή αίσθηση ώστε να τονίζει θετικά την σιλουέτα της; Τι πρέπει να προσέχουμε όταν πρόκειται να αγοράσουμε ένα μαγιό; Γι’ αυτά και πολλά άλλα μάγια και ξόρκια, θα μάθεις. Φτάνει μόνο να διαβάσεις την συνέντευξη! Και δεν θα σου ξεφεύγει τίποτα, πια, απο τα μυστικά της ALISAHNE.

Ας μάθουμε λίγα πράγματα για εσένα. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη Μόδα;

Η μόδα ήταν πάντα για μένα η μεγάλη μου αγάπη και τρόπος έκφρασης μέσα από τις διαφορετικές πτυχές της. Παρόλο που η ακαδημαϊκή κατεύθυνση που πήρα υπήρξε διαφορετική, το όνειρό μου να ολοκληρώσω τη δική μου συλλογή υπέβοσκε όλα αυτά τα χρόνια οπότε και ήρθε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά δημιουργώντας την ALISAHNE.

Ο σχεδιασμός των μαγιό πώς προέκυψε;

Ήμουν από μικρή λάτρης των χρωμάτων, των φρέσκων μυρωδιών, του ζεστού κλίματος, των θαλάσσιων τοπίων οπότε ανέκαθεν αγαπούσα τη φύση στο «άνθισμά» της...από την άνοιξη και μετά. Λατρεύω τόσο τη θάλασσα και θεωρώ ότι τα μαγιό (που αγόραζα), στα οποία πάντα επενέβαινα,  άλλαζα, επιδιόρθωνα είναι τα απόλυτα ρούχα, η πιο uplifting πρόταση μιας γκαρνταρόμπας για την εποχή αυτή.

Τι σημαίνει για εσένα ένα μαγιό; Τι μπορεί να προσφέρει σε μία γυναίκα;

Τα μαγιό θα μπορούσαν και να θεωρηθούν τα καλοκαιρινά μας εσώρουχα αφού τα αντικαθιστούν απόλυτα τους θερινούς μήνες. Θεωρώ όμως ότι είναι και perfect outfits, καθώς μας δίνουν τη δυνατότητα να τα φοράμε ανεξάρτητα. Μας απελευθερώνουν, μας αναδεικνύουν γιατί είναι απόλυτα fitted ρούχα και αν έχουν σωστή εφαρμογή και αίσθηση, σίγουρα απογειώνουν σιλουέτα και αυτοπεποίθηση.

Όπως επίσης, με το σωστό mix & match μπορούν να φορεθούν άνετα όλη μέρα και νύχτα. Τι πιο απελευθερωτικό από αυτό;

https://www.instagram.com/p/BkMucR3HHux/?taken-by=alisahne_official_page

Η έμπνευση της νέας σου καλοκαιρινής συλλογής, προκύπτει από τις όμορφες ακρογιαλιές και τις θάλασσες. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα εντυπωσιακά prints και ξεχωριστά κοψίματα στα μαγιό. Πόσο σημαντικό είναι για εσένα οι δημιουργίες σου να ξεφεύγουν από τα τετριμμένα;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι δημιουργοί να καταθέτουν, όταν έχουν κάτι ξεχωριστό να προτείνουν. Σ´ αυτό το πλαίσιο πιστεύω ότι η φετινή μου συλλογή έχει τη δική της ιδιαίτερη ταυτότητα. Αυτό το feedback έχω πάρει και από συνεργάτες, ανθρώπους του χώρου και από τον κόσμο που τα επιλέγει. Η συλλογή συμπεριλαμβάνει πιο luxury, resort σχέδια όπως το Angel Wings One Piece, όπως επίσης και πιο playful προτάσεις όπως το Lucine Bikini για να μπορεί η καθεμιά από εμάς να βρει το μαγιό που την αντιπροσωπεύει.

https://www.instagram.com/p/BjRhhwkng0b/?taken-by=alisahne_official_page

Μου αρέσει να μπορώ να προσφέρω ξεχωριστές προτάσεις, να παντρεύω υλικά και χρώματα, prints, να προτείνω το κάτι διαφορετικό. Απευθύνομαι σε αυτούς που αποζητούν κάτι τέτοιο.

https://www.instagram.com/p/BitdAeKHlVw/?taken-by=alisahne_official_page

Για ποια γυναίκα σχεδιάζεις; Έχεις το προφίλ κάποιας «ιδανικής γυναίκας» στο μυαλό σου, όταν σχεδιάζεις;

Θεωρώ ότι κάθε γυναίκα έχει τον τύπο της, τη δική της ειδική αξία. Με εμπνέει η δύναμη της γυναικείας φύσης, η αύρα της και λιγότερο η εικόνα της. Αν δεις και τις φιγούρες μου όταν σχεδιάζω, θα παρατηρήσεις ότι η κάθε φιγούρα έχει άλλη δυναμική και δημιουργεί διαφορετικά συναισθήματα. Το σίγουρο είναι ότι θαυμάζω την κομψότητα σε συνδυασμό με τη μαγεία της θηλυκότητας που αναδύεται μέσα από κάθε γυναικεία ύπαρξη. Αυτή είναι και η πηγή έμπνευσής μου.

https://www.instagram.com/p/BkCZFYenQk1/?taken-by=alisahne_official_page

Ποιο είναι το πρότυπό σου; Ένας άνθρωπος, μια προσωπικότητα θα μπορούσε να αποτελεί έμπνευση για εσένα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποιο πρότυπο. Θαυμάζω πολλές και διαφορετικές προσωπικότητες και μαθαίνω από αυτές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους αλλά χωρίς να υπάρχει κάποια ταύτιση με αυτές. Σίγουρα μπορώ να ξεχωρίσω όμως τις μυθικές μορφές της Μαρίας Κάλλας και της Coco Chanel έως τη νεότερη και απίστευτα ταλαντούχα ηθοποιό Meryl Streep και τον ανατρεπτικό Alexander McQueen. Για μένα οι ζωές τους και οι πορείες τους είναι παραπάνω από ενδιαφέρουσες. Είναι σύμβολα.

Τι πρέπει να προσέχει μια γυναίκα όταν πρόκειται να αγοράσει ένα καινούργιο μαγιό;

Η καθεμία από εμάς που βρίσκεται στη φάση της επιλογής ενός μαγιό, θα πρέπει κατ´αρχήν να διαλέξει κάτι που να την εκφράζει ως σχέδιο και ως χρώμα/print. Δεν είναι απαραίτητο αυτή η επιλογή να ακολουθεί τις τάσεις της μόδας εφόσον δε της ταιριάζει, όπως για παράδειγμα ένα ψηλόμεσο μαγιό ή μία fluo απόχρωση, αλλά να μπορεί με το κόψιμο που της πηγαίνει και το χρώμα που επιλέγει, να δημιουργήσει το δικό της outfit story και μαζί με τα κατάλληλα αξεσουάρ να απογειώσει το look της. Να τονίζει δηλαδή την προσωπικότητά της.

https://www.instagram.com/p/BhLgbz4hU5J/?taken-by=alisahne_official_page

Επίσης, να διαλέγει μαγιό τα οποία να έχουν αξιοπιστία στην ποιότητα των υλικών τους και των υφασμάτων τους διατηρώντας έτσι στο χρόνο τη φόρμα τους, την άψογη εφαρμογή τους αλλά και τα χρώματά τους. Αυτό είναι value for money.

Για αυτούς τους λόγους, τα μαγιό ALISAHNE διαθέτουν πολύ κολακευτικά κοψίματα που αγκαλιάζουν το γυναικείο σώμα και τις καμπύλες του και αναδεικνύουν τη μοναδικότητα της καθεμιάς μας, καθώς είναι φτιαγμένα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.

Πολλές γυναίκες, πλέον,  ακολουθούν τις τάσεις της Μόδας (ακόμα στα μαγιό). Εσύ τις «ακούς» όταν πρόκειται να δημιουργήσεις μία νέα συλλογή; Πιστεύεις ότι πρέπει να τις ακολουθούμε;

Όπως είπα και πριν, θέλω πρώτα απ´ όλα στη δουλειά μου να είμαι παρούσα σε ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί.

Γι’ αυτό και ταξιδεύω στο εξωτερικό, σε εκθέσεις και παρακολουθώ ομιλίες, διαβάζω διεθνή trendsetting περιοδικά προκειμένου να είμαι πάντα ενήμερη. Αυτό με οδηγεί από μόνο του μια και σίγουρα υπάρχει επιρροή. Στην επόμενη συλλογή μου όμως, αυτή του 2019, είχα ήδη εμπνευστεί για το concept της πριν διαβάσω και παρακολουθήσω τις τάσεις που όλως τυχαίως συνδυάζονταν άψογα. Οπότε, δεν πιστεύω ότι πρέπει να ακολουθούμε απόλυτα το τι επιτάσσει η μόδα για την κάθε εποχή. Πιστεύω στην εναρμόνιση με αυτά τα στοιχεία της μόδας που ταιριάζουν στη φύση μας και την προσωπικότητά μας και στη μοναδικότητα που έχει η καθεμία μας ώστε να τα εκπροσωπήσει.

Τι να περιμένουμε από εσένα, τον επόμενο καιρό; Υπάρχει κάποιο καινούργιο project στα σκαριά (ίσως κάτι αφού γεννήσεις, γιατί ξέρω ότι περιμένεις δίδυμα πολύ σύντομα!);

Η αλήθεια είναι ότι το 2018 είναι η πιο δημιουργική χρονιά της ζωής μου μέχρι τώρα αφού πέρα από την πρώτη μου συλλογή που κυοφορήθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, θα φέρω στον κόσμο σε λίγες μέρες και δύο γλυκές ψυχούλες...οπότε νομίζω ότι αυτό από μόνο του αποτελεί full-time project αλλά με πολλή έμπνευση! Καταλαβαίνεις λοιπόν τι έρχεται. Το 2019 θα έχει σίγουρα μεγάλη δυναμική για την ALISAHNE και για μένα! Εύχομαι να σας έχω συνοδοιπόρους!

ALISAHNE

Site: https://www.alisahne.com/

Social Media IG: @ alisahne_official_page

FB: Alisahne

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα