Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Space the final frontier...

Σήμερα, η Αναστασία αλλάζει Γαλαξία!



Θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι η μόνη που κάποτε αντέδρασε στη μαζίκη φρενίτιδα γύρω από το Star Wars. Κάτι η παρεξηγημένη έννοια του «block buster» μέσα στο κεφάλι μου, κάτι η αδικαιολόγητη αντιπάθεια που είχα για τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, σαν ο μακρινός κόσμος του διαστήματος να έμοιαζε πάντα ψέμα φτιαγμένο μόνο για παιδιά.

Αργά ή γρήγορα, όμως, υπέκυψα κι εγώ. Στον μακρινό μα τόσο ελκυστικό Γαλαξία του, στην συγκινητική ιστορία του, που μοιάζει με αρχαία τραγωδία και που ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια μιας διαστημικής περιπέτειας.

Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 90 όταν βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα ταινία της σειράς, το prequel ουσιαστικά της διάσημης ιστορία, το οποίο μπορεί χρονολογικά να κυκλοφόρησε αρκετά αργότερα από το αρχικό στόρι, στον κόσμο του Star Wars όμως τοποθετείται χρονολογικά πολύ νωρίτερα.

Τώρα, με το ολοκαίνουργιο "Star Wars: Τhe Force Awakens" να έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό στα σινεμά, τα θυμήθηκα όλα από την αρχή. Κι έτσι λέω, σήμερα Δευτέρα, να μην βγω. Nα μείνω στο σπίτι, να φορέσω την στολή μου και να μπω στο φανταστικό μου διαστημόπλοιο με μοναδική κατεύθυνση "a galaxy far far away"...

Για σένα που δεν είσαι ακόμα μυημένη στο σύμπαν της διάσημης σειράς ταινιών εφιστώ την προσοχή: Στις σειρές που ακολουθούν θα συναντήσεις spoilers. Αλλά για σένα που γνωρίζεις την ιστορία, ελπίζω ότι θα δώσω μία... δυνατή ιδέα για την στιγμή εκείνη που θα αποφασίσεις να τα ξαναπιάσεις όλα από την αρχή.

Υπάρχει, που λες, μία θεωρία που υποστηρίζει ότι η σωστή σειρά για να παρακολουθήσει κανείς τις ταινίες Star Wars είναι μία και μοναδική. Και όχι, δεν είναι η χρονολογική. Δεν είναι καν η σειρά με την οποία ο θεατής ανακαλύπτει την ιστορία. Είναι μία εντελώς διαφορετική και την έχει εμπνευστεί ο blogger και προγραμματιστής Rod Hilton, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει δώσει την σωστή απάντηση στο μεγάλο ερώτημα. Και η αλήθεια είναι ότι τα επιχειρήματά του είναι σοβαρά. Η σειρά που σκαρφίστηκε ο Hilton έχει πάρει, μάλιστα, το όνομα Machete Order (από το όνομα του blog του) και είναι αρκετά γνωστή ανάμεσα στους φανς του Star Wars.

{videobox}bD7bpG-zDJQ{/videobox}

Τι προτείνει, λοιπόν, ο Hilton;  Σύμφωνα με τη Machete Order, οι φανατικοί του Star Wars που θέλουν μία πραγματικά “ολοκληρωτική εμπειρία”, πρέπει να παρακολουθήσουν τα επεισόδια της σειράς ως εξής: IV, V, II, III, VI. Όπως θα παρατήρησες, λείπει το επεισόδιο I, το οποίο ο Hilton προτείνει να παρακολουθήσουμε εντελώς ξεχωριστά.

Ξεκινώντας με τα πρώτα επεισόδια που κυκλοφόρησαν, εξηγεί ο προγραμματιστής blogger, ο θεατής παρακολουθεί πρώτα την ιστορία του Luke Skywalker, μπαίνοντας κατευθείαν στο “ψητό” και τη δράση, όπως ακριβώς έγινε και με τόσες και τόσες γενιές θαυμαστών που μεγάλωσαν και πρωτογνώρισαν τις ταινίες ακριβώς έτσι.

{videobox}gYbW1F_c9eM{/videobox}

Έπειτα, στο σημείο με το μεγάλο cliffhanger της δεύτερης ταινίας, που άφησε όλο τον κόσμο με το στόμα ανοικτό - μιλάω, φυσικά, για το διάσημο “I am your father”-, o θεατής κάνει μία παύση και “πηδά” στην ιστορία του Anakin Skywalker, του οποίου μόλις έμαθε την ταυτότητα, όπως αυτή αποκαλύπτεται στα επεισόδια II και III.

{videobox}5UnjrG_N8hU{/videobox}

Αφού δει πώς ο Anakin γίνεται ο Darth Vader, ο θεατής επιστρέφει στην ιστορία με την οποία ξεκίνησε -εκείνη του Luke- με το επεισόδιο VI, για να ζήσει και να απολαύσει την ήττα των κακών που τυραννούν έναν γαλαξία πολύ – πολύ μακριά. Τελικά, ο θεατής μπορεί να δει και το επεισόδιο I, αντιμετωπίζοντάς το ως bonus περιεχόμενο.

{videobox}vZ734NWnAHA{/videobox}

Με τη σειρά αυτή, λέει ο Hilton, διασφαλίζεται ότι δεν γίνεται spoil η μεγάλη στιγμή που ο Vader ανακοινώνει στον Luke ότι είναι ο πατέρας του (κάτι που ισχύει αν δούμε τις ταινίες ξεκινώντας από το επεισόδιο I) και δεν τελειώνουμε τον μαραθώνιό μας χωρίς επικό φινάλε – νίκη (κάτι που ισχύει αν δούμε τις ταινίες με τη σειρά που κυκλοφόρησαν, τελειώνοντας στο επεισόδιο III).

{videobox}JNwNXF9Y6kY{/videobox}

Tώρα, λοιπόν, ξέρεις τι εστί “Machete Order”. Όπως και να 'χει, με ό,τι σειρά κι αν επιλέξεις εσύ να ξεκινήσεις για το διάστημα, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Θα είσαι πανέτοιμη για την καινούργια Δύναμη που...Ξυπνά!

{videobox}sGbxmsDFVnE{/videobox}

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department 

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές