Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

2 κεντρικές πλατείες, μια εμπειρία!

Και αυτήν την Τρίτη, η Ειρήνη επι-μένει Παγκράτι, γιατί είναι in!



Μετά από ένα πολύ δυσάρεστο Σαββατοκύριακο και φορτισμένο έντονα συναισθηματικά λόγω του χαμού ενός πολύ -μα πολύ- αγαπητού Έλληνα καλλιτέχνη, ο χρόνος λειτουργεί θεραπευτικά και μας θυμίζει πως η ζωή είναι μπροστά για να τη ζήσουμε –τώρα που μπορούμε. Θα αφήσω, λοιπόν, για λίγο στην άκρη τη στενοχώρια και σε προτρέπω να κάνεις και εσύ το ίδιο. Ξέρεις, άλλωστε, ότι κάθε Τρίτη έχουμε ραντεβού στα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, στα πιο ψαγμένα στέκια των πόλεων και όχι μόνο. 

Θυμάσαι που σου είχα μιλήσει για το Παγκράτι; Ε, λοιπόν, δες που εγώ αυτήν την περιοχή θέλω ακόμα να την εξερευνήσω, σου το χρωστάω, διότι οι φήμες τη θέλουν ξανά στη μόδα τα τελευταία χρόνια και τα σχόλια του κόσμου το αποδεικνύουν περίτρανα. Στο νέο hot spot της Αθήνας θα συναντήσεις μια ποικιλία από κόσμο. Φοιτητές, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και πολλά πολλά ζευγάρια, ένα ετερόκλητο κοινό που καλύπτει εκεί όλες του τις ανάγκες. 

Αποφασίζω να φτάσω στο Παγκράτι με τα μέσα μεταφοράς κι έπειτα jξεκινώντας από ένα κεντρικό σημείο να το «γυρίσω» με τα πόδια, προκειμένου να μη χάσω κανένα ενδιαφέρον στοιχείο της πιάτσας. Φτάνω στην οδό Αρχελάου- κοντά στην πλατεία Προσκόπων- σε μια γειτονιά που θυμίζει περισσότερο δεκαετία του ’60 και ψάχνω να βρω τον αριθμό 8. Γιατί 8; Διότι, οι πληροφορίες μου μού λένε πως εκεί βρίσκεται ένα all day café που φημίζεται για το βιομηχανικό design, τη βερολινέζικη αισθητική, τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις funk – soul – jazz μουσικές επιλογές και τα υπέροχα κοκτέιλ για το βράδυ, στοιχεία που έχουν κερδίσει ακόμα και τον καλλιτεχνικό κόσμο που επιλέγει το Small 8

small750.jpg

Η βόλτα, όμως, σε αυτήν τη γειτονιά της Αθήνας κρύβει ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη. Επόμενη στάση μου –πείνασα κιόλας- ο... κακομαθημένος μπαμπάς ή αλλιώς Baba Ghanoush, στην πλατεία Βαρνάβα. Μικρό και χαριτωμένο μαγαζί, για όσους λατρεύουν τη λιβανέζικη κουζίνα και τις μαροκινές γεύσεις.

baba751.jpg

Ο κατάλογος του μικρός αλλά γεμάτος αυθεντικά φαλάφελ -σε πίτα ή σε πιάτο- που φτιάχνονται σε ειδικό σκεύος με γκάζι. Χούμους, κους κους, χαρίσα, κόλιανδρος, καναδέζικες μαύρες φακές μπελούγκα είναι ένα δείγμα του γευστικού ταξιδιού που υπόσχεται το Baba Ghanoush. 

Μην το σκέφτεσαι... Βρες μια θέση στην μπάρα και καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department