Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια νύχτα στο μουσείο...

Σήμερα, η Μαρία μάς "ξεναγεί" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και μάς κερνάει κρασί -εντός! 


Μαρία Μυλωνά

Δεν είμαι μεγάλη φαν των μουσείων, οφείλω να το ομολογήσω. Επαναδιατυπώνω: δεν είμαι μεγάλη φαν των μουσείων αν α) δεν έχω μαζί μου κάποιον που να μου εξηγεί πού ακριβώς πρέπει να εστιάσω την προσοχή μου, ώστε να εκτιμήσω την μοναδικότητα του κάθε εκθέματος και β) η επίσκεψή μου στους χώρους τους δεν περιλαμβάνει και άλλες παράλληλες δραστηριότητες, πέραν του να καλύψει την... φιλότεχνη πλευρά που κρύβω (βαθιά) μέσα μου.

Ανήκεις κι εσύ στην δική μου κατηγορία; Τέλεια! Σήμερα ετοιμάσου, γατί θα "ταξιδέψουμε" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4), όπου έχει ξεκινήσει το Taste of Culture, μία νέα δράση πολιτισμού, οίνου και γαστρονομίας, σε συνεργασία με το Trip2taste. Όχι, ξεναγό δεν θα έχουμε -δεν θα τον χρειαστούμε άλλωστε. Θα έχουμε, όμως, την ευκαιρία να συνδυάσουμε την τέχνη με την οινοποσία -κυριολεκτικά μιλώντας.

unnamed.jpg

Και εξηγώ για να καταλάβεις: Το ταξίδι θα ξεκινήσει με μια περιήγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, που δίνει βάση στα εκθέματα που αποκαλύπτουν την ιστορία του κρασιού – η διονυσιακή λατρεία, η παρασκευή του κρασιού στην αρχαιότητα, ο ρόλος του στις θρησκευτικές τελετές και τα συμπόσια είναι μερικά από τα σημεία SOS, στα οποία -προσωπικά- θα δώσω βάση. 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, όμως, της σημερινής μας βόλτας δεν είναι αυτό. Ποιο είναι; Το γεγονός ότι θα καταλήξουμε στο Cycladic Café, ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ χώρο εντός του μουσείου. Εκεί, κάθε Πέμπτη το Aegean Cheese & Wine σερβίρει (μετά την ξενάγηση) ένα πλατό τεσσάρων ιδιαίτερων τυριών από το Αιγαίο, που παίζουν με τέσσερα εκλεκτά ελληνικά κρασιά: ένα αφρώδες, ένα λευκό, ένα ροζέ και ένα κόκκινο. Εγώ, πάντως ως λάτρις του κόκκινου, έχω ήδη αποφασίσει.

Τι λες; Απόψε πάμε μουσείο; Ραντεβού στην είσοδο, στις 18:30 νταν! 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ