Μια νύχτα στο μουσείο... - AllYou.gr

Search

Μια νύχτα στο μουσείο...

Σήμερα, η Μαρία μάς "ξεναγεί" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και μάς κερνάει κρασί -εντός! 

24 Μαρτίου 2016

Δεν είμαι μεγάλη φαν των μουσείων, οφείλω να το ομολογήσω. Επαναδιατυπώνω: δεν είμαι μεγάλη φαν των μουσείων αν α) δεν έχω μαζί μου κάποιον που να μου εξηγεί πού ακριβώς πρέπει να εστιάσω την προσοχή μου, ώστε να εκτιμήσω την μοναδικότητα του κάθε εκθέματος και β) η επίσκεψή μου στους χώρους τους δεν περιλαμβάνει και άλλες παράλληλες δραστηριότητες, πέραν του να καλύψει την... φιλότεχνη πλευρά που κρύβω (βαθιά) μέσα μου.

Ανήκεις κι εσύ στην δική μου κατηγορία; Τέλεια! Σήμερα ετοιμάσου, γατί θα "ταξιδέψουμε" στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4), όπου έχει ξεκινήσει το Taste of Culture, μία νέα δράση πολιτισμού, οίνου και γαστρονομίας, σε συνεργασία με το Trip2taste. Όχι, ξεναγό δεν θα έχουμε -δεν θα τον χρειαστούμε άλλωστε. Θα έχουμε, όμως, την ευκαιρία να συνδυάσουμε την τέχνη με την οινοποσία -κυριολεκτικά μιλώντας.

unnamed.jpg

Και εξηγώ για να καταλάβεις: Το ταξίδι θα ξεκινήσει με μια περιήγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, που δίνει βάση στα εκθέματα που αποκαλύπτουν την ιστορία του κρασιού – η διονυσιακή λατρεία, η παρασκευή του κρασιού στην αρχαιότητα, ο ρόλος του στις θρησκευτικές τελετές και τα συμπόσια είναι μερικά από τα σημεία SOS, στα οποία -προσωπικά- θα δώσω βάση. 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, όμως, της σημερινής μας βόλτας δεν είναι αυτό. Ποιο είναι; Το γεγονός ότι θα καταλήξουμε στο Cycladic Café, ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ χώρο εντός του μουσείου. Εκεί, κάθε Πέμπτη το Aegean Cheese & Wine σερβίρει (μετά την ξενάγηση) ένα πλατό τεσσάρων ιδιαίτερων τυριών από το Αιγαίο, που παίζουν με τέσσερα εκλεκτά ελληνικά κρασιά: ένα αφρώδες, ένα λευκό, ένα ροζέ και ένα κόκκινο. Εγώ, πάντως ως λάτρις του κόκκινου, έχω ήδη αποφασίσει.

Τι λες; Απόψε πάμε μουσείο; Ραντεβού στην είσοδο, στις 18:30 νταν! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!