Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η ζωή (τους), μια βόλτα (μας)

Αυτή την Πέμπτη, η Μαρία μάς προσκαλεί σε μία βόλτα γεμάτη ελπίδα. Κυριολεκτικά. 


Μαρία Μυλωνά

Πιθανότατα έχεις διαβάσει πολλές φορές την στήλη "Μη χάνεις την Ελπίδα" (αν όχι, ΚΑΝ' ΤΟ) που φιλοξενούμε κάθε βδομάδα στις "σελίδες" μας. Αυτό που δεν σου έχουμε εξηγήσει ποτέ είναι το πόσο -ουσιαστικά- σημαντική είναι για μας αυτή η συνεργασία με την ΕΛΠΙΔΑ. 

Για μας, την ομάδα του allyou.gr, που έχουμε δει από κοντά πώς ακριβώς λειτουργεί όχι μόνο η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ, αλλά και ο (πραγματικά πρότυπος) ξενώνας της ΕΛΠΙΔΑΣ, που έχουμε ανταλλάξει βλέμματα και χαμόγελα με όλα τα παιδιά που νοσούν, που έχουμε πάρει μαθήματα ζωής από τους ανθρώπους που κατάφεραν να νικήσουν τη μάχη, τα κείμενα της ΕΛΠΙΔΑΣ δεν είναι μια ακόμα στήλη. Είναι οι πιο ουσιαστικές λέξεις της εβδομάδας μας. Λέξεις που μάς εμπνέουν. Λέξεις γεμάτες αγάπη. Και -φυσικά- λέξεις γεμάτες ελπίδα. 

Γι΄αυτό και σήμερα, αποφάσισα να κάνω τις (δικές τους) λέξεις... (δικές μου) πράξεις.

Η σημερινή βόλτα μου, λοιπόν, θα είναι στο νοσοκομείο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Όχι, δεν θα ξεναγηθώ πάλι στους πολύχρωμους χώρους του, δεν θα χαμογελάσω -μόνο- με τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών που νοσηλεύονται εκεί, ούτε θα συνομιλήσω με τους ανθρώπους που από ασθενείς μετατράπηκαν σε υγιείς εργαζόμενους και συνοδοιπόρους του Ιδρύματος. Θα κάνω κάτι πιο ουσιαστικό. Θα γίνω κι εγώ ενεργό μέλος της προσπάθειας που ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν, με μοναδικό στόχο να σώσει ζωές. Παιδικές ζωές. Σήμερα, θα γίνω εθελόντρια δότρια μυελού των οστών. 

Την διαδικασία μού την έχει εξηγήσει πολλές φορές η συνεργάτιδα μας, κυρία Κάτια Χατζηπέτρου, γραμματέας στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ". Το ραντεβού μου είναι προγραμματισμένο για τις 11 το πρωί, στον χώρο της "Τράπεζας", που στεγάζεται εντός του νοσοκομείου. Δεν θα διαρκέσει πάνω από 10 λεπτά. Θα συμπληρώσω την αίτηση εγγραφής μου (δίνοντας κάποια στοιχεία από το ιατρικό ιστορικό μου) και έπειτα θα πάρουν δείγμα από το σάλιο μου. Αυτό είναι όλο. Χωρίς πόνο. Μόνο με απέραντη χαρά. Και ακόμα μεγαλύτερη ελπίδα να αποδειχτώ συμβατή δότρια με ένα από τα χιλιάδες παιδιά που νοσούν. Και πού η ζωή τους είναι κυριολεκτικά (και) στα χέρια μου. Τα χέρια όλων μας. 

Αναρωτιέσαι γιατί να το κάνεις κι εσύ; Δεν θα σου πω πολλά. Θα σου δώσω μόνο την απάντηση που έδωσαν σε μένα οι άνθρωποι του "Οράματος", και ήταν -ξαφνικά- σαν όλα να απέκτησαν διαφορετικό νόημα: "Γιατί διακυβεύεται αυτό που δεν χωράει σε λόγια, που δεν εξηγείται με λέξεις, διακυβεύεται αυτό που η αξία του δεν μετριέται, διακυβεύεται η αγάπη, η αγάπη που σου δίνει ανάσα, που σου δίνει λόγο ύπαρξης. Διακυβεύεται ο ήλιος. Διακυβεύονται παιδικές ζωές. Και ΜΠΟΡΕΙΣ να νικήσεις τον καρκίνο τους. Να τους δώσεις ξανά τη ζωή τους". 

Ναι, κι εσύ μπορείς. Αρκεί να γίνεις δότης Αιμοποιητικών Κυττάρων. Μπορείς να επισκεφτείς τα γραφεία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" (Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Λεβαδείας 8, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), καθημερινά 9.00 - 19.00, ή κάποιο από τα Συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής Δοτών της περιοχής σου (δες εδώ). Αν δεν υπάρχει κάποιο Συνεργαζόμενο Κέντρο στην περιοχή σου, μπορείς  να συμπληρώσεις την online αίτηση εγγραφής και το "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, σε διάστημα 3 εβδομάδων περίπου, θα σου στείλει φάκελο που θα περιέχει το ενημερωτικό έντυπο για τη δωρεά μυελού των οστών, την αίτηση εγγραφής δότη μυελού των οστών, οδηγίες για τον τρόπο συλλογής του στοματικού επιχρίσματος (σάλιου) καθώς και τα απαραίτητα υλικά για να συλλέξεις μόνος σου το δείγμα. Για οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό σχετικά με τη δωρεά μυελού των οστών/ αιμοποιητικών κυττάρων μπορείς να επικοινωνήσεις με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ πριν την εγγραφή σου στο 210.7775615-16.

Τι λες; Πάμε σήμερα να δώσουμε λίγη (ή και πολλή)... ελπίδα;

Θα σε περιμένω. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department