Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή τη εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην (ανοιξιάτικη) πόλη.


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία άνοιξε το... τρανζίστορ!

Απόψε το βράδυ, η Μαρινέλλα θα βρίσκεται στην ευρύχωρη σκηνή του Παλλάς. Δεν ξέρω τι θα επιλέξει η Μαρινέλλα να... μας πει σε λίγες ώρες ζωντανά. Άλλωστε, έχει ερμηνεύσει εκατοντάδες πανέμορφα τραγούδια (λίγες τραγουδίστριες είχαν την τύχη να έχουν την δική της φωνή και την ίδια στιγμή ένα τόσο δυνατό ρεπερτόριο), είτε σε πρώτη εκτέλεση είτε διασκευασμένα.

* Την Τρίτη, η Γεωργία βόλταρε στην... Ανάφη! 

Αφού περιπλανηθώ για ώρες στα δαιδαλώδη στενά των Αναφιώτικων, θα καταλήξω για καφέ σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Πλάκας, στο καφέ-μπιστρό Γιασεμί (Μνησικλέους 23) στα σκαλάκια της Μνησικλέους. Τα Σαββατοκύριακα πλημμυρίζει από κόσμο και πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να βρεις τραπέζι, αλλά σήμερα ελπίζω να είναι πιο ήσυχα. Στο πνεύμα της περιοχής, θα παραγγείλω έναν ελληνικό καφέ και θα χαλαρώσω απολαμβάνοντας τα χρώματα του σούρουπου.

* Την Τετάρτη η Μαρία μάς κέρασε κουλούρι! 

Στην Αιόλου και συγκεκριμένα στον αριθμό 17 θα "συναντήσουμε" ένα μαγαζί που συνδυάζει ΟΛΑ όσα σου έταξα παραπάνω: πολύ, υγιεινό, πεντανόστιμο και πάμφτηνο φαγητό. Ναι, πρόκειται για ένα μαγαζί που μόλις άνοιξε τις πόρτες του και "ακούει στο όνομα" Οven sesame. Ναι, καλά κατάλαβες από τον ευφάνταστο τίτλο του: Εδώ, θα απολαύσουμε το αγαπημένο μας κουλούρι Θεσσαλονίκης, σε... παραλλαγή. Ή -για να είμαι πιο ακριβής- σε μορφή γυναικείας, παραφουσκωμένης τσάντας. Για να σου εξηγήσω τι εννοώ, το Οven sesame σερβίρει το αφράτο ΣΟΥΚΟΥ (σουσαμένιο κουλούρι), που δεν είναι άλλο από το παραδοσιακό κουλούρι, που γεμίζει εκείνη την ώρα μπροστά σου με τα πιο εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και ψήνεται επιτόπου. Όσο για τη γέμιση; Ό,τι μπορείς να φανταστείς (ή να λιγουρευτείς): φέτα Ελασσόνας, σάλτσα ντομάτας, γραβιέρα Άρτας, ελιές Καλαμών, μοτσαρέλα, καραμελωμένα κρεμμύδια, πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά, χωριάτικο λουκάνικο, Caesar σως, σως à l’ancienne... Ακόμα να σε πείσω να το δοκιμάσεις; ΟΚ. Οι τιμές του κυμαίνονται από 1,70 έως 3,20 ευρώ. I rest my case.  

* Την Πέμπτη, η Λένα sun- ά-ζησε! 

Suntan κι αν δεν είδες την τελευταία ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, έλα μαζί μου. Και μόνο αυτό που διάβασα να γράφουν γι αυτήν: "ένα ενοχλητικά ειλικρινές δράμα με αναπάντεχες διαδρομές της ερωτικής επιθυμίας", μ' έκανε οπωσδήποτε να θέλω να τη δω. Δεν συζητώ πως ο αγαπημένος Μάκης Παπαδημητρίου που πρωταγωνιστεί, το τρειλερ και η αφίσα είναι τρελοί κράχτες, αλλά αν προσθέσεις πως είναι και γυρισμένη στην Αντίπαρο, τότε έχεις ένα τέλειο πακέτο. Ο σκηνοθέτης λέει πως η ταινία του είναι ένα boy meets girl story κι εγώ θα ψάξω αίθουσα για να απολαύσω καλό ελληνικό σινεμά. 

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ απόλαυσε το παραδοσιακό καφεδάκι της... 

Μπαίνω στο μετρό και κατεβαίνω Ακρόπολη, γιατί η Μακρυγιάννη το απόγευμα είναι μεγάλη απόλαυση. Τουρίστες παντού, ο ήλιος της πόλης φωτίζει πανέμορφα το επίσης πανέμορφο μουσείο της Ακρόπολης και όλα αυτά ήδη μου εγγυούνται την επιτυχία αυτή της βόλτας. Κατευθύνομαι προς Πλάκα και περνάω τα φημισμένα Αναφιώτικα. Όχι, δεν θα κάτσω εδώ σήμερα, όσο όμορφη και αν είναι η οχλαγογία. Θα προτιμήσω να πιω ένα κρύο καφέ και ένα παραδοσιακό, σπιτικό γλυκό σε ένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά της Πλάκας, στην Κλεψύδρα (Θρασυβούλου 9). Τα τραπεζάκια της καφετέριας που βρίσκονται στον απόλυτα ήσυχο από τους ήχους της πόλης, στενάκι της Θρασυβούλου είναι ό,τι χρειάζομαι για να διαβάσω το βιβλίο μου. Δεν θα κάτσω πολύ όμως. Γιατί έχω συνέχεια!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή