Παρέα με μία Αθηναία και ένα... αγγλικό τυρί! - AllYou.gr

Search

Παρέα με μία Αθηναία και ένα... αγγλικό τυρί!

Σήμερα η Μαρία απολαμβάνει τον (σχεδόν) καλοκαιρινό καιρό, σε μια από τις πιο όμορφες "γειτονιές" της όμορφης πόλης μας. 

21 Απριλίου 2016

Οφείλω να παραδεχτώ ότι δεν είμαι πολύ φαν του Κολωνακίου. Ίσως φταίει το γεγονός ότι δεν σύχναζα ποτέ εκεί ή ίσως με ενοχλεί η "ποζεριά" που επικρατεί σ' αυτή την -κατά τα άλλα- πανέμορφη συνοικία. Παρόλα αυτά, έχω ανακαλύψει δύο μαγαζιά με τα οποία έχω κυριολεκτικά ξετρελαθεί, τόσο με το περιβάλλον τους, όσο και με τον κόσμο που συχνάζει εκεί. Και σ' αυτά θα σε βολτάρω σήμερα. Έτοιμη, λοιπόν;

Η βόλτα μας θα ξεκινήσει από την Καρνεάδου. Εκεί, στον αριθμό 25-29 στεγάζεται η "Αθηναία", ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια της πόλης μας. Το μαγαζί το επισκέφτηκα ξανά την Τρίτη, στα πλαίσια ενός επαγγελματικού "καλέσματος" και παραδέχομαι ότι... κόλλησα με την πανέμορφη αυλή του που θυμίζει κάτι από νησί, το άφθονο και καλό κρασί αλλά και από τα πεντανόστιμα και άκρως ελληνικά πιάτα του. Σημείωσε: κεφτεδάκια, αραβική πίτα με (φρέσκα) χορταρικά, μπρουσκέτες με μελιτζανοσαλάτα και ψητά λαχανικά, αλλά και "πειραγμένος" μουσακάς και μύδια στον ατμό είναι μερικές από τις πιο νόστιμες προτάσεις που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσεις. Αν προσθέσεις και το ευγενικό προσωπικό και την υπέροχη easy listening μουσική του, σίγουρα θα έχεις ήδη δελεαστεί να με ακολουθήσεις. 

Και μετά από το χορταστικό γεύμα μας, προτείνω να συνεχίσουμε τη βραδιά μας λίγο παραπάνω, προς τα πιο κεντρικά σημεία του Κολωνακίου. Που θα σε πάω; Σε ένα μαγαζί που έχει γίνει το απόλυτο must από την ημέρα που πρωτοάνοιξε τις πύλες του στο αθηναϊκό κοινό. Και το όνομα αυτού Stinking Bishop (Λουκιανού 36). Το συγκεκριμένο wine bar restaurant -γιατί περί αυτού πρόκειται ουσιαστικά- δανείζεται το όνομά του από ένα διάσημο αγγλικό τυρί, ενώ η κουζίνα του κινείται ανάμεσα σε μεσογειακές και διεθνείς γεύσεις. Ok, εμείς σήμερα θα είμαστε φαγωμένες, οπότε θα "περιοριστούμε" σ' ένα (ή και περισσότερα) ποτήρι κρασί, ανάμεσα στις πολλές (και καλές) επιλογές που έχει να μας προσφέρει. Στα (μεγάλα) συν του μαγαζιού, ο απλός αλλά σικάτος χώρος και η ευχάριστη, φιλικότατη ατμόσφαιρα: λίγα τραπέζια, λιτή διακόσμηση, όμορφο περιβάλλον και υπερευγενικό προσωπικό. Ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε για να τσουγκρίσουμε τα ποτήρι μας στην υγεία του καλοκαιριού, που -επιτέλους- πλησιάζει επικίνδυνα! 

Εβίβα! Ακολούθησε το allyou στο Instagram!