Μόδα και… σουβλάκια στην Ηλιούπολη - AllYou.gr

Search

Μόδα και… σουβλάκια στην Ηλιούπολη

Σήμερα η Γεωργία ανακαλύπτει τα καλύτερα, στο προάστιο με τις περισσότερες πλατείες της Αθήνας.

31 Μαϊου 2016

Το αιώνιο πρόβλημα με τα περισσότερα προάστια της Αθήνας; Μοιάζουν κλεισμένα σε μια χρονοκάψουλα: τα περισσότερα μέρη για φαγητό, ποτό ή shopping που διαθέτουν χαρακτηρίζονται από μια ξεπερασμένη αισθητική, η οποία παραπέμπει στα 90s, ίσως ακόμη και στα 80s. Και η Ηλιούπολη δεν αποτελεί εξαίρεση. Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια, κάποιοι έχουν φέρει έναν αέρα ανανέωσης στην περιοχή. Σήμερα, λοιπόν, θα επισκεφτώ τα στέκια τους… συν μια ψησταριά παλαιάς κοπής με κορυφαίο σουβλάκι.

Η πρώτη μου στάση, λοιπόν, θα είναι στο Dressing Bar (Λεωφ. Ειρήνης 36), μια πολύ συμπαθητική μπουτίκ με αδυναμία στους Έλληνες σχεδιαστές (προσωπική αγαπημένη η Ioanna Courbela).  Ενώ προβάρεις στον καθρέφτη κάποιο από τα ρούχα ή αξεσουάρ, οι ιδιοκτήτριες θα σου δώσουν στιλιστικά tips και μπορεί να σε κεράσουν και κάποιο κοκτέιλ (εξού και το όνομα του μαγαζιού). Αξίζει να επενδύσεις σε μία τουλάχιστον αγορά – ό,τι έχω πάρει από εδώ έχει κρατήσει πολύ περισσότερα χρόνια από τα ρούχα των αλυσίδων οικονομικής ένδυσης και έχει αποσπάσει πολύ περισσότερες θετικές εντυπώσεις γιατί είναι, απλά, μοναδικό.

Μέχρι να αποφασίσω τι θέλω να αγοράσω σίγουρα θα έχει έρθει η ώρα για ποτό. Θα κατευθυνθώ για μια μπίρα στο café-bar Garage (Ηρώων Πολυτεχνείου 3, φωτό), ένα χώρο industrial αισθητικής, με ανταλλακτικά και εξαρτήματα αυτοκινήτων να προσθέτουν τις απαραίτητες πινελιές που θα δικαιολογήσουν το όνομά του! Εδώ κυριαρχούν τα ροκ ακούσματα και τα βράδια επικρατεί το αδιαχώρητο γιατί, εντελώς αντικειμενικά, είναι ένα μαγαζί που ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα της κεντρικής πλατείας. 

Για το κλείσιμο της βραδιάς θα επιλέξω πάντως να ικανοποιήσω την πείνα μου, καταλήγοντας σε ένα ψητοπωλείο: Ο Λάμπρος (Διγενή 18) είναι ένα κλασικό σουβλατζίδικο, με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, ανάμεσα σε γλάστρες με φυτά και οθόνες τηλεόρασης, πάντα όμως με κόσμο σε αναμονή, γιατί έχει ένα από τα νοστιμότερα σουβλάκια στη γειτονιά (μάλιστα, στην Ηλιούπολη υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός σε αυτό τον τομέα).

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!