Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Γαλλική κουζίνα, σπιτικά γλυκά και πράσινο, πολύ πράσινο!

Σήμερα η Γεωργία επισκέπτεται δύο αγαπημένες αυλές στην Κηφισιά και χορταίνει από τη φύση και τις εκλεκτές γεύσεις.


Γεωργία Κοντού

Όταν η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα αλλά είμαι εγκλωβισμένη στο λεκανοπέδιο, απολαμβάνω να βρίσκω καταφύγιο σε μια από τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες της πόλης. Πηγαίνω από το πρωί στην Κηφισιά και περιπλανιέμαι στους δρόμους της, με τα πόδια ή με το ποδήλατο (φυσικά, διαθέτει και ποδηλατόδρομους) απολαμβάνοντας τα αρχοντικά και την πλούσια βλάστηση. 

Έτσι θα ξεκινήσει η βόλτα μου σήμερα, για να καταλήξει, για μεσημεριανό γεύμα, στο Artisanal (Ζηρίνη 2). Το εστιατόριο-bar του Φώτη Σεργουλόπουλου, με αδυναμία στη γαλλική κουζίνα, στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο που περιβάλλεται από ψηλά δέντρα (τα οποία, όπως διάβασα, χρονολογούνται από το 1890). Την υπέροχη αισθητική του κήπου συμπληρώνει η mix&match διακόσμηση. Οι τιμές των πιάτων είναι, βεβαίως... κηφισιώτικες, αλλά θα απολαύσω αυτή τη μικρή όαση με ένα ποτήρι κρασί και μια σαλάτα (στον κατάλογο όμως επίσης μπορεί να βρει κάποιος ροφήματα και γλυκά).

Η επόμενη στάση μου θα είναι ένα καφέ-μπαρ που αποτελεί κοινό μυστικό των Κηφισιωτών. Μέσα στην καρδιά της Κηφισιάς και ταυτόχρονα κρυμμένο σε ένα σοκάκι, το Menta Café (Αγ. Θεοδώρων 10, φωτό), που στεγάζεται σε μια μονοκατοικία του 19ου αιώνα όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο Άγγελος Σικελιανός, με την ανεπιτήδευτη διακόσμηση και τις γλάστρες του με κάνει κάθε φορά να αισθάνομαι σαν να έχω έρθει στην αυλή ενός φιλικού σπιτιού. Εδώ θα απολαύσω τον απογευματινό καφέ μου και ένα από τα γλυκά της ημέρας.

Το αρμονικό πάντρεμα παλιού και καινούριου, που χαρακτηρίζει τα δύο παραπάνω στέκια, είναι για μένα αυτό που κάνει κάθε βόλτα στην Κηφισιά πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department