Γαλλική κουζίνα, σπιτικά γλυκά και πράσινο, πολύ πράσινο! - AllYou.gr

Search

Γαλλική κουζίνα, σπιτικά γλυκά και πράσινο, πολύ πράσινο!

Σήμερα η Γεωργία επισκέπτεται δύο αγαπημένες αυλές στην Κηφισιά και χορταίνει από τη φύση και τις εκλεκτές γεύσεις.

24 Μαϊου 2016

Όταν η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα αλλά είμαι εγκλωβισμένη στο λεκανοπέδιο, απολαμβάνω να βρίσκω καταφύγιο σε μια από τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες της πόλης. Πηγαίνω από το πρωί στην Κηφισιά και περιπλανιέμαι στους δρόμους της, με τα πόδια ή με το ποδήλατο (φυσικά, διαθέτει και ποδηλατόδρομους) απολαμβάνοντας τα αρχοντικά και την πλούσια βλάστηση. 

Έτσι θα ξεκινήσει η βόλτα μου σήμερα, για να καταλήξει, για μεσημεριανό γεύμα, στο Artisanal (Ζηρίνη 2). Το εστιατόριο-bar του Φώτη Σεργουλόπουλου, με αδυναμία στη γαλλική κουζίνα, στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο που περιβάλλεται από ψηλά δέντρα (τα οποία, όπως διάβασα, χρονολογούνται από το 1890). Την υπέροχη αισθητική του κήπου συμπληρώνει η mix&match διακόσμηση. Οι τιμές των πιάτων είναι, βεβαίως... κηφισιώτικες, αλλά θα απολαύσω αυτή τη μικρή όαση με ένα ποτήρι κρασί και μια σαλάτα (στον κατάλογο όμως επίσης μπορεί να βρει κάποιος ροφήματα και γλυκά).

Η επόμενη στάση μου θα είναι ένα καφέ-μπαρ που αποτελεί κοινό μυστικό των Κηφισιωτών. Μέσα στην καρδιά της Κηφισιάς και ταυτόχρονα κρυμμένο σε ένα σοκάκι, το Menta Café (Αγ. Θεοδώρων 10, φωτό), που στεγάζεται σε μια μονοκατοικία του 19ου αιώνα όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο Άγγελος Σικελιανός, με την ανεπιτήδευτη διακόσμηση και τις γλάστρες του με κάνει κάθε φορά να αισθάνομαι σαν να έχω έρθει στην αυλή ενός φιλικού σπιτιού. Εδώ θα απολαύσω τον απογευματινό καφέ μου και ένα από τα γλυκά της ημέρας.

Το αρμονικό πάντρεμα παλιού και καινούριου, που χαρακτηρίζει τα δύο παραπάνω στέκια, είναι για μένα αυτό που κάνει κάθε βόλτα στην Κηφισιά πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!