Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Γύρω - γύρω (από την εκκλησία) όλοι

Σήμερα η Αναστασία ανακαλύπτει ένα διαφορετικό… Τοkyo στον Χολαργό!



Eσύ θυμάσαι ποτέ την μέρα που… έκαψες τα βιβλία σου; Την τελευταία μέρα του σχολείου, την τελευταία μέρα των εξετάσεων, τότε που η ζωή έμοιαζε για ένα (μικρό) διάστημα ατέλειωτο πανηγύρι; Το πρώτο μεγάλο καλοκαίρι που πέρασες από τον κόσμο των μαθητών στον κόσμο των ενηλίκων (εντάξει, στο περίπου) και που είχες και εσύ το δικαίωμα να σχεδιάσεις διακοπές αραχτή ή αραχτός σε μια πλατεία μαζί με τους κολλητούς, κάνοντας την ίδια στιγμή όνειρα για την ζωή και το μέλλον;

Αν ξεχυθείς αυτές τις μέρες στις γειτονιές και τις συνοικίες της πόλης –κυρίως, αυτές που έχουν διατηρήσει ακόμα, παρά την ταχιά ανάπτυξη τους, χαρακτήρα γειτονιάς και ύφος 100% παρεΐστικο, θα την θυμηθείς σίγουρα, όπως συνέβη και σε μένα. Θα δεις κι εσύ τριγύρω σου αμέτρητα φωτισμένα με ξενοιασιά και ανυπομονησία πρόσωπα, ακριβώς όπως ήταν κάποτε και το δικό σου. Γιατί τα σχολεία έκλεισαν για καλοκαίρι και οι εξετάσεις, Πανελλήνιες και μη, έριξαν αυλαία.

Βολτάροντας σε μία ακριβώς τέτοια γειτονιά, στον αγαπημένο Χολαργό, που έχει το ταλέντο να μοιάζει πάντα τόσο κοντά στα πάντα και ταυτόχρονα τόσο αποκομμένος και ήσυχος, στην κεντρική πλατεία, μία ανάσα δρόμο από το μετρό και την φασαρία της Μεσογείων, εκεί όπου υπάρχει η επιβλητική εκκλησία της Φανερωμένης και γύρω-γύρω μία "έκρηξη" από κοσμικά μαγαζιά γεμάτα κόσμο, μουσική και συζητήσεις, εντόπισα κι εγώ δεκάδες τέτοια πρόσωπα να κάθονται στα σκαλιά και στο μάρμαρο της πλατείας, να τριγυρίζουν με τις μηχανές, να κάνουν πάρτι σε ταράτσες και αυλές και να κάνουν φασαρία (πολλή φασαρία), προκαλώντας το αύριο και την τύχη τους. Και κόλλησα –ευτυχώς– κάτι κι εγώ από αυτό το κέφι και την αισιοδοξία τους. 

Σε αυτή τη γειτονιά θα βρεθώ και σήμερα, γύρω – γύρω από την πλατεία της Φανερωμένης, για μία διαφορετική μα ακριβέστατη γεύση από… Tόκιο. Εκεί, λοιπόν, ο σεφ Λάμπρος Βακιάρος έχει δημιουργήσει το ιδανικό μενού για χαλαρές, μυρωδάτες βραδιές, σε ένα μοντέρνο και αστικό περιβάλλον, βουτηγμένες σε γεύση Ανατολής. Το Hokyo (Φανερωμένης 8, Χολαργός) είναι η σχετικά νέα άφιξη στα γαστρονομικά πράγματα της περιοχής, που κατάφερε σύντομα να αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό. 

hokyo1.jpg

Εκεί δεν θα βρεις έναν τεράστιο κατάλογο από επιλογές, αλλά ξέρεις εκ των προτέρων πως ό,τι δοκιμάσεις θα σε δικαιώσει. Σου συστήνω ανεπιφύλακτα να πεις «ναι» στο sushi, επιλέγοντας σίγουρα το απίθανο California (μία μείξη από σουρίμι καβουριού, hokyo mayo, αβοκάντο, σχοινόπρασο και tobiko orango), ενώ -αν είσαι λάτρης του σολομού- το πολύ δυνατό Salmon Flambe (γαρίδα tartar, αγγούρι, hokyo mayo και σολομός flambé) ή την εξαιρετική σαλάτα με σολομό, κόκκινο λάχανο και άσπρη – μαύρη κινόα, με μία ελαφριά γεύση πορτοκαλιού ή το πεντανόστιμο salmon tartar, έναν συνδυασμό από σολομό, αβοκάντο, ρύζι και lime-misso dressing. 

 

Βέβαια, οι επιλογές σου δεν σταματούν στο sushi, αφού στο Hokyo θα βρεις και noodles, θα βρεις φιλέτο κοτόπουλου αλλά και χοιρινού, θα βρεις μέχρι και burger! Όλα φυσικά με τα πιο ελαφριά και αγνά υλικά για να συμβαδίζουν τέλεια με το μότο του μαγαζιού: “Eat Health, Live Wealthy”. Bonus και η μικρή αυλή ακριβώς κάτω από το μαγαζί, ένας χώρος που μόλις άνοιξε τις πόρτες του και σε καλεί να αράξεις για ώωωωρα στα ξύλινα τραπεζάκια και τις καρέκλες του. 

Hokyo.jpg

Kι αν δεν έχεις «σκάσει» από τα πλούσια πιάτα που ετοιμάζει ο Λάμπρος και που σερβίρονται μέσα σε χαριτωμένα γαλάζια-ροζ πλαστικά κουτάκια, μπορείς να συνεχίσεις κι εσύ την εξερεύνηση αυτής της πλούσιας γειτονιάς με μία στάση σε ένα από τα πλέον κλασικά στέκια της περιοχής. Κοινώς, ώρα για White Spoon (Λεωφόρος Μεσογείων 234, Χολαργός).

Δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο hot μπαράκια του Χολαργού, αφού το White Spoon γίνεται όλο και καλύτερο με το πέρασμα του χρόνου. Ο κόσμος εξακολουθεί να συρρέει τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και τις καθημερινές. Εννοείται πως θα το βρεις ανοιχτό και από νωρίς το πρωί για καφέ και υπέροχα smoothies (δοκίμασε αυτό με το γάλα, την μπανάνα και το μέλι) ή για δροσιστικούς χυμούς. Το βράδυ τα φώτα χαμηλώνουν, η μουσική δυναμώνει και μιλάμε για έναν από τους πλέον κατάλληλους προορισμούς για καλοκαιρινές βραδιές σωστά ξοδεμένες είτε ψηλά, πολύχρωμα μεταλλικά σκαμπό του, είτε γύρω από το σήμα κατατεθέν του, που δεν είναι άλλο από ένα μεγάλο, ξύλινο μοναστηριακό πάγκο.

whitespoon1.jpg

Διάλεξε ένα από τα πολλά κοκτέιλ του καταλόγου και πιες στο καλοκαίρι που έρχεται, στις Πανελλήνιες που τελείωσαν, στα παιδιά που τώρα αρχίζουν τη ζωή τους ή απλά άρχισε κι εσύ από την αρχή. Γιατί, την ξενοιασιά, παρέα με ένα μεγάλο μέλλον να ανοίγεται μπροστά σου, τα ανακαλύπτεις σε κάθε ηλικία και το ρητό είναι αληθινό: Ποτέ δεν είναι αργά. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department