Κίνα Vs Ιταλία - AllYou.gr

Search

Κίνα Vs Ιταλία

Σήμερα η Κέλλυ μάς βολτάρει σε... όλο τον κόσμο!

08 Ιουλίου 2016

Μην τρομάζεις από τον τίτλο. Όχι, δεν πρόκειται σήμερα να δω κάποιον ποδοσφαιρικό αγώνα. Αντιθέτως, έχω σκοπό να απολαύσω την απόλυτη καλοκαιρινή βόλτα στην πόλη, έτσι γιατί οι διακοπές μου αργούν και πρέπει κάπως να απασχολήσω το μυαλό μου. Και επειδή η πόλη μου δεν με αφήνει ποτέ να βαρεθώ, σήμερα θα μου δώσει την δυνατότητα να «επισκεφθώ» -έστω και μεταφορικά- δύο διαφορετικές κουλτούρες από δύο αντίθετες χώρες: Την Κίνα και την Ιταλία. Θα αρχίσω, όμως, πρώτα με την δεύτερη.

Πώς θα το κάνω αυτό χωρίς να χρειαστεί να ταξιδεύω πολλά μίλια; Αρκεί να πάω στο Cine Ριβιέρα (Βαλτετσίου 46) στα Εξάρχεια! Εκεί, εδώ και ήδη μερικές ημέρες, παίζεται η ταινία-αριστούργημα του Francis Ford Coppola, Ο Νονός. Δεν την έχω δει ποτέ. Ναι, το ξέρω… έγκλημα. Πάντα ήθελα και όταν ξεκινούσα να την δω στο σπίτι, για κάποιο λόγο έπρεπε να την σταματήσω. Είναι και 3 ώρες, οπότε δεν είναι και η πιο συνοπτική ταινία στην ιστορία του σινεμά! Όπως και να έχει, πιστεύω ότι ήταν τελικά «γραφτό». Γιατί μια τέτοια ταινία δεν πρέπει να την δω μέσα από μια «απλή» οθόνη. Και μιας και το θερινό σινεμά είναι από τις αγαπημένες μου συνήθειες το καλοκαίρι στην πόλη και μιας και το Cine Ριβιέρα είναι ένας από τους πιο όμορφους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσω την ταινία στο έπακρο.

Δεν κρατιέμαι να δω επιτέλους το αριστουργηματικό έργο του Coppola και τις ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ερμηνείες από τον Marlon Brando και Al Pacino, μεταξύ άλλων. Η ταινία ξεκινάει στις 9.15, οπότε όταν τελειώσει θα είναι αργούτσικα. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από την ταινία αυτή θα μου έχει ανοίξει η όρεξη (γκανγκστερικό ξε-γκανγκεστρικό το στόρι, η όρεξη δεν κόβεται με τίποτα!). Και από τα λίγα μαγαζιά με φαγητό που μένουν μέχρι αργά ανοιχτά στο κέντρο της Αθήνας, είναι το νέο, αγαπημένο μου street-φουντάδικο. Αναφέρομαι στο Street Wok (Αιόλου 21) ένα από τα πιο… έμπειρα κινέζικα μαγαζιά της πόλης. Τα καλά νέα είναι δύο: Πρώτον, λόγω ώρας ελπίζω ότι δεν θα αργήσω πολύ για να παραγγείλω (συνήθως έχει μια τεράστια ουρά) και δεύτερον σε λίγα -μόλις- λεπτά θα απολαύσω καταπληκτικά noodles! Τα πράγματα είναι απλά και εύκολα: Επιλέγεις ανάμεσα σε 3 διαφορετικά είδη noodles ή 2 διαφορετικά είδη ρυζιού και μετά επιλέγεις τα υλικά που θα προσθέσεις. Και φυσικά, οι μερίδες είναι ιδιαίτερα χορταστικές και οι τιμές πολύ οικονομικές. Εγώ, αγαπώ το κοτόπουλο και τα λαχανικά, οπότε μάλλον τα noodles μου θα περιλαμβάνουν κάτι από αυτά!

Και έτσι απλά και όμορφα, έχοντας για λίγο ξεχάσει το γεγονός ότι είμαι… κολλημένη στην Αθήνα για τις επόμενες 3 εβδομάδες, μέσα σε μόλις λίγες ώρες κατάφερα να… ταξιδέψω σε 2 διαφορετικές χώρες. Τι λες, έρχεσαι;Ακολούθησε το allyou στο Instagram!