Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην (καλοκαιρινή) πόλη.


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα (σε) βολτάραμε σε (βοτανικούς) κήπους! 

Τι θα έλεγες να σε φέρω σήμερα πιο κοντά στην ομορφιά της φύσης; Αναφέρομαι στο Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους ή αλλιώς το Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, με απίστευτη οργάνωση και εντυπωσιακή βλάστηση από φυτά και δέντρα, που σπάνια συναντά κανείς στην Ελλάδα. Ο βοτανικός αυτός κήπος βρίσκεται στο Χαϊδάρι, στα Δυτικά προάστια της Αθήνας. Η δημιουργία του ξεκίνησε τη δεκαετία του '50, χάρη στο κληροδότημα του ακαδημαϊκού Αλέξανδρου Διομήδους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και την παραχώρηση της δασικής έκτασης όπου αναπτύσσεται ο Κήπος από το Υπουργείο Γεωργίας, ενώ οι εργασίες κατασκευής του στηρίχθηκαν στα σχέδια της πανεπιστημιακού H. Hammerbacher. Ενδιαφέρον δεν σου ακούγεται; Αξίζει τον κόπο μια επίσκεψή σου στον Βοτανικό κήπο, μη ξεχάσεις την φωτογραφική! Εγώ το αποφάσισα! Σήμερα θα γίνει της selfie! Θα ποζάρω για πολλές selfie με φόντο τον Βοτανικό κήπο!

* Την Τρίτη πήγαμε... στις κούνιες! 

Θα ξεκινήσω από μια σταθερή και original αξία που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές! Το Ζάππειο Μέγαρο, το ιδανικό μέρος για να απολαύσεις την βόλτα σου στο κέντρο της πόλης, χωρίς να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε αυτήν. Στην παιδική χαρά δίπλα υπάρχουν κούνιες για τα πιτσιρίκια και άφθονο πράσινο, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται η Αίγλη (δύσκολο να μην την ξέρεις) για χαλαρό καφεδάκι και λαχταριστά γλυκά. Πιο δίπλα, ο Εθνικός Κήπος είναι ό,τι πρέπει για παιδικό παιχνίδι και γνωριμία με τα ζωάκια που βρίσκονται εκεί, ενώ μέσα στον Κήπο βρίσκεται και η παιδική βιβλιοθήκη, όπου διαρκώς διοργανώνονται θεματικά events για πιτσιρίκια. 

* Την  Τετάρτη, πήραμε πρωινό στην Αυλή! 

Θα βρεθούμε στην ΑΥΛΗ, την πολυαγαπημένη μας, με τις χρωματιστές καρέκλες τα υπέροχα (σπιτικά, παρακαλώ) κουλουράκια, τον τέλειο καφέ, και πολλά πολλά άλλα πεντανόστιμα, που όμως εμείς σήμερα δεν θα χαρούμε λόγω ώρας (!), πού αλλού, στο Κουκάκι. Στη Γεωργίου Ολυμπίου 4, στο στέκι μας. Θα είναι ένα πρωινό με πολύ χρώμα, πολλή κουβέντα, πολύ καφέ και πολλά κουλουράκια! Μήπως μετά το γραφείο και πριν τους Methexis, κάνω πάλι ένα πέρασμα από δω; Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά! Πού να γυρίζω σπίτι και να ξανατρέχω; Eνθουσιάστηκα με την ιδέα μου! Back στην ΑΥΛΗ, λοιπόν,το απόγευμα, για να αράξω με το βιβλιαράκι μου, να φάω την "ποικιλία" μου, να πιω και το κοκτεηλάκι μου το φρουτένιο και να κατηφορίσω για Πειραιώς, γεμάτη και..σίγουρη!

* Την Πέμπτη απολαύσαμε φρέσκο ψάρι στο... βουνό! 

Σήμερα ανεβαίνουμε στα Μελίσσια. Σ' έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους τους, στην Ελ. Βενιζέλου, στον αριθμό 19, στεγάζεται το "Ψαροκόκαλο". Τι εστί "ψαροκόκαλο" θα μου πεις και θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως. Πρόκειται ουσιαστικά για μια προσεγμένη ταβέρνα, με ωραίο περιβάλλον, εξαιρετικό σέρβις και ακόμα πιο εξαιρετικό φαγητό -και όλα αυτά, ναι, σε προσιτές τιμές. Πεντανόστιμοι μεζέδες, από ολόφρεσκα θαλασσινά, μαγειρεμένοι με ξεχωριστή μαεστρία: τέλεια μύδια, ολόφρεσκος γαύρος, μοναδικά καλαμαράκια, μυδοπίλαφο, γαριδομακαρονάδα, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια είναι μερικά μόνο απ'όσα θα βρεις στο πλούσιο μενού του. Tip: Να είσαι προετοιμασμένη να "πέσεις" πάνω σε... εγχώριους celebrities, καθώς το μαγαζί είναι ένα από τα στέκια των (επώνυμων) κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. 

* Την Παρασκευή "ταξιδέψαμε" από την Ιταλία στην Κίνα! 

Και από τα λίγα μαγαζιά με φαγητό που μένουν μέχρι αργά ανοιχτά στο κέντρο της Αθήνας, είναι το νέο, αγαπημένο μου street-φουντάδικο. Αναφέρομαι στο Street Wok (Αιόλου 21) ένα από τα πιο… έμπειρα κινέζικα μαγαζιά της πόλης. Τα καλά νέα είναι δύο: Πρώτον, λόγω ώρας ελπίζω ότι δεν θα αργήσω πολύ για να παραγγείλω (συνήθως έχει μια τεράστια ουρά) και δεύτερον σε λίγα -μόλις- λεπτά θα απολαύσω καταπληκτικά noodles! Τα πράγματα είναι απλά και εύκολα: Επιλέγεις ανάμεσα σε 3 διαφορετικά είδη noodles ή 2 διαφορετικά είδη ρυζιού και μετά επιλέγεις τα υλικά που θα προσθέσεις. Και φυσικά, οι μερίδες είναι ιδιαίτερα χορταστικές και οι τιμές πολύ οικονομικές. Εγώ, αγαπώ το κοτόπουλο και τα λαχανικά, οπότε μάλλον τα noodles μου θα περιλαμβάνουν κάτι από αυτά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department