Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Summer's Best Vo2

Και τι έγινε αν φέτος θα μείνεις (ή θα μείνουμε) εντός των τειχών; Αυτές είναι οι top προτάσεις μας για ατέλειωτες βόλτες στην καλοκαιρινή πόλη!  


Μαρία Μυλωνά

* Πού θα πάρεις μια γεύση από την... Πόλη!

Στο "Φάτσιο" (Ευφρονίου 5-7, Παγκράτι), ένα εστιατόριο με αρχοντιά, ζωγραφισμένα πορφυρά ταβάνια και γκραβούρες στους τοίχους από τα Πριγκιπονήσια και τη μεγάλη του Γένους Σχολή. Εδώ, μπορείς να διαλέξεις το φαγητό σου από μία τεράστια βιτρίνα γεμάτη ταψιά (ελληνικής και πολίτικης κουζίνας) και να το απολαύσεις υπό το φως του.. ατομικού σου πορτατίφ, καθώς κάθε τραπέζι διαθέτει κι από ένα. Η δική μας πρόταση; Δοκίμασε το καζάν ντιπί ή το εκμέκ (με καϊμάκι δικής τους παραγωγής). 

* Πού θα χορέψεις μέχρι τελικής πτώσης...

 Σε ένα σκοτεινό στενό στο Μπουρνάζι, ξεπροβάλλει ένας εντυπωσιακά "ανάλαφρος" χώρος, ο οποίος φέρνει μια σχεδόν αυθεντική «μυρωδιά» από την χώρα της Λατινικής Αμερικής. Στο Enzzo de Cuba (Παρασκευής 70-72 Μπουρνάζι), θα χορέψεις ασταμάτητα υπό τους ήχους της latin μουσικής, ακόμα και εάν δεν είσαι πιστές φαν του είδους. Είναι τα vibes αυτού του μαγαζιού, που σε προσκαλούν να «αφήσεις» όλα τα προβλήματά σου πίσω, έστω και για λίγες ώρες.   

* Πού θα βρεις τα κα-λύ-τε-ρα γλυκά...

Στην συμβολή των οδών Σούτσου (9) και Δορυλαίου, στην Πλατεία Μαβίλη, στεγάζεται ο"Μικές". Το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο δύσκολα θα σου περάσει απαρατήρητο για 3 βασικούς λόγους: Καταρχάς, η πρόσοψή του είναι ροζ (μέσα στο γκρίζο των γύρω κτηρίων, προφανώς αποκλείεται να το χάσεις). Κατά δεύτερον, βρίσκεται στην ίδια ακριβώς θέση από το 1956, δηλαδή, εδώ και πολλάαααα χρόνια. Κατά τρίτον, είναι φημισμένο για τα ΠΕ-ΝΤΑ-ΝΟ-ΣΤΙ-ΜΑ γλυκά του, που έχουν αποκτήσει μανιώδεις θαυμαστές -και, πίστεψέ μας- καθόλου άδικα. Μία δοκιμή θα σε πείσει άλλωστε.  

* Πού θα απολαύσεις τα... βραβευμένα κοκτέιλ σου! 

Στο λατρεμένο λατρεμένου Baba au rum (Κλειτίου 6, Αθήνα). Είναι μεγάλη υπόθεση να συγκαταλέγεσαι στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου, διότι αυτό σημαίνει ότι βρίσκεσαι στην πρωτοπορία του bartending, ενός χώρου που βράζει την τελευταία δεκαετία. Δεν είναι τυχαίο ότι το «Baba au rum», το οποίο μας ενθουσίασε από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 7 χρόνια, συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις πρωτότυπες γεύσεις των κοκτέιλ του. Δοκίμασε τα Love of Zero, Les Fleurs Du Mal και Sonic Boom και θα μας ευγνωμονείς! 

* Που θα φας την καλύτερη ταραμοσαλάτα (και όχι μόνο) της πόλης...

Στο εστιατόριο «Πόλλυ» (Λεωνίδου 80, Μεταξουργείο), που είναι μεν νέα άφιξη αλλά δεν είναι κιόλας. Κι αυτό γιατί, ο ιδιοκτήτης του, Γιώργος Ηλιού, μετά από έξι χρόνια μετονόμασε το εστιατόριο από «Polly Maggoo» σε «Πόλλυ», κλείνοντας έναν κύκλο με sauce Hollandaise και Café de Paris κι ανοίγοντας έναν καινούργιο με ταραμοσαλάτα με χαρουποπαξίμαδα, ρεβίθια φουρνιστά στο πήλινο, μπακαλιαράκι ψητό με βραστές πατάτες, σοφρίτο με πλιγούρι και διάφορα άλλα μικρά πιατάκια με ντόπιο χαρακτήρα, που πλέον δίνουν τον τόνο της κουζίνας και κάνουν παρέα σε κρασί, τσικουδιά, σούμα, ούζα και τσίπουρα από διάφορα σημεία της Ελλάδας.  

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ