Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Summer's Best Vo5

Και τι έγινε αν φέτος θα μείνεις (ή θα μείνουμε) εντός των τειχών; Αυτές είναι οι top προτάσεις μας για ατέλειωτες βόλτες στην καλοκαιρινή πόλη!  


Μαρία Μυλωνά

* Πού θα πάρεις πάρεις μια γεύση από καλοκαίρι! 

Στην Κεραμεικού 110, στο Καμπεθόν (Cabezon). Πρόκειται για ένα all day χαλαρό στέκι, που σερβίρει φτηνό καφέ, φτηνά ποτά και ακόμα πιο φτηνά (και νόστιμα) πιάτα. Το μαγαζί στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό και το μεγάλο του ατού είναι η υπέροχη αυλή του, που σε παραπέμπει σε παλιές εποχές: χαλικάκι, φυτά, δένδρα και τα παλιά οικήματα γύρω - γύρω. Ο κατάλογός του είναι μικρός, αλλά ό,τι κι αν επιλέξεις εδώ είναι νόστιμο και "γενναιόδωρο" ως προς τις μερίδες. Σου προτείνουμε, πάντως, την πατατοσαλάτα (must try) και την τηγανιά με το λουκάνικο και τη φέτα, τα οποία -εννοείται- ότι θα τα συνοδεύσεις με ουζάκι Απαλαρίνα -η μοναδική αλλά επαρκής ετικέτα που διαθέτει το Καμπεθόν. Αν πάλι εσύ λατρεύεις τα μπέργκερ, μην διστάσεις να δοκιμάσεις την πρόταση του μαγαζιού. Και μόνο στη θέα του θα ξετρελαθείς! 

* Πού θα απολαύσεις τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ κρεατικά της πόλης! 

Στην Αγία Παρασκευή και πιο συγκεκριμένα στην Ταβέρνα "Ο Κορομηλάς" (Ελ. Βενιζέλου 72). Ξύλινα (πολύ ψηλά) ταβάνια, παλιές φωτογραφίες με λατέρνες, καρό παραδοσιακά τραπεζομάντηλα και σέρβις που θυμίζει... κάτι από τα παλιά. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσεις, όταν περάσεις την (ονειρεμένη) αυλή αυτής της παραδοσιακής ταβέρνας και μπεις στον κύριο χώρο της. Ο Κορομηλάς βρίσκεται στο ίδιο σημείο τα τελευταία 60 χρόνια και μάλιστα καθόλου άδικα, καθώς έχει μία από τις πιο... δυνατές σχάρες και τα πιο ζουμερά και πεντανόστιμα κρέατα. Τα παιδάκια του; Ζουμερό ψήσιμο, όσο λιπάκι χρειάζεται, τρυφερό κρέας, καθόλου έντονη μυρωδιά. Απλά, τέλεια! Κολοκυθάκια τηγανισμένα σε πλούσιο κουρκούτι, εξαιρετικό κοκορέτσι και κοντοσούβλι, ζεστό, φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί, τίμιες τηγανιτές πατάτες και άφθονο κρασί θα συμπληρώσουν άψογα το γεύμα σου. 

* Πού θα ζήσεις την απόλυτα χαλαρωτική καλοκαιρινή βραδιά... 

Στην "Μέντα" (Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά), μια πανέμορφη, κρυμμένη αυλή που σερβίρει υπέροχο καφέ και θεϊκά γλυκά. Το σκηνικό έχει ως εξής: ένα νεοκλασικό κτήριο με μία μεγάλη αυλή, κυριολεκτικά πνιγμένη στα δέντρα, γεμάτη με παγκάκια και μικρά φαναράκια σκορπισμένα στο χώρο. Όσο για το εσωτερικό; Λίγα τραπεζάκια, πέτρινοι τοίχοι, πάτωμα σε στιλ σκακιέρας και άνετοι καναπέδες και πολυθρόνες. Αυτές τις ζεστές μέρες εννοείται ότι θα καθίσεις έξω και θα χαλαρώσεις με την υπέροχη τζαζ μουσική, για την οποία φημίζεται το μαγαζί. Αν δεν έχεις έρθει εδώ, βάλ' το άμεσα στη λίστα σου. 

*Πού θα μυρίσεις... θάλασσα! 

Στο "Belle Αmie" (Αγγέλου Μεταξά 11, Πειραιάς). Το ιστορικό στέκι, που στις αρχές του περασμένου αιώνα έγραψε τη δική του ιστορία στις μέρες και τις νύχτες της Πειραϊκής, έχει εδώ και κάποια χρόνια ανανεωθεί, χωρίς όμως να έχει χάσει την κλασική ομορφιά του. Με διακόσμηση που παντρεύει αρμονικά το παρελθόν με το παρόν και με την αισθητική του πάλαι-ποτέ αστικού καφενείου, το Belle Amie είναι -χωρίς αμφιβολία- το must σημείο για να απολαύσεις από τον πρωινό καφέ σου, μέχρι το (πεντανόστιμο) γλυκό η φαγητό σου, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Όσο για τη νύχτα; Εκτός από τα "παραδοσιακά" κοκτέιλ, θα βρεις και κάποια πιο "πειραγμένα", με ελληνικά αποστάγματα, βότανα, φρούτα και λικέρ.

* Πού θα βρεθείς στη... ζούγκλα! 

Στο Kong (Λεωφ. Βασ. Γεωργίου Β΄34, Χαλάνδρι). Εδώ θα βρεις μία κουζίνα, η οποία αντλεί έμπνευση από την Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη και συνδυάζει με ιδιαίτερη έμπνευση sushi, pad thai, πιάτα με curry και πολλές ακόμη γαστρονομικές ιδέες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι στο «Κοng» κυριαρχούν οι σταθερές ασιατικές διακοσμητικές επιλογές. Γλυκές αποχρώσεις που ανοίγουν την όρεξη, φωτεινά χρώματα από την είσοδο κιόλας, και μια ζεστή και πολλά υποσχόμενη μπάρα, ιδανική τόσο για πρώτο κοκτέιλ της βραδιάς, όσο και για το τελευταίο. Στο πίσω μέρος του μαγαζιού να λειτουργεί ένας κήπος με τη πλούσια βλάστηση, για ακόμα πιο πιστή μεταφορά στη... ζούγκλα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department