Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Καλοκαιρινές διακοπές για πά(αααα)ντα!

Σήμερα η Μαρία σιγοψιθυρίζει... Νίκο Καρβέλα και κατεβαίνει στο "Φάληρο, το παλιό", για μια άκρως καλοκαιρινή βόλτα!   


Μαρία Μυλωνά

"Θυμήσου τα καλοκαίρια εκείνο τον καιρό, με την παρέα στο Φάληρο το παλιό, Στον Μπάτη όλοι μαζευόμαστε, για μπάνιο τα πρωινά, στην Αμφιτρίτη και στον Άδωνη το βράδυ σινεμά... Καλοκαιρινές διακοπές για πάντα..."! 

Έλα παραδέξου το, μπορεί ο Νίκος Καρβέλας να μην είναι (πια) του γούστου σου, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ αυτό το τραγούδι να μην έχει "στοιχειώσει" τα καλοκαίρια σου, να μην το έχεις τραγουδήσει και χορέψει ξέφρενα στα νεανικά σου χρόνια και να μην σηματοδοτεί -κάθε χρόνο- την αρχή των πολυπόθητων διακοπών σου. 

Και οκ, μπορεί, σήμερα, να μην πάμε για μπάνιο στον Μπάτη, μπορεί τα σινεμά "Αμφιτρίτη" και "Άδωνις" να έχουν κλείσει, αλλά λέω να κατέβουμε Παλαιό Φάληρο και να αναβιώσουμε το τραγούδι, έστω και... σε παραλλαγή! 

Η σημερινή μας βόλτα θα ξεκινήσει από τη Λ. Ποσειδώνος 1. Τι είναι εκεί; Ένα από τα καταστήματα της COCO-MAT. Όχι, δεν θα το... ρίξουμε στον ύπνο! Αντίθετα, εκεί θα πάρουμε τον "εξοπλισμό" μας. Και για να σου εξηγήσω τι εννοώ, η COCO-MAT πρόσφατα ξεκίνησε την ενέργεια «ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ;» προσφέροντας δωρεάν τo νέο ξύλινo ποδήλατo πόλης «Αθηνά», για μία ευχάριστη βόλτα στην πόλη. Τέλειο; Και τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ! Κάνοντας... ορθοπεταλιές, θα μπορείς να στηρίξεις τον οργανισμό “To Χαμόγελο του παιδιού”. Για να το αποκτήσεις, θα πρέπει να επισκεφθείς κι εσύ ένα από τα επιλεγμένα καταστήματα της COCO-MAT, να προσφέρεις στον κουμπαρά του “Χαμόγελου” και να χαρείς το ποδήλατο όσες ώρες θέλεις μέσα στην μέρα!

cocomat750.JPG

Και μετά την μεγάααααλη μου βόλτα με το (ξύλινο) ποδήλατο στα πέριξ του Φαλήρου, ε, ένα δροσιστικό drink και ένα κομμάτι πίτσα λέω να τα χτυπήσω". Πίτσα και aperitivo είπα; Ξέρω το κατάλληλο μέρος για να τα απολαύσω και τα δύο ταυτόχρονα! Προορισμός, η Μαρίνα Φλοίβου και το "Napolitivo", ένα χώρος που παντρεύει το μοντέρνο industrial χαρακτήρα με παραδοσιακά Ιταλικά στοιχεία. Λεπτή, τρυφερή εσωτερικά και με τραγανό περίβλημα ναπολιτάνικη πίτσα που βγαίνει σε δεκαπέντε διαφορετικές εκδοχές (κλασική Margherita, λευκή Martina Franca με φρέσκια μοτσαρέλα, ψητή πανσέτα, ρικότα, ελαιόλαδο και παρμεζάνα), από τους κόκκινους παραδοσιακούς ξυλόφουρνους που δεσπόζουν στο χώρο, αλλά και ελαφριά κοκτέιλ που συνδέονται με τη συνήθεια του aperitivo, όπως ένα Aperol Spritz ή ένα Negroni. Σ' έψησα; Σε περιμένω, λοιπόν! 

napolitivomes750.jpg

Πού θα γράψουμε τον σημερινό, καλοκαιρινό μας επίλογο; Σε ένα από τα ΠΙΟ αγαπημένα μου θερινά σινεμά: Το Cine Φλοίσβος, που θα το βρεις προς το τέλος της μαρίνας. Πρόκειται για ένα πανέμορφο καταπράσινο σινεμά, λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα, με μικρό εξωτερικό μπαρ (quick tip: εκτός από την παγωμένη μπύρα σου, δοκίμασε και τις φα-ντα-στι-κές κοτομπουκιές που σερβίρει) χαλίκια, τραπεζάκια και καρέκλες σκηνοθέτη, αλλά και κάποιες... ξαπλώστρες, που θα σε κάνουν να αισθανθείς σαν να είσαι σε διακοπές.

cinefloisvos750.jpg

Τι θα δούμε απόψε; Την ταινία "Θα σε περιμένω, πάντα" (La corrispondenza), του Giuseppe Tornatore με τον (λατρεμένο) Jeremy Irons και τους Olga Kurylenko, Simon Johns, James Warren, Shauna Macdonald, Oscar Sanders και Paolo Calabresi. Όσο για την υπόθεσή της; Η Amy (Olga Kurylenko), μια φοιτήτρια διδακτορικού, ρισκάρει επανειλημμένως τη ζωή της καθώς εργάζεται ως κασκαντέρ. Επηρεασμένη από συντριπτικές ενοχές για ένα τραγικό περιστατικό του παρελθόντος και χωρίς πραγματική επιθυμία για τον ίδιο τον κίνδυνο, αρχίζει να συμφιλιώνεται με το παρελθόν, το παρόν και τις αντιξοότητες της ζωής, μέσα από τη σχέση της με τον Ed (Jeremy Irons), έναν μεγαλύτερο σε ηλικία καθηγητή αστροφυσικής. Η σχέση αυτή θα παραμείνει, παράδοξα αλλά και ρομαντικά, αναλλοίωτη και μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Ed. Ενδιαφέρον δεν ακούγεται;

Τα λέμε Παλαιό Φάληρο! 

Υγ: Καλοκαιρινές διακοπές για πά(αααααα)ντα, είπαμε;  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου