Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

*Τη Δευτέρα η Μαριέτα έκανε βόλτα στα μέρη που οι τοίχοι μιλάνε

Όχι πολύ μακρυά από την Ομόνοια, στου Ψυρρή - σύνορα με Μοναστηράκι, το μάτι σου θα χορτάσει χρώμα. Δε ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω. Έχω στηθεί μπροστά από μια κουκουβάγια που έχουν φτιάξει σε ρολό καταστήματος ενώ πραγματικά έχω κάτσει 10 λεπτά απλά να κοιτάω όσα βρίσκονται στο στενό του Poems and Crimes

*Την Τρίτη η Λένα επισκέφτηκε τις 3 πιο όμορφες αυλές του Χαλανδρίου

Στάση πρώτη: Σ' ένα ήσυχο στενάκι του Χαλανδρίου, πολύ κοντά στην Πλατεία Κένεντι, υπάρχει μία πανέμορφη αναπαλαιωμένη μονοκατοικία, με μια κουκλίστικη αυλή, στολισμένη με λευκά φωτάκια και μικρά κρεμαστά κεράκια. Και το όνομα αυτού "Μπεμπέκα" (Διονύσου 16). Το τέλειο μέρος για να αναβιώσεις τα μαθητικά σου χρόνια, δεν νομίζεις;

*Την Τετάρτη οι γάμοι βγάζουν την Λένα και πάλι για βόλτα. Αυτή τη φορά κέντρο.

Σήμερα θα είμαι down town. Απο νωρίς.Καρδιά της πόλης και βόλτα στις βιτρίνες.
Ερμού, Νικης, Μητροπόλεως. Αυτή η Μητροπόλεως, είναι μέσα στην καρδιά μου. Και στην παιδική μου ηλικία. Και σε χαρούμενες βόλτες και χαζέματα. Κι όταν έμαθα πως σ' εκείνο το παλιό -παλιό κτίριο της Μητροπόλεως 72, στο τότε πολυαγαπημένο μαγαζί  των γιαγιάδων μας, τον  "Παπασπυρόπουλο" άνοιξε super allday restaurant με όνομα Nerantzi, είπα πως εκεί (και πουθενά αλλού!) θα τελειώσω το α! μέρος της σημερινής μου βόλτας.Κι όταν μου είπαν πως τη"γαστρονομική επιμέλεια" στο Nerantzi έχει ο (δικός μας, πια) Εκτορας Μποτρίνι , ε, τότε "μου μήνυσα" πως επιβάλλεται να το επισκεφθώ, να συγκινηθώ (απο την ομορφιά του) αλλά και να γευτώ τον.. μπακλαβά του γείτονα. 

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα βρήκε τα τέλεια σημεία για διάβασμα

Μόλις πέσει η δροσιά στον Εθνικό Κήπο, φύγαμε για τον Γλυκύ στην Πλάκα. Πρόκειται για ένα εστιατόριο, το οποίο τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, είναι ιδανικό για τα ξεφυλλίσματα σου.
Για την ακρίβεια, ορισμένες φορές έχω πάει χωρίς βιβλίο στο χέρι και αισθάνομαι κάπως περίεργα που οι γύρω μου διαβάζουν και εγώ όχι. Ο κήπος είναι πανέμορφος και δεν έχει βαβούρα ενώ η εξυπηρέτηση είναι ζεστή και αυθεντική. Μην πάρεις φρέντο, εδώ το μέρος είναι για ελληνικό.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ ανακάλυψε στην οδό Λέκκα

Το Budoo (Λέκκα 14) είναι εδώ και λίγο καιρό ένα από τα πιο όμορφα μαγαζιά της πόλης –το στενόμακρο πολύχρωμο εστιατόριο, με τα καταπληκτικά φωτιστικά θα στο επιβεβαιώσουν αυτό-, το οποίο σερβίρει από τα καλύτερα πιάτα ταϊλανδέζικης κουζίνας. Αρκεί να φας το κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό κοτόπουλο satay με φυστικοβούτυρο (φταίω που λατρεύω και το φυστικοβούτυρο;) αλλά και τις γευστικότατες γαρίδες με κίτρινο κάρυ. Φυσικά, το μαγαζί σερβίρει και ωραία κοκτέιλ, αλλά προς το παρόν θα την… βγάλω με ένα ποτήρι κρασί, γιατί έχω και συνέχεια!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department