Γαλάτσι, θέα και πορτοκαλιές - AllYou.gr

Search

Γαλάτσι, θέα και πορτοκαλιές

Η Μαριέτα πίνει καφέ, βλέπει ηλιοβασίλεμα, τρώει πίτσες και εξομολογείται.

06 Οκτωβρίου 2016

Παρεξηγημένο το Γαλάτσι, αυτό έχω να πω πριν σε πάω σήμερα προς τα εκεί. Είναι μια γωνιά της Αθήνας που μπορεί να μην έρχεται πρώτη στο μυαλό όταν μιλάμε για "in" μέρη αλλά πίστεψε με, η βόλτα αξίζει και με το παραπάνω.

Θα σε πάω για αρχή στο πιο χαρακτηριστικό του σημείο, το οποίο δεν είναι άλλο από το άλσος Βεΐκου. Δεν είναι ανάγκη να πιεις καφέ (αν και γιατί όχι αλλά εντάξει). Μπορείς να περιοριστείς μόνο σε περπάτημα ή και τρέξιμο αν είσαι πιο αθλητικός τύπος. Όπως και να έχει φρόντισε να ανέβεις λίγο πιο ψηλά για να χορτάσεις θέα! 

Για τη συνέχεια, τι θα έλεγες να πάμε Molliz, Σύρου 7 (πρώην Πρωτοπαπαδάκη; Ένα mainstream μέρος, από το οποίο σίγουρα δε θα φύγεις παραπονεμένη από το σέρβις και τον καφέ. Από το πως προήλθε το όνομα "Molliz" μπορείς να πάρεις ακόμα μια καλύτερη εικόνα για το ύφος του μαγαζιού: minimal original love life idea zenith.

Και τώρα μιας και πιάσαμε την Πρωτοπαπαδάκη, έλα να ανηφορίσουμε για τον περιφερειακό. Κάποτε ήταν το καλύτερο μέρος της ημέρας μου, να ξεκινάω από Γαλάτσι και να φτάνω στην Κηφισίας, αντικρίζοντας το πράσινο στα Τουρκοβούνια. Αν δε σου αρκεί η βόλτα ή το τρέξιμο εκεί, ανέβα προς το Zafiro ή πρώην Zeppelin. Ποτό με πιάτο την Αθήνα! Πόση ομορφιά μια ανάσα από την κίνηση. 

Και μιας που είπα κίνηση, τέρμα το διάλειμμα και τα ρομαντικά. Εντάξει, ξέρεις, δεν είναι όλες οι ώρες για έρωτες και ηλιοβασιλέματα. Θες να φας μια πίτσα για παράδειγμα και γι' αυτό κατευθύνεσαι στην Αγίας Γλυκερίας 12 και το Beernbeer. Εδώ υπάρχουν γερμανικές μπύρες, ιδιαίτερη διακόσμηση και ωραία πίτσα. Το μαγαζί μικρό αλλά αν πας σωστές μέρες, θα το ευχαριστηθείς και θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι κάπου εκτός Ελλάδας.

Φεύγοντας, μπορείς να πας προς "Λεύκες" μεριά (Γαλατσίου 100). Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παλιό αρχοντικό. Χρόνια τώρα ανακαινίστηκε κα υποδέχεται παρέες. Τα δωμάτια του πλημμύρισαν με θεσπέσιες νότες και μυρωδιές που οδηγούν σε ένα μαγικό ταξίδι γεύσεων...

Είναι ωραίο το Γαλάτσι, δεν είναι πασέ. Το θέμα είναι να ξέρεις τα μέρη του που αξίζουν να αφιερώσεις χρόνο. Και σε αυτά, κράτα υπόψη σου ότι δεν είναι όσα προαναφέρθηκαν μόνο. Είναι κάτι δρόμοι, εκεί στην περιοχή Περιβόλια, που μόνο και μόνο που έχουν λεμονιές και πορτοκαλιές, δε γίνεται να μη τους αγαπήσεις. Ψαξ' το το Γαλάτσι, θα με θυμηθείς!

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!