Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια «Παριζιάνα» στην Αθήνα, ετοιμάζεται για clubbing

Γαλλικές ταινίες, burger και δυνατή μουσική, έχει η σημερινή βόλτα της Χρύσας.


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Όνειρό μου εδώ και χρόνια αποτελεί ένα ταξίδι στο Παρίσι. Το αγαπώ τόσο πολύ που έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες που έχουν γυριστεί στο Παρίσι! Από πού να αρχίσω; Ευκαιρία να σου προτείνω κιόλας κάποιες που αξίζουν πραγματικά!

«Le ballon rouge» (Το κόκκινο μπαλόνι), μια συγκινητική μικρού μήκους ταινία που εξιστορεί την φιλία ενός αγοριού με... ένα κόκκινο μπαλόνι! «Zazie dans le metro» (Η Ζαζί στο μετρό). Η χαριτωμένη αυτή ταινία έχει την υπογραφή του σπουδαίου Λουί Μαλ! Η ζωηρή αλλά γλυκύτατη Ζαζί , αναστατώνει τους πάντες όταν αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι του θείου της και να εξερευνήσει την πόλη μόνη της! Μια από τις αγαπημένες μου κομεντί που είναι γυρισμένες στο Παρίσι και συγκεκριμένα στην συνοικία Marais, δεν είναι άλλη από τη «Les aventures de Rabbi Jacob» με τον εξωφρενικά αστείο και μοναδικό Louis de Funes! Και κλείνω με τη γνωστή και μη εξαιρετέα Amelie!

Στο θέμα μας τώρα! Το Παρίσι λοιπόν αποφάσισε να «έρθει» στην Αθήνα. Για την ακρίβεια έως τις 16 Οκτωβρίου το 4ο Μικρό Παρίσι των Αθηνών σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, “tables rondes” και “rendez vous sociaux”, εκπαιδευτικά προγράμματα, petanque και άλλα παιχνίδια. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, κάτω από την πλατεία Ομονοίας, γύρω από την πλατεία Βάθης και την πλατεία Καραϊσκάκη, μέχρι τον σταθμό Λαρίσης. Σήμερα το πρόγραμμα έχει έκθεση φωτογραφίας και παράσταση σε τσίρκο. Δεν κρατιέμαι!

Σήμερα μου έχω τάξει burger κι επειδή δεν τρώω κάθε μέρα, όχι επειδή δε θέλω, αλλά επειδή δεν πρέπει, το θέλω με τα όλα του! Το καλύτερο burger λοιπόν κρύβεται στο Colibri (Αναπαύσεως 9, Αθήνα), δίπλα από το Ολύμπιον. Αγαπημένο μου είναι το Yoggie B με γιαούρτι, μπέικον, BBQ σος και καραμελωμένα κρεμμύδια και το Bacon Egg με τσένταρ, μπέικον και αυγό. Πάλι δεν θα ξέρω ποιο να πάρω, δε βαριέσαι; Θα πάρω και τα δυο και θα φάω από μισό! Αν εσένα σε βγάλει ο δρόμος σου προς τα εκεί και δε θες να φας burger μπορείς να γευτείς εξαιρετικές πίτσες – αν αντέχεις, δοκίμασε την Chilliens με μοτσαρέλα, μπέικον, ζαμπόν, κρεμμύδι, ντοματίνια, στραγγιστό γιαούρτι και τσίλι. Οι τιμές είναι οικονομικές, φαντάσου ότι για ένα χορταστικό γεύμα με μπύρα θα πληρώσεις περίπου 12-15€

Το μετά είναι μονόδρομος! Θα πρέπει να διώξω το burger από πάνω μου. Θα πάω για χορό στο αγαπημένο μου mainstream club, Boutique (Αρδηττού 44, Μετς). Ελληνικές και ξένες σύγχρονες μουσικές, κεφάτο κλίμα, ζεστός χώρος και εξυπηρετικό προσωπικό. Η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό.

Κάτι μου λέει ότι σε παρέσυρα για σήμερα! Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα με πολύ ζωντάνια, κέφι και χαμόγελο!

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.