Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

To top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Χρύσα έκανε στάση στο Speakeasy

Η τρίτη στάση θα είναι η στάση της ξεκούρασης, της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Για αυτό θα επιλέξω να γευτώ ένα ατμοσφαιρικό ποτάκι στο Speakeasy (Λέκκα 11, Αθήνα). Κανονικά το ατμοσφαιρικό αυτό υπόγειο μπαράκι ανοίγει τις πόρτες του μόνο στους «μυημένους» και τους «συστημένους». Βέβαια, δεν ισχύει και τόσο τώρα πια αυτό όσο ίσχυε στις αρχές. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να γνωρίζετε πού βρίσκεται το κουδούνι του Speakeasy, σε μια είσοδο χωρίς σήμανση, ώστε να σας ανοίξουν και να κατεβείτε στον υπόγειο, ατμοσφαιρικό χώρο με τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ.. To απλό ποτό κοστίζει 7€.

*Την Τρίτη, η Αναστασία βγήκε Πατησίων

«Μαγικό Φίλτρο» (Καβάφη 19 και Παγανέλη, Άγιος Ελευθέριος). Είναι ένας χώρος… σαν στο σπίτι σου, ένα στέκι με ζεστή ατμόσφαιρα, όπου θα πας να διαβάσεις ένα βιβλίο από την βιβλιοθήκη του, να πιεις καφεδάκι σε σπιτικά βαζάκια, να δοκιμάσεις χειροποίητα κουλουράκια ή να ακούσεις funk μουσικές – ορισμένες ημέρες μάλιστα από live συγκροτήματα. Δεν αποκλείεται να πετύχεις και κάποιο θεματικό event, όπως ημέρες μεσογειακού street food ή λογοτεχνικά… σουαρέ. 

*Την Τετάρτη, η Λένα συνάντησε τη Ροζαλία

Καλοκαίρια και Άνοιξες και Φθινόπωρα και Χειμώνες, πού μας έχανες πού μας έβρισκες, σεργιάνι πάνω κάτω τη Βαλτετσίου. Και μόνιμη πολύωρη στάση στον αριθμό 54, δηλαδή στη... φίλη μας, τη Ροζαλία. Πότε στην αυλή, πότε στα τραπεζάκια του πεζόδρομου, πότε μέσα, πάντα πεινασμένοι και αχόρταγοι, για τα ψητά της, τις σαλάτες της, τα καλτσούνια της, τις πίτες της, τους λουκουμάδες της, την πορτοκαλόπιτα, το χαλβά, όλα σπιτικά!

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα έφαγε σε κήπους μυστικούς

Ο Μυστικός Κήπος στο Χαλάνδρι (Καραολή Δημητρίου 21), έχει γίνει βούκινο για τις γεύσεις του! Μπορεί να πληρώσεις λίγο παραπάνω αλλά δε θα το μετανιώσεις στιγμή. Εδώ είναι μια αυλή ενός παλιού σπιτιού που τον χειμώνα καλύπτεται. Όμως, πίστεψε με, δε θα κοιτάς πολύ γύρω σου. Αυτά που θα φτάσουν στο τραπέζι σου, θα σε κερδίσουν με τη μία. Μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις αλμυρό κανταΐφι! Και άμα είσαι και τυχερή, μέχρι και βατραχοπόδαρα θα φτάσουν στο τραπέζι σου. Απλά κάνε κράτηση γιατί το μαγαζί είναι πάντα γεμάτο.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ πήγε στην AXDW

Σήμερα, ξεκινάει η δική μας "Εβδομάδα Μόδας", γνωστό και ως Athens Xclusive Designers Week, το οποίο πρωτοξεκίνησε πριν 10 χρόνια ως ένας θεσμός που επιτρέπει σε νέους Έλληνες σχεδιαστές μόδας, να παρουσιάσουν τις συλλογές τους. Όταν όμως το επίσημο Athens Fashion Week που γινόταν στο Ζάππειο, καταργήθηκε –λόγω του ότι δεν υπήρχαν τα αναγκαία για την διοργάνωσή του-, το AXDW, πήρε υπό μια έννοια, τον ρόλο αυτό. Και ευτυχώς για εμάς που αγαπάμε την μόδα, αλλά και για αυτούς που αγαπούν να δημιουργούν νέα μόδα, ο θεσμός αυτός στέκει ακόμα και 10 χρόνια μετά, γερός! Έτσι λοιπόν, θα γιορτάσω αυτή την περίσταση παρακολουθώντας μερικά από τα fashion shows που λαμβάνουν μέρος σήμερα στον χώρο του Ζαππείου. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια