Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Είσαι έτοιμη για την πιο χαλαρή βόλτα;

H Κέλλυ σου προτείνει να περάσεις την Παρασκευή σου χαλαρά και έχει τις τέλειες προτάσεις!


Κέλλυ Νόβακ

Σήμερα είναι η μέρα. Είναι Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο είναι εδώ, και το μόνο που θέλω να κάνω είναι το απόλυτο… τίποτα! Εντάξει όχι και τίποτα απολύτως, αλλά τα επόμενα βήματα που θα κάνω, δεν θα απέχουν πολύ από το σπίτι μου και πρόκειται απλά να με διασκεδάσουν… χαλαρά!

Μένω στα Νότια Προάστια και το καλό αυτού είναι ότι είμαι μόλις μερικά βήματα μακριά από την θάλασσα. Ακόμα και αν ο καιρός είναι κρύος και ακόμη υγρός, θέλω να μυρίσω την αλμύρα από τα βραχιά της θάλασσας. Μια βόλτα στην κεντρική περαντζάδα του Παλαιού Φαλήρου επιβάλλεται λοιπόν και θα την κάνω ακριβώς μετά την δουλειά, με σκοπό να προβάλω μερικές ακτίνες του ηλίου, λίγο πριν διστακτικά βασιλέψουν. Με τα ακουστικά στα αυτιά και τη μουσική στην διαπασών μπορώ να απολαύσω έναν ήρεμο περίπατο, μύριζοντας την αλμύρα της παγωμένης θάλασσας.

Σου έχει πει ότι η θάλασσα όμως, μου ανοίγει την όρεξη; Ε, λοιπόν ναι! Και ευτυχώς που είμαι στο Παλαιό Φάληρο, γιατί είμαι μόλις «δυό τσιγάρα δρόμο» απόσταση από την απόλυτη ελληνική ταβέρνα! Αχ, πόσες φορές θα με… ταϊσει πια αυτό το Φαληράκι (Αφροδίτης 43, Παλαιό Φάληρο); Και όχι μόνο εμένα αλλά χιλιάδες άλλους αθηναϊους πολίτες. Αν δεν το έχεις επισκεφθεί ακόμη, κάν’το τώρα και χωρίς δεύτερη σκέψη! Το ψητοπωλείο αυτό υπάρχει από το 1976 και μέχρι και σήμερα ψήνει τα πιο λαχταριστά και ζουμερά κρέατα στα κάρβουνα. Απλό φαγητό θα βρεις εδώ. Απλό και πεντανόστιμο. Δεν χρειάζονται πολλά για να απολαύσεις εδώ το γεύμα σου. Μια χωριάτικη σαλάτα, ένα ψητό και ένα ποτήρι κρασί και όλα συνθέτουν εξαιρετικά ελληνικές γεύσεις χωρίς καμία… περιπλοκότητα. Έτσι ακριβώς όπως θέλω να είναι η βόλτα μου σήμερα.

Και φυσικά, σαν γραφική ελληνίδα μετά το φαγητό χρειάζομαι λίγη δόση καφεϊνης ακόμα και αν βραδιάζει σιγά-σιγά. Το twist της βόλτας μου όμως είναι ότι δεν θα πιω τον καφέ μου, σε μια «απλή» καφετέρια, αλλά σε ένα καφέ/βιβλιοπωλείο. Νομίζω ότι είναι η δεύτερη ιδιότητα του Booktalks (Αγ. Αλεξάνδρου 58 και Αρτέμιδος 47) και ο βασικός λόγος που θέλω να πιω αυτόν τον καφέ. Η Κατερίνα Μαλακατέ λοιπόν (συγγραφέας και του συγκλονιστικού μυθιστορήματος «Το σχέδιο») και ο Άγης Αθανασιάδης είναι οι υπεύθυνοι πίσω από το πιο cozy και ενδιαφέρον καφέ/βιβλιοπωλείου της περιοχής. Το Booktalks με την χαρακτηριστική κίτρινη όψη του αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα μέρη όπου μπορεί κανείς να «βουλιάξει» με τις σκέψεις του μέσα σε ένα καλό βιβλίο, να απολαύσει τον καφέ του και κυρίως να χαλαρώσει. Τα… home-y vibes του μαγαζιού θα σε βοηθήσουν σίγουρα να το κάνεις αυτό και αυτό θα κάνω και εγώ με σιγουριά σήμερα. Στην πιο χαλαρή, ξεκούραστη και απολαυστική βόλτα… έβερ!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department