Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βόλτα σε ιστορικά μαγαζιά με γλυκά της Γης

Άλλο ένα Δευτεριάτικο πρωινό μου κλείνει το μάτι για μεγάλες στιγμές!


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Ναι, σήμερα με περιμένουν μεγάλες στιγμές, όπως κάθε μέρα άλλωστε, γιατί αν δε ζεις κάθε δευτερόλεπτο της μέρας έχεις χάσει το νόημα της ζωής. Όρεξη, ζωντάνια και χαμόγελο τα τρία συστατικά της επιτυχίας για μια γεμάτη μέρα! Πως θα γεμίσω τη μέρα μου; Με όμορφες επιλογές που σου συστήνω ανεπιφύλακτα! 

Θέλω τόσο πολύ να επισκεφθώ τον αγαπημένο και πιο ιστορικό φούρνο της Ελλάδας, τον φούρνο «Άριστον» (Βουλής 10, Αθήνα). Ο χώρος δημιουργήθηκε το 1906 σε αυτό το σημείο και σήμερα, 108 χρόνια μετά, παραμένει εκεί. Ο Παλαμάς και ο Ελύτης τιμούσαν σε καθημερινή βάση την ξακουστή τυρόπιτα του φούρνου. Η τυρόπιτα, σύμφωνα με τον Αρτεμίδωρο, ήταν το έδεσμα που έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες την εποχή του Περικλή όταν συνομιλούσαν στην αγορά και όταν έβλεπαν θέατρο. Ήταν το σνακ τους, το δεκατιανό τους και λεγόταν τυρόνωτος πλακούς ή τυρών άρτος. 

Τρώγοντας τη θεσπέσια τυροπιτούλα μου, θα περπατήσω ως το FORGET ME NOT ATHENS (Αδριανού 100, Αθήνα). Θα σε πάω πάλι ιστορικά! Στο πρώτο σπίτι που έμεινε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Αθήνα, στο νούμερο 100 της οδού Αδριανού στην Πλάκα, άνοιξε τον Μάρτιο του 2014 το Forget Me Not Athens. Ένα πρωτοποριακό, ιδιαίτερο μαγαζί που μέσα θα βρεις πρωτότυπα και ιδιαίτερα χρηστικά αντικείμενα μόνο Ελλήνων σχεδιαστών. Έχω βάλει στο μάτι μια εξαιρετική τσάντα, φτιαγμένη από παραδοσιακό τενεκέ λαδιού!

Θα αφήσω το κέντρο και θα πάω στα νότια προάστια, συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, στο εστιατόριο Γη (Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα)! Σε αυτό το μέρος θα βρεις τρόφιμα από φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και φύτρες, τα οποία καταναλώνονται ωμά. Στην ουσία ακολουθούν μια μορφή χορτοφαγίας που αποκλείει τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το μέλι, και οποιαδήποτε άλλα ζωικά προϊόντα. Το ξύλο κυριαρχεί στο χώρο και σε συνδυασμό με τα φυτά, δημιουργεί μια natural essence που σε συνεπαίρνει.

Συνήθως παίρνω ένα smoothie φράουλα, το οποίο περιέχει εκτός από φράουλες, γάλα αμυγδάλου, χουρμάδες και σπόρους chia, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στις υπερτροφές που τονώνουν! Τα γλυκά της «Γης» εκτός από υπέροχη μυρωδιά που σου σπάει τη μύτη, φτιάχνονται  χωρίς γλουτένη, γαλακτοκομικά (λακτόζη), ζάχαρη, συντηρητικά και άλλα πρόσθετα. Με λίγα λόγια μιλάμε για ένα εστιατόριο που δε μοιάζει με κανένα άλλο! Εκεί θα γευτείς γεύσεις… Γης! Βιολογικά υλικά και φύτρες, όχι λίπη και ανθυγιεινά πιάτα. 

Σε φιλώ, σε χαιρετώ! Να έχεις κι εσύ μαι υπέροχη Δευτέρα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department