Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Χρύσα έκανε... γιορτή στο Χαϊδάρι

Επόμενη στάση για σήμερα θα είναι το εστιατόριο Γιορτή στο Χαϊδάρι (Τέρμα Ιεράς Οδού - πάρκο Μονής Δαφνίου). Ένα ξεχωριστό μέρος με ήρεμο και χαρούμενο τοπίο, προσφέρει μεσογειακή κουζίνα. Βρίσκεται κρυμμένο μέσα στο δάσος, στο πλάι του Βοτανικού Κήπου Χαϊδαρίου. Ο χώρος είναι γνώριμος από τη "Γιορτή του Κρασιού", αλλά ξεκίνησε να λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση τον Ιούνιο του 2011. Το μενού περιλαμβάνει ελληνικές σπεσιαλιτέ και συνταγές από τη Μεσόγειο, αλλά και καφέ στην χόβολη και χειροποίητα γλυκά. 

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα πήγε στο Παλλάς

Θα πάρω τον καλό μου και την κόρη μου και θα πάμε στο Παλλάς για να παρακολουθήσουμε την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας υπό τη διεύθυνση του Friedemann Riehle. “Love goes to the Movies” λέγεται εύγλωττα το πρόγραμμα που μας υπόσχεται να ακούσουμε τις ωραιότερες μελωδίες αγάπης στην ιστορία του κινηματογράφου.  Με φαντάζομαι να κάθομαι ντυμένη στο καλό μου φόρεμα ανάμεσα στους ανθρώπους που αγαπώ πιο πολύ στον κόσμο όλο, να κλείνω τα μάτια και μέσα από τις εξαίσιες μελωδιες των ταινιών “Love Story”, “Ο  Πιανίστας ”, “Τιτανικός ”, “West side story”, “ Όσα παίρνει ο άνεμος” να ανακαλώ στιγμές και συναισθήματα πρωτόγνωρα.  

*Την Τετάρτη, η Λένα διάβασε την "Ελευθερία"

Σήμερα, κρατάω την "Ελευθερία" του (Εκδόσεις Ωκεανίδα), το βιβλίο του που χαρακτηρίστηκε Μεγάλο Αμερικανικό Μυθιστόρημα και που ο ήρωας του, ο Λεβιάθαν, έγινε σημείο αναφοράς όχι μόνο των Αμερικανών αλλά και όλων των βιβλιόφιλων του κόσμου. Με τον πορτοκαλή Ντόναλντ ως Πλανητάρχη, αν όχι τίποτ’ άλλο, θα δείξω κι εγώ, ως αναγνώστρια, την θέση και την αντίθεση μου σ’ αυτό το ανθρωπάκι που παριστάνει τον Πρόεδρο…

*Την (τσικνο)Πέμπτη, η Μαριέτα ψήφισε delivery

Λέω να παραγγείλω, από νωρίς, για να περάσω τουλάχιστον δημιουργικά την αναμονή. Σπίτι, με παρέα και όσο το δυνατόν περισσότερο ανοιχτά τα παράθυρα, για να έρθουν οι μυρωδιές από τους γείτονες που αποφάσισαν να ψήσουν. Από που θα παραγγείλουμε; Έχω τρεις ιδέες για σένα που μένεις από κέντρο προς παραλία και τις μοιράζομαι μαζί σου! Έχω φάει πολλά σουβλάκια, εμπιστεύσου με. Καλύβας, Κουκάκι. Κουκάκι θα πει "Καλύβας". Ζήτα να σου βάλουν γύρο χοιρινό με κοντοσούβλι και θα με θυμηθείς. ΤΟΜΑS, Νέος Κόσμος. Κεμπάμ αρμένικο, τα λόγια περιττά. Pita Bar, Π. Φάληρο Αν είσαι προς τη θάλασσα, το Pita Bar θα σε ανταμείψει με τα μεγάλα του (πολύ μεγάλα) καλαμάκια.

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ το έριξε στην ποίηση

Δεν πιστεύω ότι η ποίηση έχει μια μορφή, λοιπόν, αλλά κανείς μπορεί να την βρει και να την εκφράσει μέσα από και άλλες οδούς, και άλλες μορφές τέχνης. Παράδειγμα πρώτο: Η νέα ταινία του Jim Jarmusch, Paterson. Ένας «απλός» άνθρωπος σαν τον Πάτερσον, περνάει τις ημέρες του οδηγώντας ένα λεωφορείο σε μια πόλη λίγο πιο έξω από την Νέα Υόρκη.
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.