Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βανίλια, ράφια και κλουβί

Η Μαριέτα επιλέγει αγαπημένα μέρη για τη σημερινή της βόλτα.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Καφές. Αυτό το θαυματουργό ρόφημα, με το οποίο έχω συνδυάσει τα πρωινά της ενήλικης ζωής μου. Δε ξέρω αν είναι εξάρτηση ή συνήθεια, αλλά χωρίς καφέ η μέρα δεν μπορεί να ξεκινήσει ήρεμα. Kαι επειδή σήμερα δε θέλω απλά να πάω τη διάθεσή μου στα ύψη, θα απολαύσω τον πρωινό μου καφέ στη Βανίλια. Μιλάω για αυτό το διαμάντι, στο Κουκάκι, επί της Βεΐκου (αριθμός 40). Αυτές οι ριγέ κόκκινες λευκές τέντες, τα παλιά τραπεζάκια, τα ποτήρια, το ντεκόρ όλο τελοσπάντων, με κάνουν να νιώθω σαν το σπίτι (της γιαγιάς ) μου. 

Αφού θα γεμίσω τη μπάρα της θετικής μου ενέργειας, θα πάω στα γραφεία του Allyou.gr για να μοιραστώ μαζί σου τα νέα μας, να κάνουμε meetings, να σχεδιάσουμε και να συζητήσουμε. 

Το απόγευμα, θα ξεκουραστώ στο ΚΠΙΣΝ και συγκεκριμένα στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Δεν έχω επισκεφτεί ποτέ ξανά αυτόν τον χώρο που θα φιλοξενήσει χιλιάδες τίτλους βιβλίων - νομίζω ότι σήμερα είναι τέλεια μέρα να το κάνω. Ο καιρός είναι καλός, άρα αφορμή ψάχνω για μια βόλτα στο ΚΠΙΣΝ. Έπειτα, είναι οι μέρες που πρέπει να αποφασίζω ποιο βιβλίο θα διαβάσω - ίσως εμπνευστώ!

Το βράδυ, θα με βρει στο Κλουβί. Καιρό έχω να πάω σε αυτό το στέκι των Άνω Πετραλώνων. Το πεθύμησα! Ρούχα άνετα, η καλύτερη παρέα μου και μπύρες, στη Δημοφώντος 57. Cheers!

 

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη