Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Space Odyssey 2017

Η Κέλλυ σήμερα κάνει μια βαθιά βουτιά στο άγνωστο, ενώ πίνει… γνωστά ποτά.


Κέλλυ Νόβακ

Πώς τα πας με το διάστημα; Με το άγνωστο; Εγώ καταπληκτικά! Από μικρή ξετρελαινόμουν να βλέπω ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ (τότε έπαιζαν πολύ ωραία ντοκιμαντέρ) για το διάστημα. Και ακόμη τα απολαμβάνω δηλαδή. Το γεγονός ότι υπάρχει ένας ολόκληρος και διαφορετικός κόσμος «εκεί έξω», με ενθουσιάζει πάρα πολύ, μου εξάπτει το ενδιαφέρον.

Και σίγουρα, δεν είμαι μόνη σε αυτό. Χρόνια τώρα, η ανθρωπότητα πασχίζει να μάθει για το τι συμβαίνει στο σύμπαν. Τι υπάρχει εκτός Γης. Είναι θαυμάσιο να βλέπεις πώς ανά τα χρόνια και ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η τεχνολογία και η επιστήμη, το πώς αλλάζει και η εικόνα που έχουμε για το «άγνωστο».

Αυτό πρόκειται να ανακαλύψω και σήμερα, στην έκθεση Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο” που γίνεται στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα).Η Στέγη συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον πολιτιστικό χώρο Barbican του Λονδίνου και παρουσιάζει την ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση.

Η επιστημονική φαντασία, που κάποτε απευθυνόταν σε ένα μικρό και εξειδικευμένο κοινό, σήμερα βρίσκεται παντού γύρω μας, έχοντας επηρεάσει ως είδος την τέχνη, το design, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία. Η έκθεση λοιπόν, εξερευνά τα μυστήρια που μένουν ακόμα να ανακαλυφθούν και τη δύναμη της ανθρώπινης διάνοιας να τα επιλύσει. Δημιουργεί λοιπόν, φανταστικές συνθήκες που φωτίζουν τη σημερινή μας πραγματικότητα.

Φυσικά, μετά από αυτή την…. βαθιά «βουτιά» στο άγνωστο, θα πάω εκεί που με γνωρίζουν μέχρι και οι… πέτρες! Μιας και βρίσκομαι στην γειτονιά λοιπόν, θα πάω να πιώ το πιο απολαυστικό τζιν τόνικ της πόλης. Δεν ξέρω τι… μαγικά κάνουν στο Mπελ Ρεϋ (Φαλήρου 88, Κουκάκι) και καταφέρνουν κάθε φορά να φτιάξουν τόσο άψογα αυτό το τόσο απλό ποτό!

Αλλά αυτό είναι το θαυμάσιο με αυτό το μαγαζί. Όλα είναι στην… εντέλεια! Ο χώρος, τα vibes που εκπέμπει το μαγαζί, η μουσική που παίζει. Όλα! Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος να που είναι το αγαπημένο μου στέκι. Και είναι αυτό το μέρος που πάντα θα νιώσω ασφάλεια και θα απολαύσω τα… «γνώριμα» ποτά μου και την καλή παρέα με τους φίλους μου, κάθε (μα κάθε) φορά.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department