Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια βόλτα 32 μέρες πριν τα Χριστούγεννα

Η Μαριέτα μπαίνει σε γιορτινό κλίμα και αυτό βγαίνει προς τα έξω.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Το ημερολόγιο λέει 23 Νοεβρίου και αυτό σημαίνει, με γρήγορους υπολογισμούς, ότι είμαστε 32 μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Επομένως, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι γκρινιάζουν για τα στολίσματα από τώρα και το εορταστικό mood. Ειδικά, δε, όταν έχει κυκλοφορήσει και έρευνα, η οποία λέει ότι όσοι στολίζουν νωρίς είναι λιγότερο αγχωμένοι και περισσότερο χαρούμενοι. Τέλος η γκρίνια παρακαλώ, και όποιος θέλει ας έρθει μαζί μου στη σημερινή βόλτα.

Θα ξεκινήσω με καφεδάκι στο Cafe Plaka, στην Τριπόδων. Mπορεί να είναι φημισμένο για την ταράτσα του, αλλά ο καιρός τώρα δεν είναι για τέτοια. Άσε που το ισόγειο είναι εξίσου όμορφο. Θα επιλέξω, λοιπόν, τραπεζάκι με θέα τον σχετικά ήσυχο δρόμο, θα επιλέξω καφεδάκι και θα το σκεφτώ (καθόλου πολύ) να πάρω και μια κρέπα. Αν όλα αυτά μου σερβιριστούν δίπλα στο τζάκι, ακόμα καλύτερα! Είτε πλάι στη φωτιά, είτε χωρίς, εγώ θα βγάλω το σημειωματάριο μου και θα ξεκινήσω να σημειώνω τι πρέπει να γίνει μέσα στη μέρα.

Δουλειά, ψώνια, ποτό. Αυτά είναι τα γενικά. Πρέπει να προχωρήσω και στα ειδικά... και τελικά μετά τη δουλειά, θα αποφασίσω να πάω Ερμού. Ε, black friday αύριο, ωραία μέρα έξω, η Ερμού τραβιέται. Θα κοιτάξω βιτρίνες, δε θα ψωνίσω πολλά, μόνο αυτά που χρειάζομαι για να μπαίνει σιγά σιγά μια γιορτινή νότα στο σπίτι! Οπότε, ξέρεις τι θα παραλείψω ε;  Μarks & Spencer Food* (κατάστημα Ερμού 33-35, 6ο όροφο)! Και φέτος γίνονται ο απόλυτος προορισμός για χριστουγεννιάτικα δώρα, οπότε να, θα κάνω ένα στον εαυτό μου. Ένα είπα ε; Ok, μπορεί και λίγα παραπάνω. Δε γίνεται να αντισταθείς σε τόσο ωραίες συσκευασίες και φυσικά στις υπέροχες γεύσεις που βρίσκονται εκεί. 
 

xmas1.jpg


Aυτά τα δεντράκια που βλέπεις, τα θέλω σπίτι μου. Είναι καλόγουστα και γεμάτα με γευστικά μπισκότα, σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου! Έχω δει και ένα σωρό άλλα στο e-shop, όπως για παράδειγμα ένα γλειφιτζούρι με σοκολάτα γάλακτος και... φτερά, αρωματισμένο ανθρακούχο νερό με γεύσι αχλάδι, μαύρο τσάι σε γιορτινή συσκευασία... σίγουρα δε θα φτάσω στο ταμείο με άδειο καλάθι! 

Με γεμάτα χέρια και μια λίστα με πράγματα που είδα και θα ήθελα να αγοράσω σε μελλοντική βόλτα, θα κατηφορίσω προς το απόλυτο μέρος για να μη βγω από τη γιορτινή μου διάθεση: Νoel. Το αγαπημένο bar στην Κολοκοτρώνη 59Β, έχει γεμίσει χιόνι, κρύσταλλα και καλικάντζαρους! Πρόκειται για ένα λευκό χριστουγεννιάτικο παραμύθι στην καρδιά της Αθήνας, που έχω μεγάλη όρεξη να διαβάσω απόψε. 
 

noell.jpg 


Να μη σου κρυφτώ, νομίζω ποτάκι θα πάρω και θα χαλαρώσω συζητώντας για το πρόγραμμα των γιορτών. Άδειες, ταξίδια, φίλοι, αγαπημένα πρόσωπα. Ναι, από 23 Νοεμβρίου. Πειράζει περισσότερο η μιζέρια!

 

*Τα M&S Food θα τα βρείς:
Ερμού 33-35, 6ο όροφος
Λεωφ. Βουλιαγμένης 85, Γλυφάδα
Λαζαράκη 13 & Κονδύλη 1, Γλυφάδα
Τσιμισκή 45, Θεσσαλονίκη
Γ. Θεοτόκη 15-17, Κέρκυρα

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου