Όχι, δεν είναι νωρίς να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο - AllYou.gr

Search

Όχι, δεν είναι νωρίς να στολίσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μήπως τελικά όσοι μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα από τον Νοέμβρη, κάτι ξέρουν περισσότερο;

> ΕΓΩ ::
21 Νοεμβρίου 2017

Δύο είναι τα ενδεχόμενα αυτό τον καιρό όταν περπατάει κανείς στο δρόμο και βλέπει στολισμένα δέντρα, λαμπάκια κλπ: ή χαίρεται πολύ και ανυπομονεί για τις γιορτές ή "κράζει" όσους έχουν γιορτινή διάθεση, υψώνοντας τη φωνή και διατυμπανιζοντας "έχουμε ακόμα Νοέμβρη".

Αν είσαι από αυτούς που ανήκουν στο δεύτερο γκρουπ, ναι μεν σε καταλαβαίνουμε αλλά ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς να τα δεις αλλιώς τα πράγματα. Ένας ψυχοθεραπευτής, ο Steve McKeown, μίλησε στο Unilad και είπε ότι κάθε άλλο παρά κακό κάνει να στολίζει κανείς νωρίς και να μπαίνει σε εορταστικό κλίμα.  Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι όσοι ξεκινούν να στολίζουν νωρίτερα το σπίτι τους ή το γραφειό τους, είναι πιθανό να είναι πιο χαρούμενο και λιγότερο αγχωμένοι. 

Γιατί; Σύμφωνα με τον McKeown, το εορταστικό κλίμα, με τα παραμυθένια λαμπάκια και τις πούλιες, μας γυρίζει πίσω στην εποχή που ήμασταν παιδιά και στις χαρούμενες στιγμές μας από τότε. Επίσης, σύμφωνα με την Amy Morin, άλλη ψυχοθεραπεύτρια, οι στολισμοί μπορεί να μας βοηθούν να νιώσουμε πιο κοντά σε έναν αγαπημένο μας που έφυγε από τη ζωή. 
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!