Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Φλαμίνγκο και δίκαιο εμπόριο

Τι σχέση έχει το ροζ εξωτικό πτηνό με τα ανθρώπινα δικαιώματα; Η απάντηση σε ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που θα επισκεφτεί σήμερα η Γωγώ, στο Παγκράτι.


Γωγώ Καρκάνη

Παραφράζοντας το γνωστό ρητό «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις», θα μπορούσαμε να πούμε ότι τη Δευτέρα δεν υπάρχουν events. Όμως τουλάχιστον η σημερινή μέρα αποτελεί εξαίρεση, καθώς το Flamingo (Ευφράνορος 22 και Κρησίλα) φιλοξενεί ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι της Fair Trade Hellas.

Η Fair Trade Hellas φέρνει στη χώρα μας αγαθά του λεγόμενου δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου, το οποίο υιοθετεί πρακτικές που σέβονται τα δικαιώματα και τον κόπο των τοπικών παραγωγών. Το Flamingo, με τη σειρά του, αποτελεί ένα από τα νέα πολυσυζητημένα café-bar της Αθήνας, που ξεχωρίζει για τη feelgood διακόσμηση, τα πλούσια brunches, τα signature cocktails, τα «πειραγμένα» αλμυρά και γλυκά πιάτα που σερβίρει όλη την ημέρα, και φυσικά για το σήμα κατατεθέν του, το εξωτικό πτηνό που, παρεμπιπτόντως, κυριάρχησε το περασμένο καλοκαίρι σε φουσκωτά στις ελληνικές θάλασσες και όχι μόνο!

To Flamingo έχει και έναν κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς στο μενού του δίνει έμφαση σε fair trade προϊόντα. Σήμερα όμως, τη Δευτέρα 4/12, υποδέχεται επιπλέον ένα χριστουγεννιάτικο fair trade παζάρι, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.
 

fair_trade.jpg
 

Προϊόντα για το γιορτινό τραπέζι, χειμωνιάτικα ροφήματα, σοκολάτες, χριστουγεννιάτικα στολίδια και άλλα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα μάς περιμένουν με έκπτωση έως και 50%, να διαλέξουμε δώρα για τους φίλους και για τον εαυτό μας, αλλά και να στηρίξουμε μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά του πλανήτη, βοηθώντας τους να εξασφαλίσουν συνθήκες αξιοπρεπούς ζωής και εργασίας. Ένας συνδυασμός ιδανικός για τις γιορτές και για όλες τις εποχές του χρόνου. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου