Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Με ένα βιβλίο στο Κουκάκι

Η Μαριέτα απολαμβάνει τον ήλιο με πολύ μυστήριο.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Ωραία μέρα σήμερα! Ήλιος επιτέλους. Βάζω γυαλιά, μπουφανάκι - γιατί κρύο δεν παύει να έχει, και έφυγα
για μια περιοχή αγαπημένη και ένα μαγαζί ιδανικό για σήμερα.

Κουκάκι, λοιπόν, έχει το μενού, και καφέ στο ΚΙΝΟΝΟ (Φαλήρου 48). Η μεγάλη του τζαμαρία θα με διευκολύνει
να... φωτοσυνθέσω και θα μου φτιάξει τη διάθεση. Freddo espresso γλυκό, παρακαλώ, και ατζέντα για να
τσεκάρω όλα αυτά τα πολλά που θα πρέπει να κάνω μέσα στην εβδομάδα που σίγουρα θα είναι γεμάτη (για το αν θα είναι η... ίδια λέξη, που έχει αντί για "ε" έχει "α", θα δείξει).

https://www.instagram.com/p/7kWAyChcX_/?taken-by=marietatsi

Μετά το καφεδάκι θα κάνω δουλειές, και όταν με το καλό τελειωσω, θα φάω hot dog από την καντίνα του Johnie επί της Συγγρού. Ξέρεις, στο τέλος κάθε πολύ κουραστικής μέρας, επιβραβεύω τον εαυτό μου με λιχουδιές. Πράγμα που ναι μεν είναι πολύ ωραίο, αλλά και λίγο ριψοκίνδυνο. Γιατί οκ, οι κουραστικές μέρες μπορεί να πέσουν μαζεμένες και αυτό σημαίνει ότι εγω θα κολυμπάω στον ωκεανό τον junk food. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, βέβαια, οπότε το έχω, το έχω! Μόνο σήμερα Johnie.

Και μετά, με γεμάτο στομάχι, θα χαλαρώσω με τον πλέον αγαπημένο μου τρόπο: βιβλίο. Αυτές τις μέρες, έχω ξεκινήσει το "Σ' άφησα" της Clare Mackintosh, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Είναι best seller των Sunday Times και έχει πάρει το βραβείο Theakston Old Peculier Aστυνομικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς. Από τις πρώτες του σελίδες έχει καταφέρει να με κάνει να μη ξεκολλάω. Για αρχή, θα σου πω ότι όλα ξεκινάνε όταν μια μαμά, χάνει μπροστά στα μάτια της το παιδί της. Σε μια στιγμή και μόνο. Τα υπόλοιπα, θα σου τα πω στο ίδιο μέρος (στην ίδια στήλη), σε μια εβδομάδα ακριβώς, που θα το έχω τελειώσει.

Μέχρι τότε, να περνάς καλά και να επιβραβεύεις τον εαυτό σου. Αν όχι με hot dog, με οτιδήποτε άλλο σε κάνει να νιώθεις λίγο καλύτερα στις δύσκολες μέρες.

 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department