Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Sustainability: και στην Ελλάδα γίνονται πράγματα

Ό,τι πιο καινούριο στο χώρο της βιώσιμης ανάπτυξης συμβαίνει στη χώρα μας παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Taf, που θα επισκεφτεί σήμερα η Γωγώ.


Γωγώ Καρκάνη

Ο όρος «βιωσιμότητα» (sustainability) έχει γίνει καραμέλα εδώ και δεκαετίες, αλλά ευτυχώς, ειδικά τα τελευταία χρόνια, δεν το συναντάμε μόνο σε ευχολόγια αλλά και σε μερικές από τις πιο ευρηματικές ιδέες που έχουν γίνει πράξη. Και στη χώρα μας.

Ό,τι πιο ενδιαφέρον στο χώρο της βιώσιμης ανάπτυξης συμβαίνει στη λεγόμενη νεοφυή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα υπόσχεται να μας παρουσιάσει αυτές τις μέρες ένα πρότζεκτ που «τρέχει» στο Metamatic Taf στο Μοναστηράκι (έως 25/3, Νορμανού 5, theartfoundation.metamatic.gr). 
 

taf.jpg
Η αυλή του Taf

Το «It Grows on You», όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει μια έκθεση, ομιλίες και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Επιδιώκει να αναδείξει το έργο νέων δημιουργών, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και φορέων το οποίο πρεσβεύει τις αρχές των 17 στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αυτός θα είναι ο σημερινός προορισμός μου, όπου θα δω την έκθεση (στην οποία -κεντρική φωτό- συμμετέχουν οι BeGrims Fashion, BeMyFlower, Generation Generous, Helleo, Kizis Studio, rhoeco, Shedia Art Project, Sporos, thela.design και 3Quarters) και θα παρακολουθήσω δύο παρουσιάσεις, με κεντρικό θέμα την ανακύκλωση: της Cyclefi, μιας καινοτόμου υπηρεσίας που ανάλογα με το πόσο ανακυκλώνεις σου δίνει πόντους για να κάνεις οικονομία στις αγορές σου, και της «Ένα Παιδί Μετράει τα Άστρα», μιας ομάδας πολιτών που προσπαθεί σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλει στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών.

Και φυσικά, θα πιώ έναν καφέ στο αίθριο του Taf, μια αυλή-έκπληξη στο Μοναστηράκι που παραμένει ανάμεσα στις ομορφότερες του κέντρου της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;