Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Η Γωγώ ταξίδεψε στον Μάη του '68
Το Γαλλικό Ινστιτούτο φιλοξενεί μια έκθεση φωτογραφιών του Φιλίπ Γκρα, που σύμφωνα με τον τίτλο της υπόσχεται να μας μεταφέρει «Στην καρδιά του Μάη του ΄68». Ποιος μπορεί να αντισταθεί, αλήθεια, σε αυτή την υπόσχεση; Προσωπικά δεν μπορώ, δεδομένου μάλιστα ότι ο Γκρα (1942-2007) φημιζόταν για το αντισυμβατικό του πνεύμα, καθώς σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αρνείτο να στρέψει το φακό του σε θέματα και πρόσωπα που δεν τον ενέπνεαν. 

*H Αλεξάνδρα πήγε στο ΚΠΙΣΝ
Η έκθεση που θέλω να δω, "Στέφανος Λαζαρίδης: κυνικός ρομαντικός" παρατείνεται έως την 1η Απριλίου 2018. Σήμερα λοιπόν θα βρεθώ στο Αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, σε ένα από τα αγαπημένα μου μέρη της πόλης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αν δεν έχεις πάει, σπεύσε.

*Η Λένα το έριξε στο διάβασμα
Πάω να πάρω το μετρό για κέντρο. Μαζί μου, το βιβλίο μου του μήνα. Για τις ώρες της διαδρομής, για την υπέροχη ώρα του δεύτερου καφέ, για όσο θα χρειαστεί να περιμένω μέχρι να έρθουν τα δυο σημερινά (επαγγελματικά) ραντεβού μου. Είναι του Ρόμπερτ Μούζιλ το βιβλίο μου, οι «Τρείς Γυναίκες» (Εκδόσεις Μεταίχμιο), και ενώ το είχα ξαναδιαβάσει πριν χρόνια, μου φαίνεται τόσο καινούργιο, τόσο κοντινό μου.

*Η Μαριέτα πήγε στον Πειραιά
Θα πάμε στο Reservoir (Κουντουριώτου 164). Πρόκειται για ένα χώρο με υπέροχη διακόσμηση, ζεστό σα σπιτική γωνιά! Το "τρέχουν" ο Γιάννης Παπαβασιλείου και ο Γιώργος Μαρνέρης, γνωστοί στον Πειραιά και καθόλου τυχαίοι... Μπαρ ή τραπέζι; Νομίζω για μπαρ είμαστε. Να αράξουμε εκεί και να χαζεύουμε τις φωτογραφίες στον τοίχο, όσο ο Αντρέας θα μας φτιάχνει cocktail  -  έχει περάσει 15 χρόνια πίσω από τη μπάρα, καταλαβαίνεις ότι εδώ δε παίζουμε. Ένα daiquiri μαστίχα τζίντζερ για μένα! Εσύ; Τι θα πάρεις; Πες γρήγορα, σε κοιτάνε οι blues brothers. Μήπως μια σπιτική sangria;

*Η Κέλλυ βγήκε στη Ν. Φιλαδέλφεια
Στην πλατεία Πατριάρχου έχουν ανοίξει εδώ και καιρό μερικά πολύ ωραία μαγαζάκια για ποτό, φαγητό, καφέ κ.ο.κ. Πρόσφατα λοιπόν, ανακάλυψα την πιο… πολύχρωμη μπυραρία ever και εκεί λέω να την «βγάλω» σήμερα! Το Εν Αιθρία (Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια) έχει ανοίξει εδώ και αρκετά χρόνια και αποτελεί από τις top προτιμήσεις των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Γι’ αυτό αν πας, μην εκπλαγείς αν δεν βρεις αμέσως τραπέζι για να κάτσεις.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department