Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μια βόλτα... μεταξύ μας

Μια αλλιώτικη βόλτα σήμερα, στην "προσωπική" πόλη της κάθε μιας μας.


Λένα Γρηγορίου

Το κατάλαβες με το που είδες τον "τίτλο", πως σήμερα η βόλτα μας θα είναι αλλιώς. Πιο προσωπική, πιο "μεταξύ μας", με μια μικρή συνενοχή, αλλά και με μια ελευθερία, με μια παραδοχή αλλά και μια εξομολόγηση.

Ξέρεις κι εσύ, άλλωστε, όπως κι εγώ, πως είσαι και είμαι και είμαστε, η κάθε μια μας, μια μικρή πόλη μέσα στην πόλη. Πόλη μενεξεδένια (σαν του τραγουδιού), πόλη πορτοκαλένια (σαν των ποιημάτων), πόλη κλειστή ή ανοιχτή, πόλη πάντως. Μια πόλη που δεν την αποφεύγεις στιγμή. Που όσο κι αν θέλεις να της ξεφύγεις, δεν σ' αφήνει. 
Αυτά σκεφτόμουν καθώς διάβαζα (ξανά) "Το τέλος της μικρής μας πόλης", του Δημήτρη Χατζή, την Κυριακή, σε μια σκιά μιας ερημικής παραλίας κοντά στα Καλύβια, δίπλα στην Ανάβυσσο (θα σου μάθω πώς να πηγαίνεις εκεί) και ταξίδευα με το νου στη δική μου "μέσα" πόλη.

Πέρασα από τη μικρή Λένα στην έφηβη, στην επαναστατημένη, στην ανήσυχη, στην καινούργια, στην παλιά και πάλι στην άλλη καινούργια. Κι ήρθε η φίλη μου (η κολλητή μου) απ' τα χρόνια μας τα παιδικά , σε mood ανοιξιάτικο κι ανέμελο, κρατώντας ένα φυλλάδιο κατακόκκινο, σαν τις παπαρούνες, να με βγάλει απ' την... εσωτερική βόλτα στην πόλη μου.

 

togetehrin.jpg
 

"Together we triumph", μου είπε ψιθυριστά. Κι ύστερα πιο δυνατά. "Οκ, το ξέρω πως είμαστε ένας μικρός θρίαμβος οι δυο μας", απάντησα γελώντας. Μου έδειξε ξανά το φυλλάδιο.  Κοίτα, κοριτσάκι μου. Αλλάζουν πολλά μ' αυτό".

Κοίταξα: 

"Απρίλιος 2018: Η Τriumph, η μεγαλύτερη εταιρεία εσωρούχων παγκοσμίως, λανσάρει την καμπάνια #TogetherWeTriumph. Η ενδυνάμωση που απορρέει από τη συλλογικότητα και την σύμπνοια μεταξύ των γυναικών, σηματοδοτεί μία νέα πορεία. Συμβάλλοντας στη γυναικεία αυτοπεποίθηση, προσφέρει στήριξη στις γυναίκες που αλληλοστηρίζονται. Η καμπάνια #TogetherWeTriumph εξυμνεί τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο και διαδίδει το μήνυμα της συλλογικότητας και της ενδυνάμωσης, μέσω μίας σειράς από μικρές στιγμές της καθημερινότητας, όπου πρωταγωνιστούν η κατανόηση και η καλοσύνη. 

Η γυναίκα που προσφέρεται να κρατήσει στα χέρια της ένα παιδί, η φίλη που ήρθε να βοηθήσει, το χέρι που απλώνεται για να σηκωθείς, το ευτυχές γεγονός ενός γάμου και η συναυλία που καταλήγει σε ένα μεγαλειώδη θρίαμβο, είναι όλες εκείνες οι στιγμές που αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες είμαστε πιο δυνατές, όταν είμαστε ενωμένες ".

Το βρίσκω εξαιρετικά αισιόδοξο. Και σαν κίνηση, από μια μεγάλη εταιρεία, παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Triumph, και σαν μήνυμα και σαν σύνθημα εκκίνησης διαφορετικής για το πώς οι εταιρείες αντιμετωπίζουν το καταναλωτικό τους κοινό.
 

togetehrin1.jpg
 

Και όταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Markus Spiesshofer, λέει: «Είναι πλέον προφανές το γεγονός, ότι πίσω από κάθε γυναίκα, υπάρχει μία άλλη για να τη στηρίζει και να την εμπνέει. Αυτές τις γυναίκες θέλουμε να τιμήσουμε. Παράλληλα, θέλουμε να τιμήσουμε και την μεγάλη οικογένεια της Triumph. Τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο που καθημερινά δημιουργούν μοναδικά εσώρουχα και καινοτομίες, με γνώμονα τη γυναικεία υπόσταση. Σήμερα, το μήνυμα της γυναικείας συλλογικότητας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και αξίζει να το στηρίξουμε με κάθε μέσο», τότε σημαίνει πως οι μικρές μας ...θηλυκές πόλεις, γίνονται πιο δυνατές.

Έκλεισα το βιβλίο μου, πήρα την κολλητή μου απ' το χέρι και με μια καινούργια ανοιξιάτικη διάθεση κοιτάξαμε το απέραντο γαλάζιο της μεγάλης, όμορφης πόλης μας.
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department