Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα πηγαίνει Χαλάνδρι με μια teenager

Για χαβανέζικο burger και χάζι σε βιβλία.



Σε πόσους ανθρώπους της ζωής σου χρωστάς μια βόλτα; Μια βόλτα οι δυο σας μόνο. Να τον/την πάρεις αγκαζέ, να περπατήσετε χαλαρά χωρίς τίποτα να σας βιάζει, να σταθείτε σε βιτρίνες, να πάρετε παγωτό στο χέρι, να γελάσετε. 

Σήμερα θα πάρω αγκαζέ μια μικρή μου φίλη, έφηβη, και θα βρεθούμε στο Χαλάνδρι που αγαπώ πολύ. Ίσως γιατί εκεί μένουν οι κουμπάροι μου- φίλοι ζωής και το έχω συνδέσει με όμορφες στιγμές.

Θα μπούμε σε δυο τρία καταστήματα με ρούχα, θα γίνεται πανικός, θα βαρεθούμε να δοκιμάσουμε άλλα, θα πάμε λίγο πιο πέρα, θα περάσουμε την πιο χρωματιστή και ευωδιαστή γωνιά, αυτή του πλανόδιου ανθοπώλη, και θα τρυπώσουμε στην Ευριπίδη.

Πάνω κάτω αυτό κάνουμε πάντα. Υποκρινόμαστε ότι αγαπάμε τη μόδα ενώ απροκάλυπτα την απατάμε με μια στίβα φρέσκιες εκδόσεις.

Θα ψάχνουμε τίτλους που ούτε καν έχω ακούσει αλλά θα υποκρίνομαι ότι «φυσικά, χμ, τέλειο» (άτιμο χάσμα γενεών), θα μιλήσουμε για άλλα που μας σημάδεψαν, βιβλία που ξεχάσαμε να επιστρέψουμε η μία στην άλλη. Και κάπου ανάμεσα στους τίτλους και τα εξώφυλλα, θα ξεμυτίσει κάποιο παράπονο, μια νέα γνωριμία, ένα αγόρι με καστανά μαλλιά... 

Μικρές εξομολογήσεις που κάνουν μοναδικές τις βόλτες. 

Οι ώρες θα περάσουν, η μικρή θα έχει διάβασμα και εγώ θα πρέπει να επιστρέψω σπίτι, στην άλλη, τη μοναδική μικρή μου. Πριν φύγω όμως θα περάσουμε από το The Big Kahuna που μετά τον Κεραμεικό άνοιξε και εδώ, και θα φάμε το γνωστό και αγαπημένο burger κροκόδειλου. 

Λίγο insta story, έλα, πλιζ, μια σέλφι μόνο, βγάλε καλέ τα μαλλιά από μπροστά να φαίνεσαι, αχ, εφηβεία, υπέροχη, σε αγαπώ αλλά μην ξαναγυρίσεις. Αλλά και να έρθεις, εγώ θα είμαι στη Χαβάη. Θα σερφάρω στο Μεγάλο Κύμα της ενήλικης ζωής μου. 

- Ευριπίδης στη Στοά: Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800644

- Big Kahuna: Κολοκοκτρώνη 15, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6810038

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.