Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μπλε, πολύ μπλε μετά το μαύρο.

…γιατί  το καλοκαίρι θέλει  μπλε βόλτες για να αφήσει πίσω του τις μαύρες.


Λένα Γρηγορίου

Τετάρτη. Δύσκολη Τετάρτη. Πρωινό ξύπνημα. Δύσκολο ξύπνημα μετά τη χθεσινή εφιαλτική μέρα. Ζέστη, θυμός, θλίψη, "γιατί", κι άλλα "γιατί", πόνος. απόγνωση. Πώς να μπει , πάλι, στην καθημερινή της ρότα η σκέψη, πώς να φύγουν οι εικόνες και η σκόνη  απ' τα μάτια. Τραγικός απολογισμός και τίποτα δεν μπορεί να είναι όπως πριν.Σπίτια που έγιναν στάχτη, άνθρωποι που κάηκαν, ζώα που χάθηκαν, δάση, δέντρα, βιός που μαύρισαν.  Η μπλε βόλτα στην πόλη,  είναι ένα αντίδοτο. Πριν το γραφείο.

"Παρηγοριά" μου  το μαγικό 10λεπτο, κάπου ανάμεσα στις 11 παρά 10 και τις 11. Εκείνο το 10λεπτο που σταματάω για να πάρω στο χέρι τον πρώτο φρέντο καπουτσίνο  από το ΠΙΟ αγαπημένο μου μαγαζί στην πόλη: τον "Μπλε Παπαγάλο" (Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο).
Πρόκειται για ένα retro all day στέκι στην Πλατεία Αυδή, με πανέμορφα έπιπλα-αντίκες και άλλες vintage λεπτομέρειες, το οποίο ανήκει στον Πέτρο Ζήσου και την Νέλλη Μποφίλιου - δεν είναι συνωνυμία, πρόκειται για την αδερφή της  αγαπημένης τραγουδίστριας. Εξαιρετικός καφές, υπέροχα κρύα τσάγια  αλλά και κα-τα-πλη-κτι-κές πίτες ημέρας!
 
Αν δεν είσαι "πρωινός" τύπος, πέρνα μια βόλτα αργά το απόγευμα ή το βράδυ. Αν είσαι τυχερή, μπορεί να πετύχεις κάποιο από τα swing parties ή τα events που οργανώνει συχνά.  
Από τον μπλε παπαγάλο, λέω να περάσω, χωρίς δεύτερη σκέψη  στο... μπλε παγώνι. Και σου εξηγώ αμέσως τι εννοώ, για να μη βάζεις άλλα με το νου σου...

fotmel1.jpg

 

 

 
Ο κανόνας (μου) λέει ότι κάθε εργαζόμενο κορίτσι που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει να αντιστέκεται στις πιεσμένες, στις δύσκολες, στις «κακές» μέρες .Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το πετύχει, από το να κεράσει τον εαυτό του ένα λαχταριστό απογευματινό καφέ-τσάι-ποτό, που θα συνοδεύεται από ένα -νόστιμο μεν παχυντικό δε- σνακ. Για σήμερα, επίλεξα όοοολα αυτά να τα δοκιμάσω στο αγαπημένο και βραβευμένο "Mr. Peacock" (Κατσουλιέρη 7), το γνωστό all day bar στο Χαλάνδρι.
Με σήμα κατατεθέν το μπλε παγώνι που κοσμεί τη στοά της εισόδου του, το Mr. Peacock είναι διάσημο για  τη σπιτική λεμονάδα του, για το Clandestino, το βραβευμένο  cocktail, δημιουργία του bartender Χάρη Δάρρα,  για το Selfiz, για το φραουλένιο Negroni του. αλλά και για τα πεντανόστιμα σνακ -τύπου streer food- του. "Must try" μού είπαν και αυτό ακριβώς σκοπεύω να κάνω.


fotmel.jpg

 

 Στο « κλείσιμο» της μέρας πολύ θα ήθελα να πάω σινεμά! «Μamma mia 2» , με Abba, τραγούδια, Μέριλ Στριπ, κρασί, θάλασσα κι αγόρια…στο πανί! Άσε που θέλω να δω και τον Μουζουράκη εν μέσω Hollywood stars! Η Αίγλη στο Χαλάνδρι (Λ. Πεντέλης 98, Χαλάνδρι) με τις αναπαυτικές πολυθρόνες  είναι ο ιδανικός κινηματογράφος για να «φιλοξενήσει» το σημερινό, μπλε,  καλοκαιρινό μου ταξίδι. 

Αυριο θα είναι μια άλλη μέρα, που θα έλεγε και η Σκάρλετ.
 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department