Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το «Lemon» ρίχνει άγκυρα στο Νέο Κόσμο

Μετά από μια «κρουαζιέρα» στο Αιγαίο, η παράσταση, που έχει βασιστεί σε βιβλίο του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο, φτάνει στο Θέατρο Radar. Η Γωγώ θα είναι στη σημερινή πρεμιέρα της.


Γωγώ Καρκάνη

Η παράσταση «Lemon» της ομάδας Experimento ανέβηκε στις πιο πρωτότυπες σκηνές. Ξεκίνησε το ταξίδι της στο φέρι Παντόφλα στο λιμάνι της Αντιπάρου, συνεχίστηκε εν πλω στη Σαντορίνη υπό φυσικό φως και με θέα το ηφαίστειο (Santorini Arts Factory 2018) και σ’ ένα καρνάγιο γεμάτο ψαρόβαρκες στο Λαύριο.

Τώρα που χειμωνιάζει, πιάνει λιμάνι στο Νέο Κόσμο και συγκεκριμένα στο Θέατρο Radar (Πλ. Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93), όπου θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να την παρακολουθήσουμε όσοι δεν μπορέσαμε να την ακολουθήσουμε στην καλοκαιρινή «κρουαζιέρα» της. Εμείς που αγαπάμε τη γραφή του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο, καθώς είναι βασισμένη στο βιβλίο του Ιταλού συγγραφέα «Χιλιαεννιακόσια», το οποίο επίσης έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τον Τορνατόρε («Ο Θρύλος του Χιλιαεννιακόσια»).

Ο Μπαρίκκο στο βιβλίο του αφηγείται, μέσα από έναν ποιητικό μονόλογο, την απίστευτη ιστορία του Χιλιαεννιακόσια, του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε πότε από αυτό.

Η θεατρική προσέγγιση του κειμένου στο «Lemon» έχει την υπογραφή της Γεωργίας Τσαγκαράκη (διασκευή-σκηνοθεσία) και την ερμηνεία δύο νέων καλλιτεχνών: του ηθοποιού-πιανίστα Μελαχρινού Βελέντζα, που υποδύεται τον Χιλιαεννιακόσια, και του ηθοποιού Γιώργου Δρίβα, ο οποίος ενσαρκώνει τον μοναδικό φίλο του Χιλιαεννιακόσια, τον τρομπετίστα Τιμ Τούνυ. 

Η ομάδα Experimento, μέσα από το λόγο και τη ζωντανή μουσική, αφηγείται μια ιστορία γεμάτη αντιθέσεις, που συνδυάζει θάλασσα και στεριά, γέλιο και συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία, ανθρώπινο και μεταφυσικό, πραγματικό και φανταστικό. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή.


 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποκριά & Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

Όπως κάθε χρόνο, η Αποκριά φέρνει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πολλή μουσική, χορό και ευφάνταστες δράσεις για παιδιά

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου από τη Βαρβάκειο και το Σύνταγμα έως το Μοναστηράκι

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου - Η μεγάλη αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται στις 7 Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μουσική & Θέατρο στη Στέγη | ΝΕΚΥΙΑ | Γιάννης Αγγελάκας & Χρήστος Παπαδόπουλος

Nέκυια - Οδύσσεια με πλήκτρα, φωνές και μουσικό πριόνι, 21.12.2023 – 28.01.2024, Κεντρική Σκηνή

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν

CELEBS

Δεν τους έφερε γούρι ο Σασμός: Πέντε ηθοποιοί που χώρισαν!

Από την τηλεοπτική επιτυχία στις δυσκολίες της προσωπικής τους ζωής

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;