Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Full Moon Sleepover στο ΚΠΙΣΝ

Την Τρίτη 1η Αυγούστου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τη μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού



Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα και μην ξεχάσετε το sleeping bag σας. Την Τρίτη 1η Αυγούστου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τη μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού και προσκαλεί όλες και όλους να διανυκτερεύσουν στο Πάρκο και να ζήσουν μία βραδιά διαφορετική από τις άλλες.  Όλες οι δραστηριότητες έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Σινεμά ως το ξημέρωμα...

Κάτω από την Πανσέληνο του Οξύρρυγχου, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η 1η του Αυγούστου μετατρέπεται σ’ έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο που η πόλη της Αθήνας δεν έχει ξαναζήσει ποτέ! Δυο animated σκυλάκια ανακαλύπτουν τον έρωτα τρώγοντας μακαρονάδα υπό το σεληνόφως, ένας άνδρας παρεξηγημένα κυνηγημένος από το μισό Μανχάταν δεν βλέπει την ώρα να ξημερώσει για να βρει τη λύτρωσή του, ένας insomniac μπλέκει ολονύκτια με τον κόσμο της παρανομίας στο Λος Άντζελες, ένας Αμερικανός κολεγιόπαις δέχεται μια μυστηριώδη δαγκωματιά που σε συνδυασμό με την πανσέληνο τον κάνει να δει τη ζωή με πιο… ζωώδη ένστικτα κι ένας απέθαντος Κόμης διψά για φρέσκο αίμα με διορία την εμφάνιση των πρώτων αχτίδων του ηλίου, προτού αναγκαστεί να επιστρέψει στο φέρετρό του! Τι νύχτα κι αυτή! 

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

Πρόγραμμα προβολών

Silent Disco πάρτι

Στον Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ στήνεται ένα διαφορετικό πάρτι με πολλή μουσική, καθόλου ηχεία, fluo make-up και πολλά ασύρματα ακουστικά! Δύο Djs μιξάρουν ζωντανά διαφορετικά είδη μουσικής και το κοινό μπορεί να επιλέξει τι θα ακούσει στα ακουστικά του με το πάτημα ενός κουμπιού. Ένας πρωτότυπος τρόπος έκφρασης όπου όλοι μαζί (και μόνοι) χορεύουν και διασκεδάζουν σε ένα υπαίθριο club όπου -όταν βγουν τα ακουστικά- επικρατεί απόλυτη ησυχία.

Περισσότερα 

Game Zone 

Ανακαλύψτε τον κόσμο των ομαδικών παιχνιδιών και ζήστε με τους φίλους ή την οικογένειά σας συναρπαστικές στιγμές. 

Περισσότερα

Θαλάσσια Ποδήλατα

Απολαύστε μία ειδυλλιακή βόλτα, υπό το σεληνόφως, σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία του ΚΠΙΣΝ. 

Περισσότερα 

Βραδινό Μάθημα Hatha Yoga

Το μάθημα θα περιέχει αναπνευστικές ασκήσεις (pranayama), ήπια με μέτρια άσκηση μέσω Asana (θέσεις σώματος) και χαλάρωση. Η δομή του μαθήματος στοχεύει στο να αποφορτιστούμε σωματικά και ενεργειακά έτσι ώστε να προετοιμαστούμε για τον διαλογισμό που θα ακολουθήσει. Πρόκειται για έναν διάλογο/ διαλογισμό αρχικά  με το ίδιο μας το σώμα. Θα αναγνωρίσουμε τα όριά του, θα τα διαπραγματευτούμε μέσω της αναπνοής και θα βιώσουμε τις θετικές επιδράσεις των Asana. 

Περισσότερα

Διαλογισμός Πανσελήνου

Η σελήνη σχετίζεται με το υγρό στοιχείο και με τον ψυχικό μας κόσμο. Το στοιχείο του νερού αντιπροσωπεύει και το δεύτερο ενεργειακό μας κέντρο/ chakra, tο Swadhisthana που βρίσκεται στην περιοχή του υπογαστρίου. Ένα άλλο ενεργειακό κέντρο του σώματός μας που λειτουργεί ως σύζυγο με το Swadhisthana είναι το Ajna (το έκτο ενεργειακό κέντρο ή το δεύτερο αν αριθμήσουμε από το κεφάλι). Η εμπειρία της φύσης που εξισορροπεί αυτό το κέντρο είναι η ενατένιση του έναστρου ουρανού. 

Περισσότερα

Πρωινό Μάθημα Hatha Yoga

Το μάθημα θα ξεκινήσει με ήπιες διατάσεις του σώματος, θα συνεχίσει με κάποιες θέσεις του σώματος (Asana) που θα μας εξισορροπήσουν ενεργειακά και θα καταλήξει με «χαιρετισμούς στον ήλιο» (ένας συνδυασμός θέσεων του σώματος σε συνέχεια/ροή που έχει ήπιο αερόβιο χαρακτήρα και ενεργοποιεί το σώμα).

Περισσότερα

Διαλογισμός στον Ήλιο

Το Φως έχει τη δυνατότητα να κάψει οτιδήποτε αρνητικό για μας, να μας θεραπεύσει, να παρηγορήσει, να δημιουργήσει θαλπωρή, να μας ενεργοποιήσει, να μας εμπνεύσει, να δώσει τη δύναμη να γίνουμε δημιουργοί των ονείρων μας. Στον συγκεκριμένο διαλογισμό θα εισπνεύσουμε φως μέσα από μια συγκεκριμένη διαλογιστική τεχνική οραματισμού. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να βιώσουμε τις ζωτικές επιδράσεις του φωτός. 

Περισσότερα

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά