Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Από Σεπτέμβριο η Στέγη επιστρέφει Σπίτι της με σούπερ πρόγραμμα

H Στέγη επιστρέφει Σπίτι της τον Σεπτέμβριο με ένα μεγάλο πάρτι έναρξης σεζόν στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, αλλά και με τον Δημήτρη Καραντζά στη Μικρή Σκηνή της και πολλά ακόμα εξαιρετικά



H νέα σεζόν της Στέγης εστιάζει σε κοινωνικά και όχι μόνο φαινόμενα και περιλαμβάνει τρανταχτά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής. To πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αναλυτικά τον Σεπτέμβριο. Μείνετε συντονισμένοι στο onassis.org

Από τον Σεπτέμβριο η Στέγη επιστρέφει στο Σπίτι της και ανοίγει τη σεζόν 23-24 με το καθιερωμένο πάρτι της στις 26 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με το Plisskën Festival.
Ακολουθεί η πρεμιέρα του νέου έργου του Δημήτρη Καραντζά, «Το Σπίτι», στις 30 Σεπτεμβρίου στη Μικρή Σκηνή, όπου ο σκηνοθέτης καταπιάνεται μετά από δώδεκα χρόνια με τη συγγραφή δικού του έργου και σκηνοθετεί την Αλεξία Καλτσίκη και τον Φιντέλ Ταλαμπούκα σε μια περφόρμανς-παραβολή για τη βία, τον εθισμό στην εικόνα και την κατάργηση των ψευδαισθήσεων ή, αλλιώς, για την πραγματικότητα που, ό,τι κι αν κάνεις για να την αποφύγεις, αργά ή γρήγορα θα έρθει να σε βρει.

 stegi-sept-a

Το Σπίτι
Δημήτρης Καραντζάς

30.09 - 19.11.23 | ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ | 21:00
Η early bird προπώληση έχει ξεκινήσει.

«Τα πλακάκια έμοιαζαν πάντα έτοιμα να σκάσουν, σαν πίσω απ’ τους τοίχους να ήταν τα χέρια και τα χείλη και τα πόδια όσων έμειναν εδώ, αλλά ποτέ δεν έσκασαν· έμειναν εκεί σαν ημερολόγιο ποια χρονιά κάναμε τι και τι έζησαν όλοι οι άνθρωποι».

Στο Σπίτι , δύο πρόσωπα, μια γυναίκα και ένας άνδρας (αδέρφια; συγκάτοικοι; σύντροφοι;), περνούν μια οποιαδήποτε ημέρα στο σπίτι τους, που μπορεί να είναι στην Αθήνα, στο Τόκιο, στο Λονδίνο, στη Μαδρίτη, στο Άμστερνταμ, στη Νέα Υόρκη. Σε μια οποιαδήποτε μεγαλούπολη από αυτές όπου οι άνθρωποι ζουν σε σπίτια-κελιά, χωρίς ταυτότητα, όπου όλα μοιάζουν μεταξύ τους. Τα δύο πρόσωπα κάνουν δουλειές, τακτοποιούν τα ψώνια, πληρώνουν τους λογαριασμούς, μαζεύουν τα ρούχα, φροντίζουν τον χώρο και τη δομή τους. Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα σημαντικό ανάγεται σε μια ποιητική παραβολή, με την καθημερινή ρουτίνα να εισβάλει στους αρμούς της σκέψης των ηρώων και να καταλαμβάνει τη σκηνή. Οι δυο τους περιχαρακώνονται για να μην αναμετρηθούν με την πραγματικότητα και να απαλύνουν τις θηλιές που κρύβει ο έξω κόσμος.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>

Κλείστε θέση

stegi-sept-b

Onassis Stegi Party

26.09.23 | ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ | 18:30

Τη νέα σεζόν επιστρέφουμε στο σπίτι μας. Χορεύουμε στη γειτονιά της Στέγης

 Και φέτος, ξεκινάμε με ένα απελευθερωτικό, δυναμικό, σύγχρονο street party που απλώνεται στους δρόμους γύρω από τη Στέγη.
Για να έχουν παιδιά και οικογένειες από νωρίς δράσεις, φούσκες, γιγάντιες κούκλες και τη δική τους μουσική.
Για να νυχτώσει και να χορέψουμε με ένα εκρηκτικό line-up, με διεθνή και εγχώρια ονόματα της hip hop και της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής. Για να υπάρξουν μυστικές εμφανίσεις πάνω στη Σκηνή, να βιντεοσκοπηθεί μία συναυλία και να μοιραστούμε μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, μία εμπειρία που κάθε χρόνο μας φέρνει πιο κοντά.
Όλη η Αθήνα στο party της Στέγης στον Νέο Κόσμο. Εδώ, που τα καλύτερα party είναι μέρος της ζωής μας. Σε συνεργασία με το Plisskën Festival.

Ραντεβού στις 26.09.2023, από τις 18:30

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>

 stegi-sept-c

Οδήγησε το αλέτρι σου πάνω από τα οστά των νεκρών
Simon McBurney

04.10 - 07.10.23 | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | 20:30

Η Κεντρική Σκηνή της Στέγης ανοίγει στις 4 Οκτωβρίου με τη νέα παραγωγή της εμβληματικής βρετανικής ομάδας Complicité, σε σκηνοθεσία του Simon McBurney, ο οποίος μας συνάρπασε το 2016 με το θέαμα-εμπειρία “The Encounter”. Η νέα τους παράσταση, «Οδήγησε το αλέτρι σου πάνω από τα οστά των νεκρών», είναι αστυνομικό θρίλερ, μαύρη κωμωδία και, μαζί, οικολογικό μανιφέστο, μια αποθέωση του σωματικού θεάτρου και της πολυφωνικής αφήγησης, που βασίζεται στο ομώνυμο πολυμεταφρασμένο μυθιστόρημα της βραβευμένης με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Όλγκα Τοκάρτσουκ.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>

 stegi-sept-d

Αναζητώντας τον Κολωνό
Λουκία Αλαβάνου

10.10 - 30.11.23 | ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ -1

Η VR εγκατάσταση – επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στην 59η Μπιενάλε της Βενετίας -έρχεται από τις 10 Οκτωβρίου στο -1 της Στέγης.

Είμαστε «στον Δρόμο για τον Κολωνό». Μια 15λεπτη ταινία γυρισμένη με τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR) 360 μοιρών. Μέλη της κοινότητας των Ρομά από τη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, στη Δυτική Αττική, σε ρόλο ηθοποιών που ακολουθούν τα χνάρια του Οιδίποδα. O Οιδίπους επί Κολωνώ, ένα έργο ηλικίας 2.500 ετών, έρχεται σε άμεση σύνδεση με το σήμερα. Ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία, πτήσεις με drone, slapstick, music video εμπνευσμένα από την ποπ κουλτούρα, εξεζητημένες φάρσες, τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, ημισφαιρικοί θόλοι και υβριδικά καθίσματα εμπνευσμένα από τον αρχιτέκτονα της ουτοπίας του μοντερνισμού Τάκη Ζενέτο, συνθέτουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>

stegi-sept-e 

Pytheas Travels
Hypercomf

13 - 15.10.23 | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | 20:30

Στις 13 Οκτωβρίου, αμέσως μετά το Όσλο και το σημαντικό μουσικό φεστιβάλ Ultima, κάνει ελληνική πρεμιέρα το “Pytheas Travels”, μια μουσική σουρεαλιστική κρουαζιέρα από τη Μεσόγειο στις βόρειες χώρες, με επίκεντρο το ταξίδι του Πυθέα, του μεγάλου Έλληνα εξερευνητή της αρχαιότητας. Η παραγωγή, σε μουσική της Νορβηγίδας συνθέτριας και περφόρμερ Maja S. K. Ratkje, με επιβάτες τέσσερις μουσικούς του Ergon Ensemble και φόντο την προβολή ενός εντυπωσιακού βίντεο των Hypercomf με τοπία της Τήνου και της βόρειας Νορβηγίας, αποτελεί ένα φανταστικό ταξίδι και μια κριτική ματιά στη βιομηχανία του μαζικού τουρισμού και στις επιπτώσεις του στις περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δομές.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ>

 

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Φωτογραφία (cover, 1,2) : Ανδρέας Σιμόπουλος

Φωτογραφία (3): Ali Wright

Φωτογραφία (4): Λουκία Αλαβάνου

Φωτογραφία (5): Hypercomf

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department