Skip to main content

DO IT YOURSELF

Λέρωσες το λευκό σου πουκάμισο με κραγιόν, αίμα ή λάδι; Κάνε ΑΥΤΑ

Ατυχήματα συμβαίνουν! 


Μαρία Μυλωνά

Ατυχήματα συμβαίνουν! 

1. Λερώθηκες με κραγιόν: Τρίψε το σημείο του λεκέ με φυτικό λίπος (π.χ. φυτίνη) και μετά πλύν' το κανονικά. Εναλλακτικά, πλύνε το ρούχο κανονικά, προσθέτοντας λίγες σταγόνες αμμωνίας στο νερό. Ξέπλυνε πολύ καλά.

2. Λερώθηκες με αίμα: Το ζεστό νερό δεν αφαιρεί τους λεκέδες από αίμα. Αντίθετα, τους εξαπλώνει στο ύφασμα, καταστρέφοντάς το. Για να τους αφαιρέσεις, χρησιμοποίησε κρύο νερό και απορρυπαντικό ρούχων.

3. Έπεσε φρούτο στο πουκάμισο σου: Σε μεταξωτά και λινά υφάσματα, οι λεκέδες από φρούτα βγαίνουν, αν τους ταμπονάρεις ελαφρά με λευκό ξίδι και μετά τους πλύνεις με χλιαρό νερό. Στα συνθετικά και λευκά υφάσματα, χρησιμοποίησε οινόπνευμα. 

4. Πιτσιλίστηκες με λάδι: Αν η λαδιά δεν έχει προλάβει να στεγνώσει και δεν έχει ποτίσει το ύφασμα, θα αφαιρεθεί ευκολότερα. Βρέξ' το με λίγη βενζίνη και μετά ρίξε ταλκ ή σκόνη κιμωλίας. Βόυρτσισέ το καλά και πλύν' το κανονικά. Εάν το ύφασμα δεν πλένεται, τότε απλώς βουρτσίσε καλά, αφού το λάδι απορροφηθεί από το ταλκ.

 

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

Προτεινόμενα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα