Skip to main content

DO IT YOURSELF

Τι να προσέχεις όταν αγοράζεις τζιν παντελόνι

Η αγορά τζιν παντελονιού είναι... σοβαρή υπόθεση. Διάβασε τι πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις τζιν παντελόνι


Κέλλυ Νόβακ

Η αγορά τζιν παντελονιού είναι... σοβαρή υπόθεση. Διάβασε τι πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις τζιν παντελόνι

Η αγορά τζιν παντελονιού είναι... σοβαρή υπόθεση. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο ρούχο αποτελεί staple στην ντουλάπα μιας γυναίκας, είναι κάτιπου μπορεί να φοράει σε καθημερινή βάση και όλες τις εποχές, και άρα είναι πολύ είναι σημαντικό να εφαρμόζει και να ταιριάζει άψογα πάνω της. 

Είναι συχνό το φαινόμενο πάντως, να ξέρεις, να κάνει μια γυναίκα λάθος αγορά, όσον αφορά αυτό το ρούχο. Πολλές, δεν προσέχουν κάποια βασικά στοιχεία που παίζουν πολύ κρίσιμο ρόλο στην εφαρμογή αυτού του τζιν.

Ειδικά, για εμάς τις Ελληνίδες που έχουμε την μεσογειακή φιγούρα που έχουμε, είναι βασικό να προσέχουμε τα παρακάτω, πριν από κάθε τέτοια αγορά!

Χρώμα

Αν δεν νιώθεις άνετα με το να φορέσεις ένα ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι, μην το κάνεις, ακόμα και αν οι τάσεις καλούν για κάτι τέτοιο. Ένα μαύρο τζιν παντελόνι ή ένα σκούρο μπλε είναι πάντα πολύ καλές επιλογές όσον αφορά το χρώμα, γιατί αναδεικνύουν πιο κομψά την σιλουέτα.

Στιλ

Είμαι σίγουρη ότι γνωρίζεις ότι υπάρχουν διαφορετικά στιλ τζιν παντελονιών (βλ. skinny, boyfriend κτλ.). Είναι σημαντικό λοιπόν, να βρεις ένα που να ταιριάζει στον σωματότυπό σου. Αν για π.χ. έχεις έντονες καμπύλες, ένα φαρδύ παντελόνι συνήθως δεν κολακεύει. Πρόσεξε αυτές τις λεπτομέρειες και γενικά, αν αμφιταλαντεύεσαι στο τι να αγοράσεις, να θυμάσαι ότι ένα «ενδιάμεσο» στιλ (συνήθως ονομάζονται “straight”) που να μην είναι ούτε skinny, ούτε πολύ φαρδύ, ούτε χαμηλοκάβαλο κτλ. είναι η καλύτερη επιλογή.

Κόψιμο

Σε παρόμοια λογική με το προηγούμενο tip είναι και αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να ξεχωρίζεις πιο κόψιμο σου ταιριάζει. Δηλαδή ναι, μεν είναι της μόδας τα cropped τζιν παντελόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ταιριάζει και στον σωματότυπό σου. Μην παρασύρεσαι από τις τάσεις και προτίμησε ένα τζιν που σου ταιριάζει από ένα που είναι απλά… trendy.

Υλικό

Ναι, το denim είναι denim αλλά δεν είναι όλα τα τζιν υφάσματα της ίδιας ποιότητας ή κατηγορίας. Βρες και εδώ αυτό που σου ταιριάζει. Ένας καλός κανόνας πάντως, είναι το τζιν που πρόκειται να αγοράσεις να έχει και ένα μικρό ποσοστό (τύπου 4%) ελαστίνης που βοηθάει στο να εφαρμόσει καλύτερα στο σώμα το παντελόνι.

Τσέπες

Όσο και να μην το περίμενες, οι τσέπες παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς «δείχνεις» μέσα στο τζιν σου. Από τις τσέπες «επωφελούνται» περισσότερο τα οπίσθιά σου, μιας και φροντίζουν να δείχνει πιο κολακευτικό το σημείο αυτό, όταν το τζιν περιλαμβάνει τσέπες στο πίσω μέρος.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα