Skip to main content

FASHION NEWS

5 εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε από την Paris Couture Week 2024

Στιγμές μόδας που συγκλόνισαν και προκάλεσαν δέος



Ο μήνας μόδας ξεκινά με έντονο τρόπο. Η Paris Couture Week 2024 είναι η Άγρια Δύση της μόδας. Είναι η εβδομάδα όπου οι σχεδιαστές δίνουν προσοχή στην έμπνευση και ζωντανεύουν τα πιο τρελά τους οράματα, εντελώς αδέσμευτα από τους νόμους της φορητότητας.

Στο Maison Margiela, για παράδειγμα, φορέματα με ψεύτικο ηβικό τρίχωμα κατέβηκαν στην πασαρέλα. Εν τω μεταξύ, το κωνικό σουτιέν της δεκαετίας του '90 επέστρεψε από τα αρχεία στο Jean Paul Gaultier. Ακόμη και τα αξεσουάρ έκαναν παράκαμψη για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 - στο σόου της Schiaparelli, ένα μοντέλο περπάτησε στην πασαρέλα κρατώντας όχι μια τσάντα, αλλά ένα μωρό ρομπότ καλυμμένο με στρας.

Ομοίως, τα αστέρια της A-list αγκάλιασαν την ευκαιρία να κλίνουν σε περίεργα, άγρια ​​και υπερβολικά σύνολα. Η Jennifer Lopez, για παράδειγμα, συνεργάστηκε με τον Daniel Roseberry του Schiaparelli σε ένα παλτό από 7.000 ροδοπέταλα —πραγματικά, φυσικά— το οποίο φόρεσε για να καθίσει στην πρώτη σειρά στο σόου του σχεδιαστή. Εν τω μεταξύ, οι τακτικές celebs της εβδομάδας μόδας, όπως η Zendaya, η Rihanna και η Kylie Jenner, έκαναν το Παρίσι την παιδική τους χαρά με τα πιο δραματικά ρούχα (και ταιριάζουν με την ομορφιά).

Απολαύστε 5 μόνο από τις στιγμές που ξεχωρίζαμε μέχρι στιγμής (θα ακολουθήσουν κι άλλες)

Η Zendaya ξεκίνησε την εβδομάδα με ένα ξάφνιασμα

Πριν κάνει το ντεμπούτο της πρώτης εμφάνισης στην πασαρέλα, η Εβδομάδα Ραπτικής ξεκίνησε με ενθουσιασμό, χάρη στο Star Trek-meets-fashion-girl look της Zendaya για να παρευρεθεί στο Schiaparelli. Ιδιαίτερη επιδοκιμασία στα φουτουριστικά micro bangs της — μια εκπληκτική στιλιστική επιλογή που συμπλήρωσε τέλεια το ολόμαυρο σύνολό της.

High Fashion Pubic Hair At Maison Margiela

Το πιο buzy show της εβδομάδας ραπτικής ήταν, αναμφισβήτητα, αυτό του Maison Margiela. Γιορτάζει τη γυναικεία μορφή μέσα από στάμπες στήθους trompe l'oeil και (ψεύτικο) εκτεθειμένο ηβικό τρίχωμα. Η γνωστή κριτικός μόδας Cathy Horyn απέδωσε υψηλούς επαίνους στη συλλογή.

Τα κορίτσια ομορφιάς επαίνεσαν επίσης το glam εμπνευσμένο από πορσελάνινες κούκλες, που δημιούργησε η διασημότητα makeup artist Pat McGrath. Το όραμα και η καλλιτεχνία ήταν εμφανή σε κάθε ματιά.

Η Rihanna έκανε την εμφάνισή της στον Dior

Η Bad Gal Riri σπάνια παρευρίσκεται στην εβδομάδα μόδας αυτές τις μέρες. Έκανε μια εξαίρεση, ωστόσο, για το σόου του Dior Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 - το μοναδικό σόου που παρακολούθησε αυτή τη σεζόν.

Το fashion icon, ζάλισε τα βλέμματα με ένα νουάρ σύνολο κι ένα funky καπέλο. Ήταν ένας τέλειος συνδυασμός γυναικείας κομψότητας και δροσιάς.

Το μωρό ρομπότ του Schiaparelli

Ενώ η πρώτη σειρά της Schiaparelli ήταν ένα αξιοθέατο (Zendaya, Jennifer Lopez, Hunter Schafer και άλλοι), οι εμφανίσεις της πασαρέλας ήταν εξίσου μαγευτικές. Η Schiaparelli έσκυψε στις avant-garde ευαισθησίες της με μια συλλογή εμπνευσμένη από την επιστημονική φαντασία. Σκεφτείτε: σύνολα με αιχμηρά κόμπους, αγαλματένιες μπλούζες και φορέματα από μητρικές πλακέτες.

Ένα αξεσουάρ, συγκεκριμένα, είχε το FashionTok: ένα τεράστιο, στολισμένο μωρό ρομπότ.

Η Simone Rocha γράφει ιστορία για τον Jean Paul Gaultier

Ο Jean Paul Gaultier έδωσε τα δημιουργικά ηνία στη Simone Rocha, προσκεκλημένη couturier για τη σεζόν Άνοιξη 2024 — και η συλλογή που προέκυψε ήταν μια τεράστια επιτυχία. Η Rocha εκμεταλλεύτηκε τις δικές της ευαισθησίες, εμποτίζοντας τις σιλουέτες του Gaultier εμπνευσμένες από τα εσώρουχα με στοιχεία κοριτσίστικης ηλικίας.

Η Rocha άντλησε επιδέξια από τα αρχεία της ετικέτας για να επαναφέρει το περίφημο κωνικό σουτιέν του Gaultier. Η άποψή της –που βρισκόταν σε διάφορα δομημένα μαύρα φορέματα - ήταν μοντέρνα, κομψή και φορέσιμη.

 

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department