Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

FASHION RADAR

6 από τα πιο εμβληματικά outfits της Maggie Gyllenhaal

Μια ματιά στο στυλ της Maggie Gyllenhaal με αφορμή τα γενέθλιά της



Η Maggie Gyllenhaal ήταν η indie αγαπημένη του κινηματογράφου των 00s – και του girl-dom των 00s. Η ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της ως έφηβη, εμφανιζόμενη (αρκετά αξιομνημόνευτη) στο Donnie Darko του 2001 πριν κάνει τη δυναμική της εμφάνιση με την εμβληματική ερωτική rom-com Secretary. Έκτοτε, η Maggie συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε επιτυχίες και στα δύο άκρα του φάσματος του Χόλιγουντ –ταινίες με εξαιρετικούς δημιουργούς όπως το Adaptation και mega-blockbusters όπως ο Σκοτεινός Ιππότης– και πέρασε ακόμη και πίσω από την κάμερα, κερδίζοντας υποψηφιότητες για Όσκαρ για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο το Χαμένη Κόρη.

Και όμως το να λέμε ότι η Maggie ήταν η indie αγαπημένη των 00s it girls σημαίνει ότι το στυλ της ήταν –και παραμένει– υποτιμημένο. Πάρτε το Chanel LWD που φόρεσε στις Χρυσές Σφαίρες του 2003. Mega chic. Το πραγματικό κρίνο που φόρεσε, χωμένο πίσω από το αυτί της, στην πρεμιέρα του Secretary; Ιδιοφυία. Balletcore στα Όσκαρ του 2004; Το φιλί του σεφ. Για να μην αναφέρουμε ότι η Maggie ήταν μια από τις πρώτες μούσες της Miu Miu, προκάτοχος των πολλών it girls που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την ετικέτα μέχρι σήμερα. Εδώ, θαυμάζουμε 6 εμβληματικά ρούχα που αποδεικνύουν ότι η Maggie είχε –και εξακολουθεί να έχει– μοναδικό στυλ.

Στην πρεμιέρα του Secretary, 2002

Αφού έπαιξε δεύτερους ρόλους σε καλτ ταινίες όπως το Donnie Darko, η Maggie έκανε την καθοριστική εμφάνισή της το 2002 Secretary. Στην ταινία, η Μάγκι υποδύεται τη Λι, γραμματέα του απαιτητικού δικηγόρου Ε. Έντουαρντ Γκρέι (τον οποίο υποδύεται ποιος άλλος εκτός από τον Τζέιμς Σπέιντερ), καθώς η σχέση του ντουέτου γίνεται από επαγγελματική σε σαδομαζοχιστική. Στην πρεμιέρα της ταινίας, η ηθοποιός φόρεσε αυτό το διακριτικό μαύρο δαντελένιο φόρεμα με ένα φρέσκο κρίνο πίσω από το αυτί της. Μια αληθινή ιδιοφυΐα του στυλ.

Στις Χρυσές Σφαίρες, 2003

Μετά τη στροφή της στα αστέρια στην αγαπημένη Secretary του Sundance, η Maggie παρακολούθησε τις Χρυσές Σφαίρες του 2003 φορώντας ένα κατάλληλο twee φόρεμα Chanel couture AW02 μαζί με μια πολύ Y2K τσάντα μπαγκέτα.

Στα βραβεία Independent Spirit, 2003

Στα βραβεία Independent Spirit το 2003, η Maggie φορούσε όχι μόνο ένα κομψό φόρεμα για πάρτι, αλλά και τα πανταχού παρόντα μπολερό της εποχής και τα κοσμήματα.

Στο afterparty των Όσκαρ, 2004

Το στυλ της Maggie ήταν αιώνες μπροστά. Σχεδόν 20 χρόνια, για την ακρίβεια. Στο μετά το πάρτι των Όσκαρ του 2004, η ηθοποιός φορούσε ένα φόρεμα από σιφόν που θα θεωρούνταν κορυφαίο με τα σημερινά πρότυπα.

Σε ένα πάρτι για τον Louis Vuitton, 2004

Εδώ, παρευρίσκεται σε ένα πάρτι για τον Louis Vuitton φορώντας ένα mix-and-match, head-to-toe look από τη συλλογή SS04 του οίκου.

Στα Βραβεία Όσκαρ, 2022

Το 2021, η Μάγκι έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία The Lost Daughter. Η ταινία της χάρισε το βραβείο Golden Osella του Φεστιβάλ Βενετίας μαζί με μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου. Εδώ, στα Όσκαρ του 2022, φοράει ένα φόρεμα Schiaparelli.

Διαβάστε επίσης

FASHION RADAR

Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones

Ένα εμβληματικό φόρεμα της δεκαετίας του '90, απόλυτα ταιριαστό και στις δύο

FASHION RADAR

Απόλυτα εκθαμβωτική: Η Zendaya με ένα εντελώς τολμηρό Polo φόρεμα

Ακόμα μία συναρπαστική εμφάνιση εμπνευσμένη από το τένις

FASHION RADAR

Η Rihanna κλέβει τις εντυπώσεις με το statement look της σε oversized fit

Τι φόρεσε η αγαπημένη RiRi στην επίσημη παρουσίαση της Fenty x PUMA;

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».