Skip to main content

CELEBS

Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και η Λένα Δροσάκη νικήτριες των φετινών βραβείων Σαπουντζή

Βρεθήκαμε στην απονομή! 



Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από τον θάνατο της Ελευθερίας Σαπουντζή από ανακοπή, κατά την διάρκεια πρόβας, στο θέατρο Αμόρε, όπου θα ανέβαζε το έργο «Ο θεός είναι D.J.» του Φαλκ Ρίχτερ. 

'Ενα χρόνο μετά τον θάνατο της (2001), ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελευθερία Σαπουντζή» θέσπισε, ανά διετία, την απονομή του βραβείου «Ελευθερία Σαπουντζή» - το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3000 ευρώ -  σε μία νεαρή δημιουργό, η οποία έχει διακριθεί στον χώρο της σκηνοθεσίας, της ηθοποιίας ή της μετάφρασης, τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε και η ίδια η Ελευθερία Σαπουντζή με μεγάλη επιτυχία.

Φέτος το βραβεία απέσπασαν δύο νέες και πολλά υποσχόμενες ηθοποιοί, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και η Λένα Δροσάκη, σε μία απονομή που έγινε εχθές το απόγευμα στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας.

Η Αλεξάνδρα Αϊδινη και η Λένα Δροσάκη πήραν το βραβείο από τα χέρια της Μπέττυς Αρβανίτη, ενώ η επιτροπή εποτελείτο αυτή τη χρονιά από τους Αντώνη Αντύπα, Ράνια Οικονομίδου, Δηώ Καγγελάρη, Γιάννη Καλαβριανό και Γιώργο Δεπάστα. Στην αρχή της εκδήλωσης τα μέλη της επιτροπής εξήγησαν ότι αποφάσισαν ομόφωνα να απονείμουν το βραβείο και στις δύο ηθοποιούς για «την σημαντική πορεία τους θέατρο αλλά και το ήθος με το οποίο έχουν προσεγγίσει το επάγγελμα του ηθοποιού». Η εκδήλωση είχε την σκηνοθετική υπογραφή της Αργυρώς Χιώτη και την παρουσίαση ανέλαβε ο Δημήτρης Καταλειφός.

Στο παρελθόν, έχουν τιμηθεί με το συγκεκριμένο βραβείο επτά νέες γυναίκες δημιουργοί του θεάτρου, η 'Αννα Μάσχα (2001), η Αγγελική Παπαθεμελή (2003), η Φένια Παπαδόδημα (2005), η Ελένη Μποζά (2007) και η Γαλήνη Χατζηπασχάλη (2009), η Κατερίνα Ευαγγελάτου (2011) και η Αργυρώ Χιώτη (2013).

23_DROSAKI_MG_8452-copy-960x720.jpg

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department