Skip to main content

CELEBS

Σταύρος Ζαλμάς: «Είμαστε καθυποταγμένο κράτος»

Έχει αγανακτήσει


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Στην εκπομπή της Τζένης Μπαλατσινού φιλοξενήθηκε το Σάββατο ο Σταύρος Ζαλμάς, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε με αγανάκτηση για την πολιτική κατάσταση της χώρας μας.

«Εδώ και αρκετά χρόνια, από τότε που υπογράψαμε τις συμβάσεις με τους δανειστές, θα έπρεπε να έχουμε πάψει να μιλάμε για πολιτική σε αυτή τη χώρα. Μιλάμε για μία χρεοκοπημένη χώρα που περιμένει να ζήσει από κονδύλια τα οποία έρχονται από δανειστές – και μάλιστα από αυτούς τους συγκεκριμένους δανειστές, οι οποίοι μας δανείζουν εδώ και δύο αιώνες και έχουν δείξει τι ανταλλάγματα θέλουν. Είναι ανόητο σχεδόν να μιλάμε για πολιτική στην Ελλάδα όταν ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι οι εντολές έρχονται έξωθεν. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να βρεθεί στην εξουσία θα αναγκαστεί να υπηρετήσει αυτές τις εντολές. Είμαστε καθυποταγμένο κράτος και κάνουμε αυτό που μας λέει ο κατακτητής μας» δήλωσε ο ηθοποιός.

Όσο για την προσφυγική κρίση τόνισε: «Είναι κι αυτό ένα δείγμα το Μεσαίωνα που βιώνει η ανθρωπότητα, όχι σε ευρωπαϊκό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ευρώπη όφειλε να κοιτάξει ψηλά. Όταν απλώς παρακολουθείς συναυλίες και εκθέσεις ζωγραφικής και το παίζεις πολιτισμένος, η επόμενη κίνηση είναι να θελήσεις να κλείσεις τα σύνορά σου για να μην ενοχλείσαι…».

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.