Skip to main content

CELEBS

Μάριος Ιορδάνου: «Στην Ελλάδα έχουμε θησαυρό και πρέπει να αξιοποιηθεί»

Γιατι ασχολείται με αμιγώς ελληνικά έργα;


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

 Ο Μάριος Ιορδάνου ξεκίνησε την καριέρα του από την τηλεόραση αλλά τον κέρδισε το θέατρο και μιλώντας στο Mytv εξήγησε μεταξύ άλλων τον λόγο της στροφής του.

Παρότι η καριέρα σας ξεκίνησε από την τηλεόραση που σας έκανε και ευρύτατα γνωστό, γιατί τα τελευταία χρόνια δεν σας βλέπουμε σε τηλεοπτικές σειρές;

Συμμετείχα σε αξιόλογες δουλειές, όπως ο Μεγάλος θυμός, ο Τελευταίος άρχοντας των Βαλκανίων, Για την καρδιά ενός αγγέλου κ.λπ. Η αλήθεια είναι ότι μου γίνονται προτάσεις. Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που, όταν αξιοποιείται σωστά, γίνεται μαγικό. Νιώθω καλλιτεχνικά γεμάτος με όσα κάνω. Θα ήθελα, αν ξαναέκανα τηλεόραση, να ήταν κάτι που θα με ενδιέφερε πάρα πολύ.

Στις δύο τελευταίες δουλειές σας ασχολείστε με αμιγώς ελληνικά κείμενα. Για ποιον λόγο;

Γιατί στην Ελλάδα έχουμε ένα θησαυρό ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί. Έχοντας δε την ευκαιρία να ανεβάζω τις παραστάσεις μου στο εξωτερικό, «ταξιδεύω» τη λογοτεχνία της, τη φιλοσοφία της και την ποίηση της. Γιατί να πάρω στις καλλιτεχνικές αποσκευές μου κάτι που ήδη υπάρχει έξω; Σαίξπηρ, Μολιέρο, Ντοστογέφσκι έχουν ξαναδεί.

Ποιο είναι το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα;

Η παράσταση "Ο Κρητικός" ανεβαίνει στις 5 Απριλίου στην ιστορική Αίθουσα Καλλιτεχνών στο Μόναχο και 16 Απριλίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του Σολωμού, τη Ζάκυνθο. Θα ακολουθήσουν κάποια ελληνικά φεστιβάλ και τον Οκτώβριο θα ανέβει σε θεατρική σκηνή της Αθήνας. Η πορεία της θα συνεχίσει στο Παρίσι, ενώ ήδη δουλεύουμε με τη Σοφία πάνω στα επόμενα έργα μας.

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ματαιοδοξία είναι η αγαπημένη μου αμαρτία» Al Pacino

Γιορτάζει τα 84 του χρόνια κι εμείς απολαμβάνουμε μαζί του μια κινηματογραφική ζωή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε