Skip to main content

CELEBS

Μεγάλο αφιέρωμα του Αμερικάνικου Elle Decor στον Σπύρο Σούλη

Πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά περιοδικά διακόσμησης


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Στο τεύχος του Αμερικάνικου Elle Decor -το οποίο είναι ένα από τα περιοδικά διακόσμησης με την μεγαλύτερη κυκλοφορία παγκοσμίως- με εξώφυλλο την ηθοποιό, Marisa Tomei, φιλοξενήθηκε και ο δικός μας Σπύρος Σούλης ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τη δουλειά του αλλά και για την μεγάλη του αγάπη για το μάρμαρο, «ένα υλικό που αποπνέει Ελλάδα», όπως λέει και ο ίδιος, με το οποίο δημιούργησε την ήδη πολύ επιτυχημένη σειρά αντικειμένων και επίπλων Iktinos Marmaron Spiros Soulis Designs.

Πιο συγκεκριμένα το Elle Decor έκανε εκτενές αφιέρωμα στον Σπύρο- τον πρώτο Έλληνα αρχιτέκτονα που προβάλλεται ολοσέλιδα στο συγκεκριμένο περιοδικό- γράφοντας γι'αυτόν «Ο Έλληνας αρχιτέκτονας, Σπύρος Σούλης, έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για το μάρμαρο, ένα ελληνικό υλικό το οποίο χρησιμοποιεί με εκπληκτικό τρόπο για να δημιουργήσει τα πιο αναπάντεχα αντικείμενα».

Το τεύχος στο οποίο φιλοξενήθηκε ο Σπύρος Σούλης με εξώφυλλο την Marisa Tomei.

Το Elle Decor αναφέρθηκε στην αρχιτεκτονική καριέρα του Έλληνα αρχιτέκτονα, ο οποίος αφού έζησε για δέκα ολόκληρα χρόνια στο Λονδίνο σπουδάζοντας αρχιτεκτονική και δουλεύοντας σε ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία στον κόσμο, του Lord Norman Foster, επέστρεψε στην αγαπημένη του Ελλάδα προκείμενου να ξεκινήσει τη -γνωστή σε όλους μας- καριέρα του και ανοίξει το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο.

«Συνήθιζα να καταστρέφω πράγματα και μετά να τα ξαναφτιάχνω», είπε ο Σπύρος στο Elle Decor αναφερόμενος στην παιδική του ηλικία και στο πόσο πολύ του άρεσε να βλέπει πώς είναι φτιαγμένα τα πράγματα και να δουλεύει με τα χέρια του.

Όσο για το μάρμαρο από το οποίο είναι φτιαγμένα όλα τα διακοσμητικά του αντικείμενα και έπιπλα είπε: «Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη πως το μάρμαρο είναι πιο βαρύ από το γυαλί και το τσιμέντο αλλά στην πραγματικότητα ζυγίζει λιγότερο. Ήθελα να δημιουργήσω την εντύπωση πως τα αντικείμενά μου μπορούν να νικήσουν τη βαρύτητα». Και τα κατάφερε πολύ καλά μιας και, όπως αναφέρεται και στο Elle Decor, κάθε του αντικείμενο από μάρμαρο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να πιαστεί με το ένα χέρι. «Δεν είναι και εύκολο πράγμα αυτό για έναν αρχιτέκτονα ο οποίος έχει μάθει να δουλεύει με μεγαλύτερης κλίμακας αντικείμενα», σχολιάζει ο συντάκτης του άρθρου.

thehomeissue_elledecor02

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.