Skip to main content

CELEBS

Τα highlights από το δείπνο: Οι selfies Ομπάμα-Κουντουρά

Τσουγκρίσματα ποτηριών,υψηλούς προσκεκλημένους και νόστιμα φαγητά είχε η βραδιά!


Κατερίνα Σαρρή

Πλούσιο παρασκήνιο είχε το δείπνο που παρέθεσε η προεδρία της Δημοκρατίας στον Μπάρακ Ομπάμα.

Περίπου στις 19.30 της Τρίτης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε στο κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Οι δύο άνδρες στη συνέχεια πέρασαν στην αίθουσα «Βυζαντινό» του Προεδρικού Μεγάρου, όπου παρευρίσκονταν οι περίπου 130 προσκεκλημένοι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κάθισε στο κέντρο ενός μεγάλου τραπεζιού (σε σχήμα πι), μίλησε ξανά ελληνικά, ενώ έκανε και μια πρόποση, καλώντας τους παρευρισκομένους να... τσουγκρίσουν τα ποτήρια!

Τα παιδιά της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη στο δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου.

Οι ταλαντούχοι «μικροί» προσκεκλημένοι τραγούδησαν: Το «imagine» του Τζον Λένον, το «Sound of Silence» των Simon και Garfunkel, το «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» σε στίχους Οδυσσέα Ελύτη και Μουσική Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» σε στίχους Λεωνίδα Μαλένη και Μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του Λευκού Οίκου, Pete Souza, κατέγραψε με το κινητό του μερικά καρέ από τη στιγμή:

Ο Ομπάμα φαίνεται ότι ενθουσιάστηκε τόσο με τη χορωδία των παιδιών όσο και με το δείπνο το οποίο περιελάμβανε γαρίδες με ριζότο, σφυρίδα Λευκάδας με βραστά λαχανικά, γλυκό με κάστανο, λευκό κρασί και στο τέλος, τσάι ή καφέ.

Η selfie της Κουντουρά

Η υπουργός Τουρισμού και βουλευτής των ΑΝΕΛ Ελενα Κουντουρά δεν... αντιστάθηκε στον πειρασμό και έσπευσε να ζητήσει να βγάλει μια selfie με τον Ομπάμα, την οποία δεν αρνήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ήταν εξαιρετικά χαλαρός και πάρα πολύ θερμός, καθώς χαιρέτησε τους πάντες ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί "χρόνια πολλά" στην σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Σούζαν Ράις η οποία έχει αύριο τα γενέθλιά της. Επανέλαβε δε πολλές φορές ότι θέλει να επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα.

 

wwwobama3.jpg

wwwobama4.jpg

wwwobama5.jpg

wwwobama6.jpg

 

wwwobama7.jpg

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.