Skip to main content

CELEBS

Ποιοι διάσημοι είχαν κάνει φωτογράφιση στην Ακρόπολη

Dior, JLO, Ισιδώρα Ντάνκαν είχαν κάνει φωτογράφιση στο μνημείο της Ακρόπολης.


Κατερίνα Σαρρή

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν επέτρεψε στο γνωστό οίκο μόδας Gucci να κάνει την επίδειξη μόδας -που αιτήθηκε- στην Ακρόπολη, με την αιτιολόγηση ότι "ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco".

Ωστόσο στο παρελθόν το κορυφαίο αρχαιοελληνικό μνημείο έχει αποτελέσει φόντο για άλλες προβολές μόδας.

Η πιο πρόσφατη και πιο γνωστή σε όλους ήταν η φωτογράφισης της διάσημης τραγουδίστριας Τζένιφερ Λόπεζ. Το 2008 η JLO ανέβηκε στον Ιερό Βράχο και φωτογραφήθηκε με φορέματα με έντονες αρχαιοελληνικές επιρροές.

Ενώ  το 1951 τα μοντέλα του Dior, με την πληθωρική μόδα της εποχής, είχαν ποζάρει εμπρός από τις Καρυάτιδες, σε μια προσπάθεια εναρμόνισης της σύγχρονης με την αρχαιοελληνική κλασική αίσθηση του κάλλους. Ο φωτογράφος που απαθανάτισε τις εικόνες από την Ακρόπολη ήταν ο διάσημος Γαλλο-Ελβετός Ζαν-Πιέρ Πεντρατσινί του περιοδικού Paris-Match. Ο δε Dior θέλησε να ταυτίσει συμβολικά το δικό του τολμηρό βήμα στην υψηλή ραπτική, με την κολεξιόν «Πόλη του Φωτός», η οποία για την περίσταση δεν ήταν η Αθήνα στη φάση της μεταπολεμικής της αναγέννησης και όχι το Παρίσι.

Ενώ το 1921, η πολύ γνωστή χορεύτρια Ισιδώρα Ντάνκαν, είχε επίσης φωτογραφηθεί στην Ακρόπολη. Ο Edward Steichen σε motion pictures απαθανάτισε την Ντάνκαν να χορεύει σαν αρχαία Ελληνίδα στον Παρθενώνα.  

aaaaaaaa3333333.jpg

aaaaaaaa3333334.jpg

Διαβάστε επίσης

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.