Skip to main content

CELEBS

H Angelina Jolie και η Gwyneth Paltrow κατηγορούν τον Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση

Οι διάσημες ηθοποιοί κατηγορούν έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του Χόλυγουντ


Κέλλυ Νόβακ

H Angelina Jolie, η Gwyneth Paltrow και άλλες γυναίκες του χώρου, μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες, για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν από τον Harvey Weinsten, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον χώρο του κινηματογράφου.

Οι αναφορές από αυτές τις γυναίκες έγιναν, έπειτα από μια έρευνα που ξεκίνησε για τον εν λόγω παραγωγό και για το μεγάλο ιστορικό σεξουαλικών παρενοχλήσεων που έχει και από πολλές αναφορές που έχουν κάνει και άλλες γυναίκες.

Η Paltrow ήταν 22 χρονών όταν την προσέλαβε ο Weinsten για να παίξει στην ταινία Emma. Η New York Times συγκεκριμένα αναφέρει: «Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, την φώναξε στην σουίτα του στο Peninsula Beverly Hills ξενοδοχείο, για ένα υποτιθέμενο meeting της δουλειάς. Η βραδιά έκλεισε με τον κ.Weinsten να την ακουμπάει με τα χέρια του πάνω της και να της προτείνει να πάνε στην κρεβατοκάμαρα για μασάζ».

Η Paltrow η οποία αρνήθηκε την πρότασή του, δήλωσε σχετικά: «Ήμουν παιδί και είχα τρομοκρατηθεί».

Ανέφερε το συμβάν στον τότε σύντροφό της, τον Brad Pitt. O Pitt πήγε να μιλήσει για το συμβάν στον Weinsten και ο παραγωγός απείλησε την Paltrow και της είπε να μην το πει σε κανένα. «Πίστευα ότι θα με απολύσει», προσθέτει.

Και η Angelina Jolie λοιπόν, είχε παρόμοια συναναστροφή με τον Weinsten, στα ‘90s, όταν γυρνούσε την ταινία Playing by Heart.

Ο Weinsten «έκανε ανεπιθύμητες επισκέψεις στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της και εκείνη τον απέρριψε», αναφέρει η NYT.

«Είχα μια άσχημη εμπειρία με τον Harvey Weinsten όταν ήμουν πιο νέα, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιλέξω να μην ξαναδουλέψω μαζί τους και μάλιστα προειδοποίησα κι άλλες γυναίκες που είχαν σκοπό να δουλέψουν μαζί του», δήλωσε η Jolie, στην Times, μέσω e-mail. «Αυτή η συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες οποιουδήποτε χώρου, σε οποιαδήποτε χώρα είναι ανεπίτρεπτη».

Μαζί με τις δηλώσεις που έκαναν οι δύο ηθοποιοί, έγιναν και επίσημες αναφορές αντίστοιχων συμβάντων και από άλλες γυναίκες του χώρου.

Εκπρόσωποι του Weinsten δημοσίευσαν statement, αρνούμενοι τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του, καθώς ο παραγωγός δηλώνει ότι οι επαφές αυτές ήταν συναινετικές από τις γυναίκες αυτές.

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα